Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je čtv lis 21, 2024 11:20 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: SIBO a očista jater
PříspěvekNapsal: stř lis 20, 2024 4:46 pm 

Ahojte,
chcela by som sa spýtať na pomoc, keďže vidím mnoho podobných príbehov tu, zároveň nie presne ten istý.

Od 4-5 rokov mám alergiu, čo je považované za autoimunitné ochorenie.
V 24-ke som is prešla pol roka bolesťami, kde som vôbec netušila čo mi je (je možné že to spustil môj dlhší pobyt v Ázii), ale príznaky začali doma postupne, stále horšie kŕče, lekár ani vyprosené a vydupané sono, CT, MRI nič neukázali rovnako ako intolerantné testy a hadička do brucha. Ku koncu boli tak intenzívne a časté bolesti, že som sa modlila aby prišli večer. Plus som zvracala alebo chodila na WC, väčšinou oboje. Jedine čo am ukludnilo boli žalúdočné čaje al čaje na trávenie (čo bolo). Nakoniec som sa vyliečila silou vôle, zmenila som prostredie,-... prosto spravila rozhodnutie. Nevedela som ako presne, ale bola som vďačná, keďže som nezistila čo mi je ani ako to liečiť ani nič.

Niekedy si želám aby tomu bolo tak teraz, ale zároveň to, že viem idem do hĺbky.
Zistila som, že mám čierny jazyk znovu raz pri mojich potulkách svetom a utekala domov. To moc nepomohlo, lebo som zistila, že mám SIBO a neviem čo s tým ďalej. ÁNo bola som na liekoch, čo som zistila v strede brania, prešla na probiotika, ktoré vykazujú rovnakú alk nie lepšiu účinnosť, naozaj pomohla až FODMAP. Avšak ta len utlmuje problém, naozaj ho nerieši, keďže baktérie sa len znižujú alebo zvyšujú podľa otho, čo jem. ČO je toxické je smotana alebo mlieko klasické.

Dnes mám stále SIBO baktérie v tnekom čreve aj keď napr príznakov je menej. Čo je problém, myslím, že celý život mám stolicu málo a príliš tvrdú. Takže asi aj IBS. Plus teda som narodená cisárskym, mame ktorá má tiež podobné príznaky takže oslabený Mikrobióm, + aantibiotikové dieťa.
Dnes s deravým črievkom a bežne sa mi stane že nájdem celý hríbik a pod v sotlici, takže mi už asi netrávi fiber - vlákninu(?). Takže tieot dobré baktérie mi chýbajú. Za rok som toto našduvala, aj nejaké prístupy, ale niečomu som nerozumela poriadne.

Prešla som si už 3x očistou jatier, často práve ráno na 3.deň keď kamienky odchádzajú mám stolicu ešte (a to som si napr. terza naposledy dala na 2.deň pred jablkoou šťavou čípku, aby som to mala čisté) a tiež napriek málo jedlu (len zemiaky a zelenina + ovocie v 1.deň) som si našla ten 3. deň pri očiste časť zeleniny vôbec nespracovanú a to som jedla naozaj menej.

Prosím ťa ako by si sa postavil/ pristupoval k tomuto?
Naoazaj aj doplnky si dávam obmedzene, lebo cítim že moje telo jedlo neberie. inak nechudnem, len raz keď som si dávala 2 týždne iba na vode, čaji a vývarovej vode, čo mi aspoň očistilo mozgovú hmlu a pustial som sa viac do hľadania vecí aj cez únavu (vtedy som si dávala základné vitamíny po pár dňoch). - tobolo terza v októbri.

Mám pocit, že mi niečo chýba an rozlúsknutie toho ako ísť krok po kroku a čo spraviť skôr, aby som sa naozaj vyliečila a začala žiť normálny život. Ďakujem. Dúfam, že to nie je veľa otázok naraz :o)

Zuzana

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]