Každá potravina pôsobí na každého človeka trochu inak, na niekoho úplne inak....
NEMôŽEME ROZDELIŤ POTRAVINY NA ZÁSADOTVORNÉ A KYSELINOTVORNÉ..... Lebo na každého pôsobia trochu, alebo výrazne INAK !
Mám Betaine HCL.... Dnes (ešte to trvá) ma páli žáha... Povedal som si :"Dám si po dlhej pauze Betain HCL, nech už konečne fakt zistím, či mám nedostatok alebo prebytok žalúdočnej kyseliny...".
Čo sa stalo ? Žáha ma páli ešte viac... Takže som mal ( a mám ) prebytok žalúdočnej kyseliny.... Zvláštne... viete čo je sranda ? Že ma pálenie záhy postihuje po konzumácii rastlinnej stravy, ktorú "zjemním" olivovým olejom !
Žáha ma páli každý deň, keď nemám nič živočíšne k jedlu...
Sacharidy (ako primárny zdroj, ako doplnok je to v pohode...) - či je to ryža (zbavená fytátov), či je to zelenina, či je to ovocie, niekedy aj strukoviny.... mi spôsobujú PÁLENIE ŽÁHY, lebo mi zvyšujú KYSELINU. To, čo zvyšuje kyselinu MNE, môže inému kyselinu ZNIŽOVAŤ, to by si už niektorí ľudia mohli UVEDOMIŤ.
Odoberám domáce vajíčka, kupujem si živé pstruhy z hypermarketu, kupujem bio hovädzie, domáci nepasterizovaný bio kozí syr (bryndza mi je menej platná, má málo bielkovín a tuku), domáce maslo... Dal som si od toho na tri dni pauzu a ... ? Prišlo pálenie žáhy.
TAKŽE SI VY ČO OBHAJUJETE UNIFORMNÉ STRAVOVACIE ODPORÚČANIA TYPU : "zdravá je len zelenina, ovocie, trochu orechov, kefír, bryndza a rastlinné oleje..." ... môžete si to strčiť ZA KLOBÚK. NEFUNGUJE TO TAK.
Mne robia VYSLOVENE DOBRE potraviny ŽIVOČÍŠNEHO PôVODU. ZNIŽUJÚ MI KYSELINU, LEBO JE TAM MENEJ SACHARIDOV A VIAC BIELKOVÍN A TUKOV. To, čo je dobré pre mňa, nemusí byť dobré pre J"ura alebo Štepánku". Ale môže to byť tak isto skvelé pre "Petra a Zuzanu" !
NIE SME OPICE. PRESVEDČENIE PRD POMôŽE PRI ŽALÚDOČNÝCH PROBLÉMOCH.
Sláva TI domáce maslo, domáca slanina, bio hovädzie, domáce vajíčka, domáca hydina, domáci kozí syr, doplnené o zeleninu (aj kvasenú) a trochu kvasených strukovín, orechov a obilnín - PRESNE TO JE PALIVO PRE MŇA. A nie strava založená na ovocí, zelenine, troche orechov a troche mliečnych výrobkov. TO MA NIČILO, už STAČILO.
NEVÝHODA : Ide to dosť do peňazí - živočíšne produkty. Ale - taký je život. Nebudem šetriť na zdraví, hlavne keď si tie chute aj UŽÍVAM.
Niekto z vás na kom nefunguje vegánska strava, nech skúsi experimentovať "živočíšnym" smerom.
dieta