Zdraví-AZ
https://forum.zdravi-az.com:443/

Návrat k masu a živočišným výrobkům
https://forum.zdravi-az.com:443/viewtopic.php?f=23&t=4160
Stránka 15

Autor:  JanMálek [ stř dub 23, 2014 4:09 pm ]
Předmět příspěvku:  Návrat k masu a živočišným výrobkům

Zdravím všechny, po třech letech veganství a dvou letech vitariánství- není to jednoduše strava pro mé tělo- měl jsem velké zdravotní potíže z toho po těch 5 letech, samozřejmě mám za sebou i několik desítek očist střev, jater, ledviny atd.nehledě na to kolik peněz za všechny ty zdravé,,kraviny,, jsem vyhodil oknem, to mě štve možná více než to zdraví rozházené a proto se vracím pomalu k živočišným výrobkům a jelikož jsem našel více lidí na tomto fóru, co se vrátili také k živočišným výrobkům, chtěl bych se zeptat na nějaké rady- jako typu víc vajec do začátku?, jaké maso nejlépe?, na co si dávat pozor při koupi atd.už je to přece jenom dlouhá doba takže sem z toho celkem vyklouzlnul \":)\" Také bych se chtěl zeptat jestli nevíte o nějakých farmách na vejce, sýry a maso v okolí hradce králového a jaroměře. Díky moc všem

Autor:  RaDu [ stř dub 23, 2014 6:01 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Návrat k masu a živočišným výrobkům

JanMálek píše:
Zdravím všechny, po třech letech veganství a dvou letech vitariánství- není to jednoduše strava pro mé tělo- měl jsem velké zdravotní potíže z toho po těch 5 letech, samozřejmě mám za sebou i několik desítek očist střev, jater, ledviny atd.nehledě na to kolik peněz za všechny ty zdravé,,kraviny,, jsem vyhodil oknem, to mě štve možná více než to zdraví rozházené a proto se vracím pomalu k živočišným výrobkům a jelikož jsem našel více lidí na tomto fóru, co se vrátili také k živočišným výrobkům, chtěl bych se zeptat na nějaké rady- jako typu víc vajec do začátku?, jaké maso nejlépe?, na co si dávat pozor při koupi atd.už je to přece jenom dlouhá doba takže sem z toho celkem vyklouzlnul \":)\" Také bych se chtěl zeptat jestli nevíte o nějakých farmách na vejce, sýry a maso v okolí hradce králového a jaroměře. Díky moc všem

...bylo by vhodné uvést jaké velké zdravotní potíže

Autor:  JanMálek [ stř dub 23, 2014 6:20 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Návrat k masu a živočišným výrobkům

Ptal jsem se na rady ohledně návratu a doporučení tak prosím držte se tématu. Nezlobte se ale už se opravdu nechci debatovat o tom všem co se mi přihodilo.Prostě to někomu sedí někomu ne. Na fóru jak jsem psal je už dost lidí, kterým to také nevyhovovalo a po návratu se zase cítí báječně.

Autor:  Pavel Veselý [ čtv dub 24, 2014 10:28 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Návrat k masu a živočišným výrobkům

Tak můžete třeba začít tím jaká jste krevní skupina a jaký jste metabolický typ-sacharidový,proteinový,smíšený-test na stránkách www.mercola.com.
Pak si taky můžete udělat typování podle ajurvédy a z místních testů test na množství žaludeční kyseliny.
Budete mít 4 výsledky podle kterých si můžete vybírat stravu(živočišné produkty) a s nimi experimentovat co se týče množství,úpravy,četnosti, protože i když Vám 100x vyjde že jste masový typ,ale po mase vám bude těžko a bude Vám způsobovat potíže tak ho stejně intuitivně vyloučíte z jídelníčku.
Mě třeba nedělá dobře jakékoliv libové maso, ale s tučným problém nemám tak kupuju kližku,krkovici,krůtí stehna,skopové,biokuře,biovnitřnosti. Bohužel Vám nemohu dát typ na nákup protože nakupuji v praze a to máte trochu z ruky.

