Xion píše:
Uzival som cca 2 g klincekov denne asi 1,5 roka. Ziadne negativne ucinky som nesledoval. Prestal som len z lenivosti, nechce sa mi to uz mlet, inak by som ich ostal brat aj niekolko rokov. Mam v plane zacat, len co budem mat na to "nervy". Citil som, ze sa citim o nieco lepsie, ked ich berem, aj na travenie to robilo dobre.
Netrufam si vsak tvrdit, ze to nemoze niekomu z nejakeho dovodu skodit, ale vo vseobecnosti 10ks klincekov sa moze brat aj dlhodobo. Niektore koreniny obsahuju nejaku latku, kvoli ktorej je nadmerne alebo dlhodobe nadmerne uzivanie negativne, respektive moze to vplyvat negativne na zdravie. Ja som jedinu negativnu vec zapocul o klincekoch, ze mozu negativne vplyvat na pecen. Uz to vsak po rokoch neviem nikde dohladat, ani na stranke , kde som to cital (dedek korenar), som to uz nenasiel. Vobec si neviem spomenut, kde to bolo. Dedek korenar sa vyjadril, ze tiez o nicom nevie.
Teda, vysledok je, ze s najvacsou pravdepodobnostou sa to brat moze aj dlhodobo, ale moze sa vyskytnut nejaky ojedinely negativny ucinok. To je problem prirodnej mediciny, kym sa neurobi potrebna hlboka dlhodoba studia, moze sa proste nieco negativne vyskytnut. (napriklad, kto by si vsimol, ze vacsie mnozstvo skorice cinskej skodi? odhalila to az studia)
Mně hřebíček (klinček) vyvolal alerickou reakci v ústech, otekla mi celá ústní sliznice. Přesněji řečeno, byl to hřebíčkový olej.