A jedeme dal!
4) Troubu rozpalime na 200C (alespon doufam, ze je to 400F, to si radeji zkontrolujte, protoze za to vam nerucim).
5) No a potom do te kvetakove hmoty pridame 15g parmigiano-reggiano syr (jemne strouhany) a k tomu bud 60g buffalo mozzarelly anebo koziho syra (treba chevron je moc dobry), 1-2 vajicka (podle toho jak velikou hlavu kvetaku jste sehnali a taky podle toho, jaky pouzivate syr, pokud davate kozi syr, tak obycejne 1 vajicko staci, ale to poznate sami, kdyz se vam ta smes bude zdat hodne tuha, tak to druhe proste pridejte a basta fidli.
Koreni pouzivame jen takove, ktere milujeme a rozhodne jim nesetrime, protoze kvetak je sam o sobe velmi mdle chuti a nemelo by to zadny smrnc. Ja jsem pouzila cesnek, trochu himaljske soli (syry jsou slane, tak opatrne!), cerny pepr, cayenne pepr, kmin, oregano, trochu creole (uz namichane koreni). Poradne to promichame a nachystame si trosinku poolejovany papir na pecici formu, nebo na plech.
5) Z nasi pripravene smesi budeme mit celkem dva korpusy, takze si to rozdelime na polovinu a na papir (ktery mame uz na tom plechu), uhledne vytvarujeme kolecko, nebo jiny tvar, to zalezi na vas. Ja zadny rantlik nedelam, protoze ja to pecu zhruba 30 minut (behem te doby 2x v troube otacim), pak na to nahlidnu, jestli je to uz zlatave barvy - zespodu!, pokud ano, tak ten korpus tedka otocim a zacinam zdobit. Prichazi muj nejmilejsi okamzik ...napatlam si tam poradne toho uz nekolikrat predtim zminovaneho habanera sauce, mnam!
jeste neupeceny korpus vypada takto:
Příloha:
4.jpg [ 179 KiB | Zobrazeno 25612 krát ]
a uz upeceny vypada takto:
Příloha:
6.jpg [ 211.94 KiB | Zobrazeno 25612 krát ]
tady je uz i s mym habanerkem:
Příloha:
7 Yes! Habanero Sauce!.jpg [ 211.02 KiB | Zobrazeno 25612 krát ]