Sisi24663 píše:
Dobrý deň,chcela by som poprosiť o radu,či môžem používať, resp. robiť očistu klystírom, ked som pred 3 rokmi bola hospitalizovaná s akútnou divertikulitídou a pred dvomi rokmi som pri havárii prišla o slezinu.V operačnej jazve, 30cm dlhej, priečne nad žalúdkom sa mi vytvoril pruh,ktorý imunolog nedoporučuje operovať kvôli poklesu bunkovej imunity na polovicu najnižšej referenčnej hodnoty. čiže aj kvôli tej hernii sa bojím začať s klystírmi. Práve pri lystíre sa vyžaduje poloha, pri ktorej mám pocit,že sa mi orgány vytláčajú von, pod kožu. Možno by mi postačil sťahovací pás..Rada by som poznala Váš názor, či teda klystír nemôže zhoršiť už existujúcu divertikulozu čriev a či poloha pri ňom ma nemôže ohroziť z hľadiska tej hernie,ktorá je situovaná vpravo cca nad žlčníkom. Mám 53 rokov. Dakujem
Co se týká dirtikulitidy, tam nevidím problém a jednoznačně doporučuji, ideální by bylo provádět nálevy urinou, tam se dociluje bezkonkurenčně nejlepších protizánětlivých výsledků, Ohledně té kýly nedovedu odpovědět, ale předpokládám, že negativní vliv by se tím vytvářet neměl.