Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je čtv dub 03, 2025 5:19 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 4055 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 267, 268, 269, 270, 271
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Očista jater
PříspěvekNapsal: pon bře 17, 2025 7:22 pm 

Dobrý den ještě jednou,
postupně pročítám vlákno, 270 stran je docela dost takže mám o zábavu postaráno, ale na všechny otázky jsem našla odpovědi - tedy nemusíte mi na předchozí dotaz odpovídat, jen mi vyvstávají následující otázky u kterých nyní nevím kudy kam.
Rozumím tomu, že jablečnou šťávu a jablka není výhodné vynechávat, takže s nimi v kúře počítám, jen by mě zajímalo, jestli je dobré ve čtvrtek i v pátek pít k tomu i ten jablečný ocet?
První očistu jsem provedla teď o víkendu a ven šlo jen zelenožluté smetí. Je možné, že díky jablečnému octu (užívám několik měsíců denně) a hořčíku (užívám na migrény a zácpu již třetí měsíc) se kameny rozpustily a proto šlo ven jenom smetí?
Očistu jater dělám hlavně kvůli zažívacím problémům, řeším již dva roky neustále nafouklé břicho, je jedno co sním, pomáhá jedině půst když den-dva nejím nic. Řešila jsem to kúrou proti SIBO podle dr.Davise-Zdravá střeva - dva měsíce hřebíčkový a oregánový olej a k tomu jogurt s L.reuteri,L.gasseri a L.coagulans. Bylo to o malinko lepší, ale potíže stále jsou, tak soudím, že stojí za to vyčistit játra. Dále mi to může způsobovat nedostatečná tvorba HCl v žaludku (na to beru ten jablečný ocet a pokud užívám poctivě, docela pomáhá, ale stále to není vyřešeno), a dále určitě kvasinka. Jaterní kúra mi kvasinku vyprovokovala, po kúře jsem měla potažený jazyk a vyrážku na břiše. Na kvasinku mám v plánu olej z grepových jadérek, kokosový olej, kefíry a kvašenou zeleninu. Je ještě něco, co bych mohla udělat?

PříspěvekNapsal: úte bře 18, 2025 3:17 pm 
Administrátor
Administrátor

hana540 píše:
Děkuji, půsty pravidelně zakončuji vývarem a nikdy jsem si nevšimla na wc kaménků nebo něčeho podobného, takže z vlastního pozorování nedokážu posoudit.
Mohla bych se zeptat ještě na několik věcí ohledně jaterní očisty?
- liší se časování procedury v letním a zimním čase?
- k čemu slouží v přípravné fázi jablka a jablečná šťáva? Někdě jsem četla, že jablečnou šťávu lze nahradit jablečným octem, pokud ano, v jakém množství? (já běžně užívám preventivně 2 polévkové lžíce octa 2-3x denně)
- je možné v přípravné fázi (středa, čtvrtek) nejíst ovoce, ale jen např. rýži se zeleninou? (ovoce mě nadýmá a není mi po něm dobře, uvítala bych jinou možnost, proto bych se i ráda vyhla té jablečné šťávě). Proč se vlastně doporučuje ovoce jako příprava na kúru?
- je možné zopakovat kúru už po týdnu? Když mám volný víkend je mi líto toho nevyužít, ale nevím zda by to pro tělo nebyla příliš velká zátěž
- někde jsem četla, že před jaterní kúrou je lepší jíst a pít jídlo/nápoje teplé nebo aspoň v pokojové teplotě, protože studené stresuje játra a pak se kaménky nevyloučí, je to pravda?
- chtěla bych provést také očistu lymfy (podle vašeho návodu - třídenní očista epsomskou solí a citrusovou šťávou), jak dlouhý by měl být odstup od jaterní kúry, lze to udělat už po týdnu?
Moc děkuji!

