6ma píše:
uprimne receno jsem nad podobnymi otazkami take nekolikrat uvazoval, ackoli ociste jater verim a delam ji, mam jich za sebou uz asi cca 20, nepocitam je .Celkem hodne jsem minimalne prvni tri ocisty pocitil na celkove uleve.Potom jsem nejaky cas ocistu neudelal a zacalo me casem bolet v jaterni krajine, tato bolest vsak po dalsich dvou ocistach zmizela.Po prvnich cca 8-10 ocistach jsem uz zadne zelene utvary nevyloucil, pul rok jsem tomu dal klid a pote jsem zase kameny vylucoval.
Kazdopadne me napadlo zkusit pouzit pri ociste jiny olej - jine barvy, treba ze slunecnicoveho seminka. zda-li kameny zmeni barvu. nebo olej obarvit potravinarskym barvivem [ja vim ze je to chemickej hnus] ale dalo by se tim neco zjistit. Kazdopadne mi ale neprijde nijak divne, ze v kamenech jsou latky z olivoveho oleje, vzdyt ty skoro 2dcl co tam vecer kopnete museji preci nekudy zase vylezt
.
jinak dalsim dukazem toho, ze z jater neco leze je zapach z vyloucene hmoty po ociste. Takovy pri sankapranksalane nebo klystyru neznam. a jsem rad ze se techto smradlavych veci zbavim.
To s tí barvivem je dobrý nápad. A opravdu, tady nejde o to, že by někdo chtěl někomu brát víru, ale bavíme se o tom kvůli zdraví a zda tato očista nemůže zdraví uškodit. Z rozboru vyšlo, že kamínky jsou složeny z mastných kyselin z převahou linolové a dále pak že cholesterol žádné mastné kyseliny neobsahuje a že kyselina linolová = olivový olej.
Oslovila jsem kvůli tomu doktorku, která se očistama zabývá a dozvěděla jsem v podstatě jen že - v laboratoři o tom nic nevědí - a - kameny jsou cholesterolové. Po tomhle si kladu otázku zda se vůbec někdy někdo zabýval tím odkud se tento recept na očistu bere a je-li skutečně funkční..
"dukazem toho, ze z jater neco leze je zapach z vyloucene hmoty po ociste" - k tomu mě napadá, že se při této očistě možná vylučují nějaké usazené segmenty z žlučových cest, ale ne kameny samotné. těžko říct.