Zdraví-AZ https://forum.zdravi-az.com:443/ |
|
Pomazanka z Black-eyed Pea(s) https://forum.zdravi-az.com:443/viewtopic.php?f=23&t=4742 |
Stránka 1 z 1 |
Autor: | miram [ úte srp 25, 2015 7:31 am ] |
Předmět příspěvku: | Pomazanka z Black-eyed Pea(s) |
Cernooky hrasek "Black-eyed Pea(s)" je symbolem stesti na jihu USA. Serviruje se tradicne na Novy rok ale bylo to pry velmi oblibene jidlo vsech kovboju. Ti si ho ovsem pripravovali trochu jinak nez ja, ...s baconem (slaninkou), se sunkou od kosti, nebo s klobasou. Ja jsu skromne devce, ja si z nej delam lehkou pomazanku. Nejdriv hrasek poradne prebereme od ruznych necistot (ruznych miniaturnich sutriku a ruznych smitek) a nekvalitni jedince vyradime. Potom prebrany hrasek proplachneme ve studene vode, zalijeme ho teplou vodou (na pul kg se ma udajne davat 6 cups vody), pridame koreni a sul a varime 45-60 minut v klasickem hrnci, prikryte poklici. Ja ho ale varivam i v tlakaci, zhruba 20 minut, davam vodu asi tak 8cm nad hrasek, nikdy to na hrnky nepocitam, takze to presne nevim kolik do tlakacu nalevam vody, ale rozhodne min, nez do normalniho hrnce. Pokud nespechate, dejte nejdriv hrasek jen do vody bez koreni, uvedte do varu, povarte 2-3 minuty, odstavte to a nechejte takto namacet 60-90 minut. Pak ho budete varit kratsi dobu. Uvareny hrasek zcedim a dam ho do processoru spolu se vsim ostatnim, obycejne s temito ingrediencemi - jalapeno, syrovy cesnek, redkvicky, rapikaty celer, cerstvy zazvor, cilantro, oregano, kmin, cayenne pepr, nekdy do toho cvrknu i trochu jablecneho octu, nebo citronovou stavu. Je to moc dobre s ugrilovanyma (nebo opecenyma) cuketkama a se zeleninou. Příloha: Příloha: 2.jpg [ 181.68 KiB | Zobrazeno 17166 krát ] Příloha: 3.jpg [ 172.11 KiB | Zobrazeno 17166 krát ] |
Autor: | miram [ úte srp 25, 2015 7:33 am ] |
Předmět příspěvku: | Re: Pomazanka z Black-eyed Pea(s) |
Příloha: Příloha:
|
Stránka 1 z 1 | Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ] |
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group https://www.phpbb.com/ |