[quote="Ram":1cbpg3zu]Možno ještě takto, zkuste nechat srovnat záda, klouby, celé tělo Dormovo metodou, vyhledejte někoho, kdo to skutečně umí. Myslím, že vnitřní trávicí orgány a asi i další jsou prostě blokované od páteře. Prostě se něco uskřípne, tím utlačí něco a problémy s trávením a dalším jsou na světě. Až budou záda srovnaná, tak začít pravidelně chodit, nenechat zatuhnout, prostě chodit, procházky tempem jaké vám vyhovuje, již se objevují v parcích i šikovné stroje na protažení zad. Já takto trávicí i další problémy docela úspěšně zlepšila.
Myslím, že žlučník atd. nezpůsobuje problémy s páteří, ale naopak páteř způsobuje problémy s orgány. Pravidelná chůze, pak jaksi zajišťuje přirozené jakési proudění mízy nebo asi lymfy a ta už se o očistu postará sama. A bonus, chozením prodýcháte tělo a kyslík je třeba k dostatečnému fungování všech orgánů. Bez něho to nejde.[/quote:1cbpg3zu]
Nachodím toho celkem dost ale to samo o sobě nestačí. Dornovku můžu zkusit. Zrovna na zítra se mi někam povedlo narychlo "vecpat", tak uvidíme. Ta vaše úvaha o uskřípnutí vnitřních orgánů od páteře je přesně to, v čem já vidím problém. Mobilizační techniky, které mám například předepsané od rehabilitační lékařky pomáhají, ale ta Dornovka by mohla být lepší a třeba i dlouhodobější. K tomu protahování, tak to mám špatné zkušenosti. Vzhledem k mé hypermobilitě stačí málo a protahováním si zablokuju to, co mi předtím fyzioterapeut odblokoval. Takto jsem například začal a následně skončil s SM-Systémem.
Co se týče toho co způsobuje co, tak tady v tom vidím spíš takový začarovaný kruh. Jedno způsobuje druhé a druhé zpětně první. Dostat se z kruhu vlastním přičiněním je občas obtížné a impuls zvenčí dokáže hodně pomoct. Navíc mám mnoho zkušeností s tím, jak procházející žlučový kámen způsobí například zatuhnutí krku a jakmile se po nějakém tučnějším jídle uvolní a definitivně projde, tak se krk uvolní, prokřupu si ho protažením do stran a je pohoda. Po jaterní kůře jsem pro změnu kolikrát zažil dvoudenní bolest pravého kyčelního kloubu. Nic vážného, prostě následek toho, jak se to v těch uvolněných žluvodech ještě pořád hýbe. Za pár dnů to přešlo. Nevím, jestli je to tím, že jsem měl na startu v játrech větší nálož než většina lidí (mnoho 2cm kamenů asi není úplně standard; 1cm je běžná velikost a tu ani už nepočítám). Před časem jsem dokonce při vyšetření od jednoho z doktorů dostal informaci, že mám prý zvětšená