Autor:  Pavel Veselý [ čtv dub 24, 2014 10:47 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Návrat k masu a živočišným výrobkům

Ještě by mě taky zajímalo jak si tu změnu stravy představujete?Já jím maso ale zůstalo ve mě hodně z vitariánství-mám rád zeleninu a ovoce,odšťavňuju,když mám chuť tak jím celý den třeba jen jabka-musím říct že toho ve mě z vitariánství zůstalo hodně,hlavní změna je že jsem přidal to maso a rýži a uplně zrušil ořechy a rostlinné tuky.

Autor:  JanMálek [ čtv dub 24, 2014 8:38 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Návrat k masu a živočišným výrobkům

Zdravím vás a děkuji za Váš příspěvek, tyto testy kromě toho metabolického jsem dělal , právě díky p.Jardovi, jinak za těch 5 let ani jeden vegan ani vitarian mi neřekl nic o těchto testech, všichni jenom pořád dokola,, zelenina vařená nemá výživovou hodnotu,musíš syrovou, maso nejez zvířata trpěj a podobné ,,dnes už pro mě,, kokotiny. i několik léčitelů, které jsem kontaktoval a navštívil neřekli nic, až právě pan Jarda mi doporučil tyto testy a po 5 letech jsem zjistil , že já vyloženě živočišné výrobky musím jíst, jsem totiž krevní skupina 0 pozitivní, z ajuervedy váta a krkací test jak kdy, ale po těch živočišných výrobcích o hodně lepší 3-4 minuty, ten metabolický test sem na těch vašich stránkách nenašel, jen samé anglické povídání, nejvíce mě asi štve , že jsem hlavně po tom vitariánství neskutečně zhubnul a teď se budu muset právě vykrmit pořádně masem , sýrama a vejci abych pořádně nabral \":)\" zeleninou, ovoce, semenama i když jsem ji snědl 2-3 kila za den, ani kilo nahoru. Jak píšete, tak po masu teď je trochu těžko, ale to beru jako normální věc, tělo se zas přizpůsobuje pomalu, než si dám hovězí steak počkám dva tři měsíce radši \":)\" změnu nevím jak si představit právě ideálně, proto se ptám, jak sem se ptal , kolik vajec za den jíst, kolik masa, jaké sýry nejlépe(četl jsem že kozí nejlíp, ale nevím), kdy přes den nejlépe jíst živočišné výrobky, čím to kombinovat atd. jinak ve mě vitárianství moc nezůstane , po tom jak mé to zničilo, to aspoň rok nechci ani slyšet, jako dám si syrové ovoce a zeleninu ale občas, uřčite ne celý den.

Autor:  Pavel Veselý [ pát dub 25, 2014 7:55 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Návrat k masu a živočišným výrobkům

Dejte si to do překladače http://nutritionaltyping.mercola.com/Login.aspx tady na té stránce dáte email a můžete si zdarma udělat test,já ho dělal celý v překladači.
jinak co se týče množství bílkovin tak to je právě to co budete muset vyzkoušet,universální pomůcka je že v jedné porci by nemělo být více než 35g bílkovin,budete muset použít kalorické tabulky.Ale je to opravdu jen "universální" a na každého to bude fungovat jinak.Mě například nedělají problém vejce na měko, ale na tvrdo je mi blbě už po 1 kusu,nevadí mi vypít přes litr čerstvého mléka, ale když sním 100g tvrdého síra tak je mi taky těžko,stejně tak s masem-jak jsem říkal libové mi dělá problém,tučné ne.Jako krevní skupina 0 myslim že byste neměl mléčné výrobky a nebo jen opatrně.
Taky si budete muset dát pozor na to s čím ty bílkoviny zkombinujete-nejuniverzálnější je rýže,brambory a sladké brambory,ostatní se moc jako příloha nehodí.A taky byste neměl kombinovat 2 různé bílkoviny dohromady tj. třeba vajíčka a sýr, nebo stejk s vajíčkem, nebo maso se sýrem-vrchol je hrachovka s buřtem-to je masakr.

