sixftlion píše:
Pane Jardo, nasla jsem vase forum jenom nahodou, kdyz jsem hledala neco o pH pro moji mamku... uz jsem tu stravila dnes asi 5 hodin, je tu hromada uzasne informace, a vase znalosti jsou naprosto vyjimecne. (Prominte, ze nemam hacky a carky, ale muj pocitac nema ceskou klavesnici). Chtela bych se vas zeptat na radu, ja uz o tom nekolik dnu premyslim a testuji...
Ja jsem 46 let, fit a semi-pro tenistka. Hraji tenis kazdy den, plus trenuji s cinkami a kettlebells mimo tenisu. Takze telu davam zabrat. Jsem zdrava, dobre spim, nemam stres, miluji mou praci osobniho trenera (jen par hodin denne pracuji), jsem na cerstvem vzduchu u more kazdy den. Jim zdrave, ale ne tak, ze bych jedla jenom ovoce a zeleninu, protoze ja potrebuji dost kalorii na trenink. Maso nejim, kurata a ryby uz take ne. Asi pred rokem se mi na tvari vyvinula co si myslim ze je BCC (Basal Cell Carcinoma). Ja doktorum neverim, a tak si ji lecim sama s enzymy pankreasu, pomerancovym olejem, repikem, apod. Krasne se mi to hoji, ale ta BCC me dala na premysleni, proc se mi to stalo, kdyz ziji tak zdrave. Zacla jsem si merit pH moci kazde rano a je pravidelne kolem 6.0. At jim vic zeleniny nebo ne. Tak jsem si zmerila mou zfiltrovanou vodu (ktere piji denne nejmene 4-5 litru), a ja si myslim, ze by mela byt neutralni, ale je take 6.0-6.25. Tak jsem se do ni zacala pridavad sodu bikarbonu, 1/8 cajove lzicky na litr, a to udela vodu 7.0-7.25. Delam to jenom asi treti den, a ted jsem nasla vase forum, tak jsem se vas chtela zeptat na radu, jestli si myslite, ze je to dobra idea...
A co jsem se tu zatim naucila, tak bych asi mohla pouzivat lzicku sody+citron+molasu kazde rano, ze? Mohla bych pouzivat javorovy syrup misto molasy, nebo to neni az tak dobre? Jeste jednou dekuji za vase uzasne znalosti.
Suzanna
Tak správné pH je určitě základ, ale také neznamená všechno, nicméně pokud jste denně ve vyšším sportovním zatížení, tak určitě tělo bude dosahovat minimálně krátkodobě vysoké překyselení a to v takovémto případě vhodné není. Podíval bych se po produktu zvaném černá mast s kterým je u tohoto druhu povrchového nádoru docela dobrá zkušenost, přičemž se ještě pokuste o kontrolu prvků v těle ideálně pomocí vlasové analýzy, což může dodat stěžejní informace. V případě pokožky je třeba hlavně křemík, zinek a měď, přičemž může problém souviset i s řadou jiných faktorů. Filtrovaná voda má minimum minerálů, což nijak sice nevadí, ale automaticky to pH vody snižuje, je tedy vhodné ho nějak doladit, ta uvedená varianta plně vyhovuje a také varianta s javorovým sirupem nemá chybu.