Před rokem na mém vyšetření sona lékař prohlásil, že ve žlučníku mám doslova kamenolom a že se diví, že mi stále ještě žlučník funguje. Očistu jsem neustále z různých důvodů odkládala až do letošního roku (listopad 2015), kdy už jsem měla záchvatové stavy, což mě donutilo to nevzdat jen tak a jít do očisty i navzdory bolestem, načež jsem měla zadní jištění přes kamaráda, že jeho kamarád (chirurg) mě z případného akutního stavu zachrání a bude-li třeba, tak žlučník vyoperuje. V tomto stavu a s touto pojistkou jsem tedy šla do očisty. Pozitivní výsledek se dostavil den pro proběhnuté očistě, žlučník projevil ohromnou "vděčnost, že se uklidnil, přestal bolet, velmi se mi, téměř okamžitě ulevilo, skončilo nekonečné nadýmání, které se uvolňovalo za neskutečného vrnění kručení a bolestí břicha o zácpách ani nemluvě (pomáhala "Magnesia laktici" z lékárny). Teď mám lepší chutě k jídlu, trávení bez plynů a bolesti jsou zaplať pánbůh pryč. Asi měsíc po očistě se to znovu trošku zhouplo k horšímu, tak jsem podstoupila před 2 dny 2. očistu, která už nebyla tolik dramatická coby do pocitu a velikosti kamenů, nicméně počet kamenů byl odpovídající té první, ale veliké byly přibližně jako hrášky. Plánuji další 2 očisty a pak se nějak vypravím a propašuji na sono, které by mělo jasně prokázat, jestli jsem ty kameny ze sebe dostala, či nikoliv. Nicméně je mi mnohem, mnohem lépe a žlučník zachráněný a o to hlavně mi šlo. Do toho však jakýsi škarohlíd mi zkazí radost a začne mi vykládat, že si těmi "drastickými" očisty, (poznamenávám, že operace je daleko, daleko drastičtější a přidávám video) můžu uhnat rakovinu jater, tak pak si jednu nedej
. Pane Zajíček, Vám patří velký dík za to, že jste a zato, co děláte pro své bližní, na oplátku posílám fotodokumentaci z mé 1.očisty jater:
Vidíte to máte pěkné drahé kameny, ale ono to vždy chce nějaký čas na sobě pracovat. Základem je stav bez potíží a zda někde medicína něco vidí, nebo nevidí, to bych za moc směrodatné nepovažoval. Operace navíc nic neřeší, pouze problémy odsouvá, ale zato pak bývají mnohem horší, tedy držet se dokud je to možné.