halluz píše:
Dobrý deň, pane Jardo
Môj problém je skôr chirurgická záležitosť, ale zaujímal by ma váš názor, poprípade by ste ma možno vedeli nejako lepšie nasmerovať. Pred 6 rokmi som mal štvornásobnú zlomeninu ramennej kosti v oblasti lakťa. Pri operácii mi kĺb síce opravili, lenže moje telo nejako zle zareagovalo a celý kĺb mi zvápenatel. Ruku mám teraz v lakti takmer neohybnú. Mám ju cca v 90 stupňovom uhle a ešte ju dokážem asi 10 stupňov vystrieť. Problém vznikol pravdepodobne zo zápalu v tele. Mám od narodenia silný atopický ekzém a niekoľko krát mi operáciou odstraňovali polypy z tenkého čreva. Polypy mám v žalúdku, dvanástniku aj tenkom čreve, ale posledné roky s nimi nemám problém. Za to atopický ekzém sa výrazne zhoršil po poslednej, tretej, operácii lakťa asi pred štyrmi rokmi. Od vtedy som mal s ekzémom veľké problémy a až poslednou dobou sa mi začalo dariť nejak ho dostať pod kontrolu. Lakeť bol po poslednej operácii síce ohybný skoro úplne, ale o pár týždňov zatuhol do polohy, v ktorej ostal dodnes. Zrejme nejaký stres pre telo, možno narkóza, aktivoval zápal a tým aj kožnú reakciu a už spomínanú reakciu pri ktorej zvápenatelo okolie lakťa. Operácie lakťa boli prevedené dobre a priamo po operácii bola ruka takmer úplne ohybná. Po pár týždňoch ale zatuhla až na polohu, v ktorej zostala dodnes. Chirurg mi povedal, že ďalšiu operáciu si už robiť netrúfa, hlavne kvôli neprimeranej obrannej reakcii organizmu. Ale ja vôbec nemám chuť to vzdať a rád by som to ešte vyskúšal. V prvom rade by som sa chcel zamerať na celkový detox. Postupoval by som zrejme podla Cingoša.
1 - črevá (klystír)
2 - disbakterióza (cesnak)
3 - kĺby (bobkový list)
4 - pečeň a žlčník (grep + olivový olej)
5 - ľadviny (melón)
6 - lymfa (citrusové šťavy)
7 - cievy
Moja otázka je: Je správny predpoklad, že zvápenatenie vzniklo zápalovou reakciou a je na začiatok dobré riešenie horeuvedený postup očisty? Nemôžu mať niektoré kroky nežiadúci účinok na môj problém (napríklad ten bobkový list)? Poprípade vedeli by ste ma trošku nasmerovať, ohľadne čoho sa mám viac informovať, kde by som mohol hľadať pôvodcu svojho problému, respektíve či by som mohol zvoliť nejaké alternatívne postupy liečenia, napríklad rázová vlna, osteopatia...? Alebo mám teda hodiť flintu do žita, ako mi radia doktori a naučiť sa s tým žiť? Toto riešenie sa mi ale vôbec nepáči a mám moc veľkú vôľu to napraviť, na to aby som to len tak vzdal.
Ďakujem
Tak házet flintu do žita, je myslím předčasné, minimálně bych vyzkoušel velké dávky hořčíku, srovnat vitamín D3 a K2, zařadil bych velké dávky kurkumy cca 12 g denně proti zánětu a dá se vyzkoušet Godzila, prostě elektroléčba. Těch možností je poměrně hodně, klidně mě můžete zavolat, stejně bych potřeboval přesnější informace o stavu a mohl bych vám pak lépe a cíleněji poradit.