ctihodnymuz píše:
Možná by to někomu chutnalo, za mne - nejíst - jde o zcela bezcenný mlsek, mající s pořádným jídlem pramálo společného.
Tak, je to bezcenné z hľadiska bielkovín (tri vajíčka sú málo...), ale.... Pokiaľ sa použije kvalitné maslo, dozreté banány, kvalitná horká čokoláda zároveň vo výhodnej cene (napr. 81% z lidlu za 1,49€ 120g), miesto trstinového cukru trstinová melasa, tak....tak to bude zaujímavý...ZÁKUSOK, alebo zaujímavý "mastný koláč", ktorý sa ale dá jesť aj v pomerne väčšom množstve, a vôbec z neho nemusí bolieť brucho...
Nie je to teda bezcenný pamlsok, keďže napr. také banány sú významným zdrojom napr. draslíka (ktorý ale nie je vhodný v takom množstve pre každého, pretože nie každý potrebuje odvodniť), maslo významný zdroj kvalitného tuku a v tukoch rozpustných vitamínov, kvalitná čokoláda má dostatok horčíka, o výživovom prínose kvalitných vajec snáď ani nemusím hovoriť.... Len...len by som tam pridal ešte pár odmeriek srvátkového proteínu ešte pred pečením, zdá sa mi, že Jarda ho predáva (ak nie, tak ho predával). Potom by to práveže bolo už zaujímavé... Ale určite nie ako "jedno jedlo dňa" (príležitostne však prečo nie...), ale ako jedno z jedál dňa
A keď sa k jednej porcii (akejkoľvek veľkosti) pridajú ešte 1-2 tabletky napr. enzýmov "Digestive Enzymes" od Swanson, tak... nejak tomu nemám čo vytknúť, hoci ja osobne by som si to častejšie ako raz za mesiac nedal, pretože som fanúšikom skôr iného jedálničku, a príde mi to až príliš veľa zložiek na jedno jedlo... Asi by som z neho vyhodil vajíčka, nejak mi tam nesedia. Tie by som jedol oddelene. Naopak - radšej by som tam pridal srvátkový proteín - je to mliečny proteín, nebude sa nijak "biť" s banánmi a inými zložkami. A tak isto má super aminokyselinové spektrum (dávam si ho okolo 12g denne do kefíru...bohato to stačí, v prípade proteínového prášku v užívaní z dlhodobého hľadiska "menej je viac")
_________________
Mnohých poteším, pár jednotlivcov nie. Opúšťam toto fórum, teraz ale už navždy, a nebudem ani čítať príspevky. Držte sa.
Majte sa čo najlepšie, pán Jarda