Jablkové košíčky
Ako využiť drť z mandlí pri príprave orechového mlieka?
V kombinácii so škoricou vznikne zaujímavý pocheraj, pripomínajúci jablkový koláč s posýpkou.
5 alebo 6 sušených fíg (alebo 10 datlí)
hrsť vlašských orechov (cca ½ šálky)
½ šálky mandlovej drte
štipka kardamonu (mletého pre začínajúcich cukrárov), muškátového orieška, zázvoru citrónová šťava, vanilka
Na plnku:
1 lyžička škorice
3 nastúhané jablká
Suroviny s výnimkou jabĺk a škorice rozmixujeme. Zmes natlačíme do formičiek na košíčky (ako na mafiny) tak, aby v strede ostal priestor na nastrúhané jablká pomiešané so škoricou. Necháme vychladiť. Nakoniec posypeme postrúhanými orieškami.
V ľadničke by mali vydržať 2-3 dni.
Příloha:
kosickyc85bf5c9dd_57707777_o2.jpg [ 16.99 KiB | Zobrazeno 7827 krát ]