mirek_m píše:
Ahoj Karle,
děkuji ti, že ses ozval. Jsi první, o kom vím, že se kromě mě pokouší o tuto "bláznivou" věc. Alespoň jak se to jeví z pohledu okolí. A přinesl jsi dost nového ...
Je zvláštní, že o C-peptidu slyším za těch cca 16 let poprvé až teď od tebe. Jak ho měříš? Jenom v laboratoři nebo je na to ještě něco jiného?
Cukr od 2,5 - není to málo? Nebo je to při půstu zkrátka jinak?
vyčerpanost/hypoglykemii řešíš spánkem - jednak nevím, jestli je dobré takhle "řešit" hypogolykemii (a navíc s nízkým cukrem neusnu) a když se probudíš, tak je vše OK ?
Ten nápad s uychlením přechodu na vnitřní výživu je dobrý, jenom ale jak to zvládnout bez velké hypoglykémie? Ta přece může přijít natošup?
Co tě přimělo vrátit při té devítce? Pro mě je 21 také konkrétní výzva a cíl, ovšem zatím jsou nesmírně vzdálené. Nevím jak se přehoupnout dál přes 6-7 den. Rád bych, vůle je dost, ale tělo nějak odmítá. A tak zatím opakuji tyhle kratší půsty. Třeba se to časem samo poddá
Pokouším se připojit soubor - popis mého prvního dramatického delšího (7) půstu
Budu rád, když (mi) sdělíš další podrobnosti. Nevím o ŽÁDNÉM jiném zdroji jakýchkoliv teoretických, natož praktických rozumů na toto téma... Tedy od někoho, kdo to na sobě zažil a vyzkoušel..
To by bylo, abysme to nevypůstili
Mirek
Ahoj Mirku,
ja dekuju Tobe, ze jsi se ozval. Taky jsi prvni T1D o kterem vim, ze se leci ciste vodnim pustem a dotahl to na 7icku.
C peptid je ukazatel tvorby prirozeneho (z vlastni slinivky) inzulinu. Diabetici typu 1 maji i po 70 letech od diagnozy malinkou tvorbicku sveho inzulinu, tz. ze par beta bunek preziva(studie z rijna 2013)a tak je tu temer jista sance na regeneraci a uzdraveni.
Meri se to v laborce z krve. Na A5 nebo A4 zadance polozka ”C peptid”. Plati to pojistovna. Muzes i jako samoplatce(do 300 Kc).
Cukr 2.5 je malo, ale to jsem vetsinou "k smrti" unaveny, takze spanek bez problemu. Po probuzeni OK. 5j Lantusu denne = ~ 5 mmol pri stredni intenzite zateze.
Hypoglykemii v prvni den neresim, dam rano 10j (nebo min, podle intenzity pohybu) lantusu a je to v poho. Teda skoro, jak prijdu po tech 14 a vice hodinach domu, mam tep az do rana nad 120 a cukr dost nizko ( tech 2.5 - 4 mmolu).
Jako radu doktorky na hypoglykemii jsem na diabetickem webu cetl, ze se ma 10 -30 sekund sprintovat na max vykon a to ma vyplavit ze svalu nejaky cukr a zvysit produkci glukozu zvysujicich hormonu(adrenalin, kortisol, glukagon). Jeste jsem to nezkousel, protoze nebylo potreba.
Prijmuti cukru=jidlo => konec pustu. Tak to vnimam.
Je to jak rika Jarda, zadne vydeseni/vystraseni. Mame vsechny karty v ruce. Proste se s tim nesrat.
Vydrzel jsem 3 dny s Kusmaulovym dechem, glykemii pres 120 mmolu a ph krve 6.79 a resil jsem to pustem. To je muj pristup k cukrovce.
S devitkou jsem skoncil kvuli slabe vuli.
Obavam se, ze 21 dnu je nejnizsi stupen. My jako autoimunitni postizenci musime restartnout imunitu, aby se prestaly delat protilatky a skoncil zanet a zregeneroval se cely clovek, nejen beta bunky.
Jak se divas na kalendar z Pavlovych skript(pust.cz)? Myslis, ze bys mohl pristi rok? Pust je pak pry bez komplikaci. Strasne rad bych se pridal. A navic jako dva pustari typu 1 bychom se mohli hodne podporit a vytrvat az do zdarneho cile.
Taky nevim o zadnem zdroji. Nekolik mesicu jsem prochazel ruznojazycne diskuze o T1D a vodnim pustu, ale bud jsem uplne neschopny nebo diabetici vyleceni pustem na diskuze proste nepisi.
Jinak zdroje Pust.cz a skripta, Mudr Partykova, pan Zajicek(zdravi az), Jiri Cingros a Internet( ten nejvic).
Nevim jake bys chtel podrobnosti, kdyztak napis.
Zvraceni ani zadne jine komplikace jsem nemel asi proto ze uz rok a pul delam denne rano klystyr(2.5 l vody).
Piju RO nebo horsko studankovou vodu, a delam veci, normalne. Kdyz je sila, delam vic, kdyz neni, spocnu. Krevni tlak je vzdycky nizky. Lantus picham, zatim to bez nej nejde.
Musim Ti pochvalit popis Tveho pustu-dalsi cenne informace pro zajemce s T1D o pust a ukazku, ze to jde.
Jen bych nezacinal hned tema vysoce cukrovyma vecma(jabko). Pry mame zacinat necim hodne malo glykemickym at se zkusi startnout beta bunky, jestli naahodou...
Zkousel jsi na radu Jardy ten B1 vitamin? Ted uzivam 1 tbl/den (rosenpharma bkomplex repelent) je tam 100mg B1 a zda se ze to funguje(sice to neni tak silne jak inzulin, ale da se to).
Verim, ze cukrovku porazime!
Zdar a silu!
K.