Autor:  JanMálek [ ned dub 27, 2014 11:43 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Návrat k masu a živočišným výrobkům

Prosím vás ten test snad nemůžete myslet vážně, vždyť to je klasická mediální kravina a navíc tam doporučujou lepek a margaríny, což je pro mě naprosto největší odpad co může člověk jíst, po vysazení lepku se mi dost věcí zlepšilo a to sem byl na testech celiakie a byla negativní, lepek už opravu nikdy.co jsem zatím zpozoroval je hlavně problém s paštikovou stolicí. Jak říká jarda pokud není tvrdá, hnědá, nelepivá , nezapáchající šiška je něco špatně a to je můj případ, jakmile jím celý den jen hlavně zeleninu a ovoce, tak jarda mi k tomu právě říkal , že to je samá vláknina a je to blbost to jíst, vláknina je dobrá ale při větším množství dělá opačný efekt. Proto se taky pomalinku vracím k masu. to mi rovná solidně stolici. Zkusím jak říkate vynechat mléčné výrobky i když jím jen ovčí a kozí z farmy , ale zkusím to a ty kombinace to je dobré vědět.

Autor:  Pavel Veselý [ úte dub 29, 2014 6:19 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Návrat k masu a živočišným výrobkům

To není reálný test který si uděláte a budete podle něj vařit! \":lol:\" -to jsou jen příklady jídel-když budete trochu kreativní tak si místo obilovin představíte jakoukoliv sacharidovou potravinu tedy třeba rýži nebo brambory.Neřekl bych že je to kravina,pokud to uděláte správně tak se dopracujete k výsledku který je docela důležitý,myslím že tady v čechách to dělá jedna firma myslím ze vzorku DNA,internetový test mi příjde jednodušší a zadarmo.Jinak dr. Mercola je nejuznávanější výživář jak v odborné tak v alternativní sféře.No nic, chtěl jsem jen pomoct.

Autor:  pohoda [ úte dub 29, 2014 2:12 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Návrat k masu a živočišným výrobkům

Dobrý den, zkuste se pro inspiraci podívat na knihu "Jídlo na prvním místě". Jedou pouze na proteinech (maso, vejce apod.) a různě upravené zelenině a tucích. Kalorie nepočítají - na jeden talíř bílkoviny, co se vejde do dlaně a zbytek doplnit zeleninou. Jíst jen třikrát denně a úplně vyloučit pečivo, přílohy, mléko a cukr. Má vyrovnávat trávení a mít pozitivní vliv na autoimunitní onemocnění.
http://www.paleolifestyle.cz/

Autor:  Jarda [ sob kvě 03, 2014 10:13 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Návrat k masu a živočišným výrobkům

JanMálek píše:
Zdravím všechny, po třech letech veganství a dvou letech vitariánství- není to jednoduše strava pro mé tělo- měl jsem velké zdravotní potíže z toho po těch 5 letech, samozřejmě mám za sebou i několik desítek očist střev, jater, ledviny atd.nehledě na to kolik peněz za všechny ty zdravé,,kraviny,, jsem vyhodil oknem, to mě štve možná více než to zdraví rozházené a proto se vracím pomalu k živočišným výrobkům a jelikož jsem našel více lidí na tomto fóru, co se vrátili také k živočišným výrobkům, chtěl bych se zeptat na nějaké rady- jako typu víc vajec do začátku?, jaké maso nejlépe?, na co si dávat pozor při koupi atd.už je to přece jenom dlouhá doba takže sem z toho celkem vyklouzlnul \":)\" Také bych se chtěl zeptat jestli nevíte o nějakých farmách na vejce, sýry a maso v okolí hradce králového a jaroměře. Díky moc všem

Tak hodně dobrých rad vám dal člen Pavel Veselý a zase to neberte jako tvrdý odklon od zeleniny a ovoce, to určitě ne. Pouze je třeba si dobře vybalancovat jídelníček a pokud hubnete, tak nahoru vás dostanou spíše sacharidy, než maso, což je celkem blbě stravitelný i hůře využitelný zdroj bílkovin. Z masa vidím jako použitelné druhy kachna, krůta, králík, nutrie, skopové, tedy minimálně kontaminované druhy, pak dobrý zdroj bílkovin jsou kvalitní domácí vajíčka a některé druhy sýrů, hlavně kozí a ovčí. Jinak se dá dorovnávat celková bílkovina pomocí čistých aminokyselin, jako to dělají sportovci a určitě nejde o nesmyslný způsob dodávání bílkovin. Tyto praparáty jsou v čisté formě, minimálně zatěžují trávení a mají vysokou využitelnost, což vidím jako velkou přednost proti třeba masu, na jehož trávení musí mít člověk dostatek žaludečních kyselin. Vždy je ovšem dobré si laboratorně sledovat hodnoty, třeba v tomto případě stav celkové bílkoviny a snažit se ji držet kolem hodnoty 80 g/l. Na této hodnotě zpravidla nejsou žádné problémy s bílkovinou, nicméně podobně je třeba uvažovat i u tuků a sacharidů, které jsou také nedílnou součástí zdravé výživy člověka. Navíc vůbec nelze zpochybnit, že mnoho lidí může dlouhodobě provozovat veganství, nebo vitariánství k jejich naprosté spokojenosti a plnému zdraví. Tělo člověka je opravdu hodně dokonalý stroj a není tak snadno poruchové, snese opravdu neuvěřitelné věci.