1) Ano, to se zde probíralo, čas by měl být podle stvořitele ne podle panáků z parlamentu
2) Jablečná kyselina výrazně zlepšuje průběh procedury a znecitlivuje játra a dá se brát dokonce i ve své čisté formě i to se zde již probíralo.
3) Nemusíte jíst ovoce i to se zde probíralo můžete jíst cokoliv co nepotřebuje aby se vyloučila žluč tedy určitě nic s tukem. Ovoce, hlavně jablka jsem vysvětlil v předchozím bodě.
4) Tak jistě, lze ji opakovat prakticky bez omezení ale musí se dokázat nastřádat žluč což za týden určitě pořídíte. Zátěž, jak se to vezme, blbě vám třeba i bude ale pokud vyloučíte z těla bordel rozhodně to nejde hodnotit jako zátěž.
5) Pochopitelně teplé potraviny spíše dilatují než stahují tedy v zásadě ano, ale jako nutnost bych to nehodnotil.
6) Talk lze ledasco ovšem lymfa je vícedenní a dost gruntuje tělo tedy ne že by to nešlo, ale osobně bych si nechal odstup cca 14 dní.

PříspěvekNapsal: úte bře 18, 2025 3:39 pm 
Administrátor
Administrátor

hana540 píše:
Dobrý den ještě jednou,
postupně pročítám vlákno, 270 stran je docela dost takže mám o zábavu postaráno, ale na všechny otázky jsem našla odpovědi - tedy nemusíte mi na předchozí dotaz odpovídat, jen mi vyvstávají následující otázky u kterých nyní nevím kudy kam.
Rozumím tomu, že jablečnou šťávu a jablka není výhodné vynechávat, takže s nimi v kúře počítám, jen by mě zajímalo, jestli je dobré ve čtvrtek i v pátek pít k tomu i ten jablečný ocet?
První očistu jsem provedla teď o víkendu a ven šlo jen zelenožluté smetí. Je možné, že díky jablečnému octu (užívám několik měsíců denně) a hořčíku (užívám na migrény a zácpu již třetí měsíc) se kameny rozpustily a proto šlo ven jenom smetí?
Očistu jater dělám hlavně kvůli zažívacím problémům, řeším již dva roky neustále nafouklé břicho, je jedno co sním, pomáhá jedině půst když den-dva nejím nic. Řešila jsem to kúrou proti SIBO podle dr.Davise-Zdravá střeva - dva měsíce hřebíčkový a oregánový olej a k tomu jogurt s L.reuteri,L.gasseri a L.coagulans. Bylo to o malinko lepší, ale potíže stále jsou, tak soudím, že stojí za to vyčistit játra. Dále mi to může způsobovat nedostatečná tvorba HCl v žaludku (na to beru ten jablečný ocet a pokud užívám poctivě, docela pomáhá, ale stále to není vyřešeno), a dále určitě kvasinka. Jaterní kúra mi kvasinku vyprovokovala, po kúře jsem měla potažený jazyk a vyrážku na břiše. Na kvasinku mám v plánu olej z grepových jadérek, kokosový olej, kefíry a kvašenou zeleninu. Je ještě něco, co bych mohla udělat?

Osobně jsem s tím octem nikdy při očistách nikdy nepracoval tedy s tím zkušenosti nemám, ale ono jde vyloženě o tu jablečnou kyselinu tedy asi by to mělo být docela jedno v jaké formě ji dodáte. To že vyšlo bordelu málo nemusí být problém i to jsem zde již probíral. Prostě pokud jsou chodbičky v játrech docela dost zabordelené většinou se při první očistě bordel pouze utrhne a odchází v dalších očistách. Berte to tak že játra jsou velký orgán velikosti hlavy a mají cca 10 km chodbiček tedy odpadu dovedou naskladnit kvanta. Jdete na problém jako většina lidí tedy se snažíte cosi zabít a nevíte co vlastně chcete zabít. Takové nástřely od oka dost často končí i zhoršením, snažte se nad tím popřemýšlet v rovině opravy mikrobiomu střeva podle testu mikrobiomu kdy v zásadě víte co a proč řešíte. Pak se nesnažíte zabít třeba kandidu, což je blbost protože to nejde, ta vás má na konci života rozebrat a pokud by jste ji dokázala zabít tak tu vaše tělo bude věčně. Tu za normálních okolností eliminují laktobacily. Nesnažte se nic zabíjet, výsledky takových postupů vidíte po zásazích lékařů kteří vyrobí z docela zdravého člověka kripla nesmyslným podáváním ATB celkem snadno a třeba velké dávky oreganového oleje dovedou v zásadě totéž. Zabíjení nikam nevede, musíte pochopit že ve střevním traktu zuří stále válka malých brouků a každý se snaží nějak kolonizovat vaše tělo a bojuje s jiným který chce totéž tedy je důležité vědět kdo s kým válčí a podpořit tu zvolenou stranu o zbytek už se starat nemusíte. Přátelské bakterie produkují bakteriociny které mají obdobné schopnosti jako ATB akorát mají jen ty pozitivní vlastnosti a působí úzce selektivně, tedy porovnají si životní prostředí a tím pádem i vaše potíže. Pokud bude něco nejasné klidně zavolejte pokud bude vědět vysvětlím.

