Menma21 píše:
Ďakujem za odpovede, takže som sa rozhodol pre nejaky takýto postup -
od 1.5.2020 by som chcel začat pôst 7 dni a vždy po pôste 7 dni mat oddych, a takto to obmienať pokiaľ sa nebudem citit dobre alebo budem mat volu v tom pokračovať. Myslím si že po 21 dnoch hladovky je pre mna 7 dni niečo ako oddych od jedla ako nejaké trápenie, viem čo od toho očakávať a moc sa nebojím skor sa teším, aj ked som teraz na sacharidovej strave tak sa kus obávam tie prvé dni, ale planujem prejst najpv na keto stravu nejak za 5-6 dni, vybehnut niekde na prechádzku nech sa glykogén dostane preč a potom začat hladovku z ketogénky, príde mi to o dosť lepšie a šetrnejšie k svalom, kedže endogenne spalovanie sa prepne hned prvý den a vlastne nestrácam svaly. (dúfam teda) Počas 7 dni ked budem jesť chcem prvý den spraviť hned očistu pečene ktorá je na hlavnej stránke, myslím si že po 7 dnoch neni zas taký problém začať takto, je to sice trochu zatažujúce a viem že by som mal začat skôr vývarom alebo čerstvým ovocím či zeleninou, no príde mi to ideálne kedže po 7 dnoch bude žlče zrejme vela takže očistný efekt bude silný, prvý den potom už budem len na ovocí či zelenine, druhý den uvidím, chcel by som viac menej dodržiavat to čo ste mi povedal pan Jarda tých 30 gramov počas dna cca + tuky do toho nejaké kvalitné na tie nadobličky, samozrejme ako radil pefi skúšať vitamíny B a ako na ne reagujem, problematiku methylacie som čítal ale potrebujem si to prezriet znovu a dôkladne, to isté štítna žlaza - počas "navratovky" užívat lugolov roztok a selen, vitamín C a horčík, + každé ráno olivový olej a citron alebo ten smoothie z citornovej kôrky. Budem merať tepoltu aj pod jazykom a ešte mam aj adrenal cortex na nadobličky čiže aj ten. Posledne dni hladovky spravit šankhapraksalanu (som zvedavý na to uprimne len sa trochu obávam či to nezničí črevnu mikrofloru) a potom jest čo najviac tučne potraviny aby som pribral čo som schudol a mohol pokračovat v dalšiom 7 dnovom pôste... čiže bud posledne dni prejdem zase na keto alebo skusim stále držat 30gramov sacharidov každe 2-3 hodiny to by ma možno ani nemuselo vyhadzovat z ketozy ktovie, sam neviem ako budem dôsledný a potrebujem zrejme viac pokusov kým si to všetko vyladím a tiež počas pôstu či hladovky chcem skusit užívat určité vitamíny snad mi to nenštartuje trávenie inak budem celkom dost vyčerpávať telo.. Zaujimal by ma vaš názor, podla mna to stojí za skušku, aj poskytnem telu očistu a oddych pomocou pôstu a počas navratovky zase stravu čo najlepšiu pre nadobličky a ešte nejake očistné kúry tiež oddych od hladovania a možnosť pribrat kalorie čo som stratil. Trochu sa obávam či telo nebude strácať tou častou zmenou stravovania atď svaly, počas ketozy či už nutričnej alebo počas pôstu by si malo telo svaly chrániť , počas jedenia zase nepotrebuje páliť svoje vlastne svaly, najhoršie je asi prechod zo stravy do pôstu tam mi to pride kritické, a po 21 dnoch čo som bol na pôste trochu pocitujem slabšie svalstvo v stehennej oblasti, nejake rady ako na to?
Na to nedovedu zareagovat s tím zkušenosti nemám, ale osobně se mě moc nelíbí vyprázdněná střeva prát ještě solným roztokem to mě přijde dost mimo a také dělat jaterku první den po hladovce nevidím jako moc ideální nápad. Předpokládám že je to spíše ideální cesta jak si vyvolat nějaké problémy, přeci jenom půst je půst a má své zákonitosti a ne do toho tahat kde co dalšího. Ostatní co píšete by asi fungovat mohlo.