mickyn píše:
Dobrý den,
minulý víkend jsem provedla svou 1. očistu jater s ep. solí, oliv olejem a grepem. Postupovala jsem dle návodu v knize Úžasná očista jater a žlučníku a rovněž zde dle návodu až na 1 věc. A tou je klystýr. Ten jsem dosud nikdy nedělala. Kamarád, který očistu provedl již 7x mi sdělil, že klystýr neprovádí, že místo něj používá černé psyllium a přijde mu to dostačující.
Místo klystýru jsem tedy před očistou používala týden Enterosgel a po očistě jsem ještě doužila 2 dávky (myšleno lžíce) Enterosgelu a pokračovala černým psylliem, které užívám 1 - 2x denně již 5 dní.
Mám tedy dodaz, zda toto řešení je z Vašeho/vašich pohledů dostačující?
Rovněž mě zajímá, zda je nějaké doporučované stravovací opatření po očistě - napadá mě, zda třeba střeva neutrpěly po tomto "zákroku" a je třeba je nějak zrevitalovat probiotiky či vhodnou stravou?
Během očisty ze mě vyšlo celkem velké množství zelených kamínků. První 2 dny po očistě jsem jedla velmi dietně - jen rýži s dušenou zeleninou. 3. den jsem přidala i čočku, 4. den pohankové rizoto a včera jsem při vaření pro přítele, kterému jsem dělala hovězí guláš trošku okoštovala masa s omáčkou - jenže po chvíli jsem začala cítit tlak v břiše - v oblasti střev, ..na zvracení či na vyprázdnění stolice mě nechytalo. Ale postupně i přibývala lehká zimnice. Přišlo mi to jak příznaky lehké otravy jídlem.
Nevím, napadá mě, zda nemám nějak podrážděná střeva ..či zda třeba nemám oslabenou střevní mikrofloru?
Jak postupujete po očistě vy? Aby se i další orgány dostaly do kondice?
Předem moc děkuji za odpověď Míša
Jest mozes po ociste viacmenej normalne, snad prve jedlo zavazi. Tie problemy si mala urcite s intoxikacie z toho bordelu, co z pecene odisiel. Prvy den po ociste by som mozno zaradil bielu ryzu s maslom, tak ako po sanke, ale nieje to nutne. Takisto mi pride vhodny biely il, proste nieco, co do seba nasava dobre toxiny. Aj to psyllium nieje zle.
Co sa tyka klystirov, nie kazdy je do toho taky manik, takze ak to tak necitis, nerob ich. Nieje to nutne. Tazko povedat, ci je to lepsie... asi v tomto pripade aj ano. Ale nasilu by som klystir urcite nerobil.
Probiotika su samozrejme vhodne vzdy, a urcite by nebolo zle prve dni po ociste nejake dobre zaradit. Problem je v tom nejake dobre... vela probiotik je nanic. Z tych lacnejsich su najlepsou volbou bud Healthy Origins 30bil CFU, ktore su dost silne, alebo este lepsie s postupnym uvolnovanim Hyperbiotics Pro-15. (propride Advanced strength verzia, ktora je 3x silnejsia)
Ja by som pokracoval, po prvej ociste sa mohol uvolnit bordel, a ten ta intoxikovat zvnutra. Postupne to bude odchadzat, a zlepsovat sa. Takisto ber sylimarin, na podporu pecene. Mozno by nebolo zle zaradit aj protokol dr berksona, plus MSM, ale pomaly, vsetko to cisti pecen (ten pr. dr. berksona, najdi na nete, doporucoval to RNG, bere sa 900mg sylimarinu, 400mg selenu, a 600mg ALA, plus vela mikrovlaknin, ktore nasavaju do seba bordel co odchadza z pecene a vynasaju ho z tela von)