PříspěvekNapsal: pon bře 31, 2025 8:30 am 

Děkuji za odpověď, máte pravdu, neznám přesně složení mikrobiomu a podle příznaků a doporučení vyčtených z knížek se snažím pomoct si sama. Chápu to tedy tak, že lepší než cpát do sebe přírodní preparáty na likvidaci bakterií/plísní bude dodávat laktobacily a případně vyčistit střevo a nechat to na těle ať si poradí.
K jaterní kúře, mám za sebou druhou kterou jsem dělala nyní pátek-sobota, tedy den před černým měsícem, a opět šlo ven pouze trocha smetí, snad ještě méně než na první pokus. Postup dodržuju pečlivě, beztukovou dietu držím 2-3 dny před pitím oleje. Tak asi zkusím ještě třetí pokus a pokud nic nepůjde ven, mám to brát tak že játra jsou čistá a nepotřebuju v jaterních kúrách pokračovat? Může to být tím, že dlouhodobě (asi třičtvrtě roku) užívám jablečný ocet, k tomu pravidelně půsty, nyní pár měsíců magnesium, asi se játra čistí průběžně.
A co se vlastně děje, když dělám jaterní očistu a žádné kamínky v játrech nejsou? I tak to je prospěšná preventivní kúra?

PříspěvekNapsal: úte dub 01, 2025 5:34 pm 
Administrátor
Administrátor

hana540 píše:
Děkuji za odpověď, máte pravdu, neznám přesně složení mikrobiomu a podle příznaků a doporučení vyčtených z knížek se snažím pomoct si sama. Chápu to tedy tak, že lepší než cpát do sebe přírodní preparáty na likvidaci bakterií/plísní bude dodávat laktobacily a případně vyčistit střevo a nechat to na těle ať si poradí.
K jaterní kúře, mám za sebou druhou kterou jsem dělala nyní pátek-sobota, tedy den před černým měsícem, a opět šlo ven pouze trocha smetí, snad ještě méně než na první pokus. Postup dodržuju pečlivě, beztukovou dietu držím 2-3 dny před pitím oleje. Tak asi zkusím ještě třetí pokus a pokud nic nepůjde ven, mám to brát tak že játra jsou čistá a nepotřebuju v jaterních kúrách pokračovat? Může to být tím, že dlouhodobě (asi třičtvrtě roku) užívám jablečný ocet, k tomu pravidelně půsty, nyní pár měsíců magnesium, asi se játra čistí průběžně.
A co se vlastně děje, když dělám jaterní očistu a žádné kamínky v játrech nejsou? I tak to je prospěšná preventivní kúra?

To ani ne ideální je vědět co je blbě tedy nejlépe si nechat udělat rozbor stolice a zjistit pokud možno co nejpřesněji co máte navíc a čeho málo a s tím pak pracovat. U každého jde o jinou chybu tedy je velice obtížné se od oka trefit. Jinak k těm játrům jste se tím ostatním co děláte nepochlubila, ale pokud se o játra staráte průběžně a stravujete se citlivě z pohledu jater nemusí být nutně plná bordelu. I pokud tam kameny nejsou stejně se tím profouknou trubky v játrech a prospěšná je tedy jaterní kůra vždy.

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 4055 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 267, 268, 269, 270, 271

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]