hana540 píše:
Děkuji, půsty pravidelně zakončuji vývarem a nikdy jsem si nevšimla na wc kaménků nebo něčeho podobného, takže z vlastního pozorování nedokážu posoudit.
Mohla bych se zeptat ještě na několik věcí ohledně jaterní očisty?
- liší se časování procedury v letním a zimním čase?
- k čemu slouží v přípravné fázi jablka a jablečná šťáva? Někdě jsem četla, že jablečnou šťávu lze nahradit jablečným octem, pokud ano, v jakém množství? (já běžně užívám preventivně 2 polévkové lžíce octa 2-3x denně)
- je možné v přípravné fázi (středa, čtvrtek) nejíst ovoce, ale jen např. rýži se zeleninou? (ovoce mě nadýmá a není mi po něm dobře, uvítala bych jinou možnost, proto bych se i ráda vyhla té jablečné šťávě). Proč se vlastně doporučuje ovoce jako příprava na kúru?
- je možné zopakovat kúru už po týdnu? Když mám volný víkend je mi líto toho nevyužít, ale nevím zda by to pro tělo nebyla příliš velká zátěž
- někde jsem četla, že před jaterní kúrou je lepší jíst a pít jídlo/nápoje teplé nebo aspoň v pokojové teplotě, protože studené stresuje
játra a pak se kaménky nevyloučí, je to pravda?
- chtěla bych provést také očistu lymfy (podle vašeho návodu - třídenní očista epsomskou solí a citrusovou šťávou), jak dlouhý by měl být odstup od jaterní kúry, lze to udělat už po týdnu?
Moc děkuji!
1) Ano, to se zde probíralo, čas by měl být podle stvořitele ne podle panáků z parlamentu
2) Jablečná kyselina výrazně zlepšuje průběh procedury a znecitlivuje játra a dá se brát dokonce i ve své čisté formě i to se zde již probíralo.
3) Nemusíte jíst ovoce i to se zde probíralo můžete jíst cokoliv co nepotřebuje aby se vyloučila žluč tedy určitě nic s tukem. Ovoce, hlavně jablka jsem vysvětlil v předchozím bodě.
4) Tak jistě, lze ji opakovat prakticky bez omezení ale musí se dokázat nastřádat žluč což za týden určitě pořídíte. Zátěž, jak se to vezme, blbě vám třeba i bude ale pokud vyloučíte z těla bordel rozhodně to nejde hodnotit jako zátěž.
5) Pochopitelně teplé potraviny spíše dilatují než stahují tedy v zásadě ano, ale jako nutnost bych to nehodnotil.
6) Talk lze ledasco ovšem lymfa je vícedenní a dost gruntuje tělo tedy ne že by to nešlo, ale osobně bych si nechal odstup cca 14 dní.