Autor:  miram [ ned kvě 04, 2014 5:56 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Návrat k masu a živočišným výrobkům

JanMálek píše:
Zdravím vás a děkuji za Váš příspěvek, tyto testy kromě toho metabolického jsem dělal , právě díky p.Jardovi, jinak za těch 5 let ani jeden vegan ani vitarian mi neřekl nic o těchto testech, všichni jenom pořád dokola,, zelenina vařená nemá výživovou hodnotu,musíš syrovou, maso nejez zvířata trpěj a podobné ,,dnes už pro mě,, kokotiny. i několik léčitelů, které jsem kontaktoval a navštívil neřekli nic, až právě pan Jarda mi doporučil tyto testy a po 5 letech jsem zjistil , že já vyloženě živočišné výrobky musím jíst, jsem totiž krevní skupina 0 pozitivní, z ajuervedy váta a krkací test jak kdy, ale po těch živočišných výrobcích o hodně lepší 3-4 minuty, ten metabolický test sem na těch vašich stránkách nenašel, jen samé anglické povídání, nejvíce mě asi štve , že jsem hlavně po tom vitariánství neskutečně zhubnul a teď se budu muset právě vykrmit pořádně masem , sýrama a vejci abych pořádně nabral \":)\" zeleninou, ovoce, semenama i když jsem ji snědl 2-3 kila za den, ani kilo nahoru. Jak píšete, tak po masu teď je trochu těžko, ale to beru jako normální věc, tělo se zas přizpůsobuje pomalu, než si dám hovězí steak počkám dva tři měsíce radši \":)\" změnu nevím jak si představit právě ideálně, proto se ptám, jak sem se ptal , kolik vajec za den jíst, kolik masa, jaké sýry nejlépe(četl jsem že kozí nejlíp, ale nevím), kdy přes den nejlépe jíst živočišné výrobky, čím to kombinovat atd. jinak ve mě vitárianství moc nezůstane , po tom jak mé to zničilo, to aspoň rok nechci ani slyšet, jako dám si syrové ovoce a zeleninu ale občas, uřčite ne celý den.

Chcete se vykrmit masem, syrama a vejci? Vzdyt pribrat muzete i ze zdravych veci. Napriklad takovy banan ma 120 kalorii, makademove orechy jsou extremne kaloricke (100 gramu az 700 kal), susene ovoce je hodne kaloricke a co garbanzo? (cizrna) ...udelejte si Hummus (garbanzo, oliv. olej, tahiny (sezamova pasta, ktera je velmi zdrava ale zaroven i hodne kaloricka), citr. stava, sul, cesnek, petrzel. nat, ostra nebo sladka paprika, nebo kmin, ja si tam davam i oregano, zelenou cibulku nebo pazitku, podle toho co zrovna doma mam ...proste podle vasi chuti. Jeden salek bezneho Hummusu ma 435 kalorii.
Nez se vrhnete na to maso, tak to vyzkousejte a uvidite.

Autor:  JanMálek [ úte kvě 06, 2014 3:51 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Návrat k masu a živočišným výrobkům

