MajklB píše:
Dobrý den Jardo,
díky této stránce a Vašim cenným radám, jsem před 14 dny prodělal očistnou kůru s epsomkou. Příprava na tento rituál u mě proběhla následovně: 15 dnů předem jsem nejedl maso, lepek, nepil kávu, žádný alkohol, sportoval a saunoval co druhý den. Strava byla striktně podle Mačingové, abych očistil střevo, před očistou jater. Do toho bral 2x denně silné dávky Chlorelly, pil cca 4litry vody denně, 3x denně vymačkaný citrón, čaje na pročištění apod.
Očista proběhla skvěle, na poprvé vyšlo cca 100 kamenů a další "smetí". Provedl jsem před samotnou epsomkou i po klystýry, na závěr dokonce kávový. Při pití epsomky, respektive po uzavření ceremoniálu s hmatatelnými výsledky (YES!!!), mě po té soli příšerně tížily ledviny. Při močení jsem měl pocit, jako bych na nich vyselo závaží, takový pocit podtlaku ke konci močení. Cítil jsem je a to asi 3 dny poté, tupá bolest na obou stranách (záda to nebyla). Hned po epsomce to bylo docela dost silný, pak to postupně odcházelo. Pil jsem docela hodně i přesličkový čaj (cca 2L denně) po ukončení epsomky. Nevíte co s tím?
Před epsomkou jsem byl u nefrologa, udělal sono, vše ok, žádný šutry, či něco jinak. Není to tím, že po dobu pití epsomky, od momentu první dávky nesmíte pít žádnou vodu do momentu poslední dávky, kdy první vodu můžete až cca 30 min po čtvrté dávce (ta ranní)??? A smím vůbec pít vodu, když piji epsomku během procesu očisty jater??? Z návodu jsem pochopil, že nikoli...
Děkuji mooooc za radu, o víkendu se chystám na druhý díl trilogie "Šutry ven".
Michal.
34let.
Voda by se pít neměla pouze ve vymezeném čase před vypitím toho olejovitého roztoku, jinak pít můžete. Ten váš problém bych spíše odhadoval na nadledvinky které je cítit spíše než ledviny a velké dávky hořčíku vytlačují sodík, což může nadledvinkám dělat blbě. Problém by to představovat nemělo a výrazné škody si tím napáchat nelze, tedy asi není důvod k nějakým omezením.