No s tim vitaminem A na to jsem zvedavy uz konecne musim zajit na ten krevni test. Co udelalo 7 let stravy chude na vitamin A z hladinou retinolu v seru.. Grant Genereux nebo Dr.Smith a jeho "love your liver program" ti jedou bez vitaminu A taky dlouhe roky a vypada to, ze to dela dobre vetsine lidem. Smith z toho rozjel neskutecny obchod. Ma klientu jak prase ted.. Protoze vetsina lidi kdyz se snazila jist zdrave, tak si za ty roky uhnali chronickou toxicitu vitaminu A.. Lidi co ji "zdrave" sezerou bezne treba 300% RDA a to jen v retinolu z jater, zloutku, tucnych mlecnych vyrobku, oleje z trescich jater, doplnku a pod.. Do toho stavy z mrkve, sama dyne, ovoce narvana beta karotenem..
Vsechno dnes nahrava akumulaci vitaminu A, medi a zeleza v jatrech, nasledne celem tele coz je fatalni, Protoze kdyz to vetsina lidi nevi, tak to nikdy nezacne resit. Resi jen nasledky z prebytku oxidacniho stresu, autoimmunitni problemy a pod.. Nerikam, ze tohle je jedina pricina, ale jedna z hlavnich.. Jenomze v mainstream medicinskem svete se tohle neresi. Protoze detoxikace medi, vit A a zeleza z tela nikomu nevydela zadne penize.. Skoda ze jsem tohle nevedel pred 10-20 lety.. Dneska bych se nemusel brodit takovyma srackama.
Uvidime jestli e s tim da neco jeste delat..
Btw Jardo co rikate na ten novy "holy grail 7" protokol?
Berou EGCG to ma navazat volne zelezo co je usazene v tkanich a to ma uvolnit med ktera je v tkanich a na to berou velke davky molybdenu, vit C, B5,B6 a biotinu a nasledne velke davky zinku ktery ma ty 2 kovy nahradit.
Ten jacob co s tim prisel nema zadne biochemicke znalosti, ale stylem pokus omyl za nejakych 10-15 let zdravotnich problemu prisel na tuhle formulu. Ja toho moc velky fanda nejsem, protoze kazdy ma jine potreby prvku, ale co je orpavdu zajimave, ze to zaclo brat uz dost lidi a nikdo zatim neprisel s tim, ze by z toho mel vazne problemy a to se berou davky EGCG ktere by mely zpusobovat selhani jater a nebo davky antagonistu medi, ktere by meli totalne vycerpat med z tela za docela kratkou dobu. No ten typek uz to bere snad 3 roky a nema sedive vlasy nic. Coz je hodne vypovydajici o tom. Kolik techto kovu clovek v sobe muze mit..
https://lowtoxinforum.com/threads/theor ... ion.53813/ Pro predstavu jake davky nekteri berou
200mg of B6
500mg of B5
500mg of Biotin
7500mg of C
200mg of Zinc
6mg of Molybdenum
2600mg of EGCG
Dobry ulet co? Nejvetsi davka biotinu u kapsle je napr. 5-10mg. Oni berou 500mg a vice. S davkama kolem 800mg EGCG uz lidem obcas selhavaji jatra. Tady se berou bezne davky nad 2 a pul gramu.. 30mg zinku dlouhodobe by melo postupne vycerpat med a vyvolat priznaky nedostatku. Tady berou 200-300mg. To me reknete jak je mozne, ze ten Jacob co to bere pres 3 roky jeste vubec zije a ma hlavu plnou cernych vlasu a zdravou barvu kuze. Na druhou stranu kdyz se podivame na lidi co propaguji med jako Morley Robbins, Hommel s jeho stupidni "copper revolution" tak ti vypadaji neskutecne nezdrave a maji vsehny priznaky viditelne nedostatku medi heh..
Jo za me balancovani prvku v tele je ten nejdulezitejsi aspekt zdravi, dlouhovekosti. ALe v "biohacking" komunite to moc neleti, protoze pouhe vyrovnavani prvku v tele neni dostatecne sexy a jak uz jsem psal, tak nikomu ani nic nevydela.. Dokturci ty to nezajima uz vubec. Ja kdyz se ptal doktora jestli mi udela test na ceruloplasmin, tak mi napsal do zpravy pro obvodni, ze bych mel navstivit psychiatra. Od te doby uz vim s kym mam tu cest a uz s nema jendam uplne jinak.. Ne tak naivne a hlavne pokud mozno vubec..
Je to smutny zit s timhle uvedomenim, ze dokturci jsou dobre placeni za to, aby cloveka udrzovali dostatecne dlouho na zivu, aby ho mohli podojit.. Ja sam za sebe jsem s tim ok. Nejak se s tim poperu, ale u ostatnich kolem me to me sere hodne. Otec po estrogenech kvuli rakovine prostaty ma evidentne taky toxicitu medi a diky tomu s nim neni ani zadna rec. Je uplne sileny jak to zmeni osobnost a chovani. Je mi to horzne lito.. Snad ho prekecam k vlasovce. Protoze to chci fakt videt. Ikdyz si nedovedu predstavit co by to s nim udelalo, kdyby fakt zacal brat davky ktere oni doporucuji. To bych jen cekam, kdy bude mit nejaky silny "copper dump" a vyskoci z okna nebo udela nejakou podobnou silenost.. Segra to same. Estrogenni dominance s antikoncepce a rostlinkarske stravy chude na zivocisne bilkovin, zinek. Jede jen na cukru a medi.. Neustale prestimulovana. Prenasi to i na decka.. Strasny tohle pozorovat. Ale nema cenu ji neco rikat. Dela na urgentu, takze je nechytrejsi na svete. No bohuzel presne vim jak to u ni muze dopadnout. Ten deficit zinku, jodu, selenu, aminokyselin, toxicita rtuti z huby plne amaglamu, toxicita medi. To bude rakovina jak vysita az ji spadne estrogen v menopauze a s tim ji spadne i ceruloplasmin.. Bohuzel nic neudelam, Jen to musi clovek pozorovat.. Nastesti nemam deti. To bych fakt nedal. Byt ok s tim cim si budou muset projit a ja s tim nic neudelam..