Tak po dvou týdnech na živočišné stravy(maso, vejce, sýry-vše z farem), hlavně po domácím škvařeným sádle a škvarkama sem přibral neuvěřitelných 3 kilo, to sem za celých pět let nepřibral ani po 3 kilech všelijaké zeleniny a ořechů. A né že bych ztloustnul, každý den pravidelně cvičim a opravdu po dvou týdnech váha de nahoru, takže se budu držet selského stravování pořádné naberu a po roce dvou třeba pomalinku začnu mírnit, píšete makadamové ořechy, hummus(tahini a cizrna), víte jak je to drahé?to samé ty doplňky aminokyselin,já mám 10 tisíc měsíčně, 6000 zaplatím nájem, tisíc potřeby různé a 3000 mám na jídlo a se stovkou na den nikdy nepřiberete ze zeleniny a ovoce, nikdy, a nepokryjete spektrum všeho co tělo potřebuje, to byla asi moje hlavní chyba za celé ty roky, že sem se stravoval velice jednoduše a málo no a hubnul sem a hubnul dokud sem neměl podváhu, dokonce lidé co se mi smáli že sem jak somálec mi řekli že začinám vypadat líp, takže to mě psychicky také velice pomohlo. Věřím že když si občas dám klystýr a vygruntuju

Autor:  Kachně [ stř kvě 07, 2014 10:45 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Návrat k masu a živočišným výrobkům

Stačilo by jíst denně 3 kila banánů a nic jinýho a člověk by se zaručeně vykrmil jak prase.
A vtipný je, jak se tu někteří pořád snažej tvrdit, že živočišný věci jsou nezdravý \":lol:\"

Autor:  miram [ čtv kvě 08, 2014 7:47 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Návrat k masu a živočišným výrobkům

Kachně píše:
Stačilo by jíst denně 3 kila banánů a nic jinýho a člověk by se zaručeně vykrmil jak prase.
A vtipný je, jak se tu někteří pořád snažej tvrdit, že živočišný věci jsou nezdravý \":lol:\"

\":shock:\" \":shock:\" \":shock:\" \":shock:\" \":shock:\"
Růstové hormony v živočišných potravinách způsobují rakovinu
Vydáno dne 25. 11. 2012 (3473 přečtení)
Velmi uznávaný registrovaný odborník na veganskou stravu v USA, pan George Eisman vysvětluje, jak konzumace živočišných produktů způsobuje rakovinu a také jak živočišný průmysl ničí zdraví veřejnosti.


Pomůže nám, když v naší stravě snížíme obsah živočišných produktů. Každou odstraněnou porcí snížíme naše riziko rakoviny o 20 až 30 %, až zcela vyloučíme živočišné potraviny.

Pan Eisman působil jako učitel v oboru stravy a výživy na několika univerzitách a vysokých školách, pracoval také v dětské nemocnici a sanatoriu, stejně jako pro agentury veřejného zdraví ve čtyřech státech.

Založil Asociaci vegetariánských dietních sester a odborníků na výživu, je spoluzakladatelem a prvním zvoleným ředitelem vegetariánské pracovní skupiny Americké dietetické asociace, je ředitelem Sdružení pro prevenci rakoviny rostlinnou stravou a je také členem poradního výboru EarthSave International.

Pan Eisman je autorem dvou knih: „Nejvznešenější strava“ a „Základní kurz Vegetariánské a veganské výživy“.

Jsem už vegetariánem 40 let. A asi 28 let jsem veganem. Mou životní snahou je, aby si lidé uvědomili spojení mezi tím, co jedí a jejich rizikem onemocnění například rakovinou. A veganská strava je daleko nejlepší způsob, jak snížit riziko rakoviny. Před několika lety provedli Japonci studii, která odhalila, že když lidé přešli na vesnici od konzumace živočišných produktů jednou týdně k jedení třikrát za týden, vzrostla míra rakoviny prsu na 70 %.

Kdybyste chtěli získat lék, který by snížil míru rakoviny prsu u lidí o 70 %, stál by miliardy dolarů. Stačí tedy, když je přesvědčíte, aby omezili živočišné potraviny v jejich stravě a klesne to hodně.

V roce 2008 bylo ve světě diagnostikováno přibližně 12,7 milionu případů rakoviny a očekává se, že tento počet do roku 2030 naroste na 21 milionů.

Rakovina je termín, který se používá pro 100 nemocí a je charakterizovaný nekontrolovaným množením buněk. Aby bylo tělo zdravé, potřebuje soustavnou zásobu nových buněk a jejich regulace je řádná cesta růstu, dělení a odumírání. Je-li tento proces narušen, některé buňky nekončí svůj život v rámci běžného buněčného životního cyklu. Tyto poškozené buňky živelně rostou a dělí se, formují masu abnormálních buněk. Složitý mechanismus buněčné regulace je přísně kontrolován růstovými hormony.

