Teraz, v sezone medvedieho cesnaku, ma napadlo urobit takuto kremovu omacku, a bolo to bajecne:
kefir 100-150ml lanovy olej 25-33g lanove semienka 1PL
Rozmixovat kefir s olejom, kym olej nezmizne, pridat semienka, pomixovat, klasicka patlanina.
Pridat: rozmrazeny spenat Bonduelle (1 alebo 2 kocky, podla chuti) medvedi cesnak
To je zaklad. Na ochutenie som pouzil: kajanske korenie feniklove semienka cerstve listky oregana kurkuma
Pomixovat, kym vznikne zelena husta kremova omacka. S pomermi a koreninami sa treba pohrat, ale ta moja chutila vyborne, taky spenat keby davali v skole detom namiesto toho rozvareneho blivajzu s vajcom, hned by boli o poznanie zdravsie. Chutilo to trochu ako treska, alebo vlassky salat, pripominalo mi to tie chute, takze s tym este poexperimentujem, lebo tie nezdrave majonezove salaty plne E-cok mi vzdy velmi chutili, keby som nasiel zdravu nahrazku s patlaniny, co chuti podobne, pre chute by to bolo uspokojive. Mozno keby sa do toho pridala na male kusky nakrajana cibulka, a naparena zelenina ako mrkva, petrzlen, zemiak, topinambur, chutilo by to bajecne a podobne, ako vlassky salat.
Takisto by sa to mozno hodilo k pecenym zemiakom, tam by som este prihodil trochu naparenej brokolice alebo zeleniny, alebo by sa to dalo pouzit ako spenatova zalievka na cerstvy salat. Pomimo sezony medvedieho cesnaku, urcite pojde pouzit aj normalny.
Ak mam pravdu povedat, chutilo mi to viac, ako patlanina na sladko s bananom alebo ovocim, ktora sa mi uz dost objedla.
|