To nejlepší na veganské stravě z hlediska rizika rakoviny je, že veganská strava neobsahuje žádné růstové hormony.

Růstové hormony jsou proteiny, které podporují růst. A rakovina je nemoc abnormálního růstu. Dáte-li hormony do svého těla, když se snažíte bojovat s rakovinou nebo jí chcete předcházet, je to, jako byste se snažili hasit oheň benzínem.

Jen to situaci zhorší, protože to podporuje růst. A růstové hormony jsou živočišné produkty, protože všechna zvířata, která jsou pro nás zabíjena, jsou zabíjena ještě docela mladá, takže stále rostou.

A samozřejmě mléčné produkty mají za jeden rok vyživit malé tele do 500 kilové krávy, proto jsou plné růstových hormonů. I vejce jsou plná růstových hormonů.

Abychom se tedy zbavili růstových hormonů z naší stravy, musíme přejít na rostlinnou stravu a používat rostlinné mléko a náhražky vajec vyrobené z rostlin a samozřejmě věci, jako jsou veganské karbanátky, tofu a další rostlinné produkty místo masa a dalších živočišných produktů.

Bio maso a maso, které získáme krmením trávou bez hormonů, je stále plné růstových hormonů kvůli věku zvířat. Nenecháme je zestárnout než je zabijeme, jíme je, když jsou ještě mladá. Proto jsou v jejich tělech tyto růstové hormony, ať jsou přidávány, jsou jim vstřikovány do těla nebo jsou tam prostě přirozeně.

Tyto růstové hormony jsou v našich živočišných potravinách, které konzumujeme. Tyto růstové hormony jsou bílkoviny, není to tuk. Jíme-li tedy libové maso a nízkotučné mléčné produkty, je to ve skutečnosti horší, protože mají víc bílkovin než tuku, proto mají víc růstových hormonů.

Pan Eisman se dozvěděl, jak růstové hormony v potravinách způsobují rakovinu, z práce profesorky Jane Plant, která byla sama postiženou, ale její tumor zmizel brzy poté, co přešla na veganskou stravu.

V roce 1999 jsem procházel tuto knihu s názvem „Prevence rakoviny prsu bezmléčnou dietou“ od ženy jménem Jane Plant, která byla jedním z nejlepších vědců v Anglii. Tato kniha otevřela mým očím spojitost mezi rakovinou a mléčnými produkty a také všemi dalšími živočišnými produkty.

Takže mléčné produkty jsou potraviny, o kterých si lidé myslí, že jsou pro ně zdravé, a ve skutečnosti nejsou. Jsou tak nezdravé jako například maso, kuřata a vejce, protože obsahují tyto růstové hormony, které podporují abnormální růst.

To je ten důvod.

A to mě jako odborníka na výživu inspirovalo, protože nám jsou také vymývány mozky, abychom si mysleli, že mléčné výrobky jsou nezbytnými potravinami. Ale ony nejenže nejsou nezbytné, ale nejsou ani zdravé. A ve skutečnosti zkracují naše životy tím, že zvyšují naše riziko této smrtelné nemoci, rakoviny.

Dovolte mi vyprávět příběh samotné Jane Plant. Jane Plant diagnostikovali v roce 1987 rakovinu prsu. Po pěti operacích, kdy přišla o celé jedno ňadro a část druhého prsu, jí řekli, že má nanejvýš šest měsíců života. Její rakovina prsu se jí rozšířila do krku. Začala cestovat po světě do zemí, kde rakovina prsu není běžnou nemocí, a porovnávala je s těmi zeměmi, kde rakovina prsu byla běžnou nemocí.

Říkala, že tento vzorec jí byl velmi jasný, čím více mléčných produktů a dalších živočišných produktů je ve stravě, tím je větší míra rakoviny prsu v zemi. Proto přestala jíst veškeré živočišné potraviny. A během několika týdnů ji tumor na krku začal svědit a začal se zmenšovat. Když se po šesti měsících vrátila ke svému lékaři, místo aby byla mrtvá, byla bez rakoviny. A po 15 letech stále píše knihy.

Jak je možné, že o tom neví dost odborníků na výživu a lékařů?

Především všichni doktoři medicíny jsou doktory medicíny. Nejsou doktory zdraví, nejsou doktory výživy, nejsou doktory stravování. Jsou to doktoři medicíny. Můj bratr je doktor medicíny a říká: „Nikdy jsme se nic o výživě neučili.

Učil jsem se, co který vitamín v těle dělá, ale neučil jsem se, ve kterém jídle jsou. Když chce někdo získat vitamíny, předepíšu mu tablety.“ A když se nad tím zamyslíte, jsou-li lidé zdraví z toho, co jedí, nejsou moc nemocní a není to velký byznys pro nemocnice a farmaceutický průmysl.

Nejsou to jen samotní doktoři, ale jsou tlačeni farmaceutickým průmyslem a zdravotnickým průmyslem, aby léčili nemoci, a ne, aby předcházeli nemocem. Dietní sestry nejsou školeny předepisovat diety. Jsou vyškoleny učit lidi, jak následovat diety, které jsou předepsány lékaři. Ideální strava se ale nedoporučuje, protože to není ekonomicky výhodné pro nikoho kromě člověka samotného.

Pokud většina zdravotnické obce není informována o nesčetných výhodách rostlinné stravy, není divu, že existují mylné názory, že tato strava neobsahuje dostatek bílkovin. Avšak nic nemůže být dál od pravdy. Většina lidí si myslí, že musíte mít ve své stravě hodně bílkovin, ale ve skutečnosti jich moc nepotřebujete. Potřebujete jen několik gramů denně. A můžete je snadno získat z rostlinných potravin. A ani nemusíte jíst věci, jako jsou sójové boby, které jsou bohaté na bílkoviny. Můžete jíst různé luštěniny, fazole, cizrnu, černé fazole, ale také zeleninu, obiloviny, ořechy a semena. Všechny obsahují dostatečné množství bílkovin k pokrytí naší potřeby.

V USA si člověk koupí v rychlém občerstvení hamburger za necelý dolar. Studie Centra pro vědu a životní prostředí odhaduje skutečné náklady na hamburger v USA včetně vládních dotací do živočišného průmyslu, škod na zdraví lidí z konzumace masa a škod na životním prostředí způsobených jeho produkcí, a ty jsou 200 amerických dolarů.

Měli bychom skutečně přestat dotovat masný a mlékárenský průmysl.

Každoročně schvalujeme tyto zemědělské rozpočty a maso a mléčné výrobky získají nejvíc peněz.

To naše peníze z daní dotují tyto potraviny. Je to nejnezdravější jídlo. A toto jídlo by mělo být nejdražší. Místo toho je nejlevnější kvůli dotacím.

Každé hospodářské zvíře je záměrně množeno. Kdybychom je přestali konzumovat, mohli bychom je zítra přestat množit a nebyly by jich miliony, aby produkovaly všechno to znečištění, které ničí atmosféru a znečišťuje vodu, a také bychom nevyráběli všechno to nezdravé jídlo. Zítra můžeme zastavit chov hospodářských zvířat.

Kromě těch všech skvělých věcí, které nám veganský životní styl přináší z hlediska zdraví a dobrého života, má i mnoho dalších výhod.

Pokud se skutečně staráme o naše zdraví, o zdravé životní prostředí i zdraví ostatních lidí a zdraví zvířat, která se snažíme ušetřit zbytečného utrpení, pak je výhradně rostlinná strava výhrou pro všechny. Neublížíme sobě, neublížíme ani zvířatům. Krásný pes na vašem klíně a krávy, prasata, slepice a ovce, ti všichni mají stejné city jako ten pes. Kdyby vám někdo vzal psa z náručí a chtěl ho sníst, byli byste hodně naštvaní. A přesto to každý den děláme s jinými zvířaty, která mají stejné city, chtějí přežít, nechtějí, aby jim bylo ubližováno.

Děkujeme panu Georgi Eismanovi, že nám poskytl tak důležité informace o rostlinné stravě, která zajišťuje naplněný život bez rakoviny.

Pro více informací o Sdružení pro prevenci rakoviny rostlinnou stravou prosím navštivte: http://www.CoalitionForCancerPrevention.org, knihy pana Eismana, „Nejvznešenější strava“ a „Základní kurs vegetariánské a veganské výživy“ jsou dostupné na stejných stránkách a na: http://www.Amazon.com

Celé video pořadu zde: http://suprememastertv.cz

Stránka 15 Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/