Moje sestra (43) se právě z tohoto důvodu začala více zajímat o doplňky stravy a různé způsoby jak si pomoci bez lékařů(přeci jen to jsou také jen lidi a ne vševědci). Předtím brala klasické vitaminy z lékárny, ale zjistila, že aby mělo smysl nějaké vitamíny brát a mít 90% vstřebatelnost a ne 5% jako u klasických doplňku, musíte je mít v chelátových vazbách, což v běžném přípravku není. Chvíli brala nexgen pro, který toto splňuje, ale jelikož se často stravuje ovocem a zeleninou, tak ji to neudělalo moc velký rozdíl. V americe pak prý narazila na nějaký doplněk o kterém tam každý mluví, že to je doplňování nějakého enzymu, který máme každý přirozeně v mladém věku a všem rapidně s věkem ubývá a tělo pak kvůli nedostatku nestíhá regenerovat a ozdravovat se, člověk má proto zpomalený metabolismus a tloustne, nemůže tolik jíst co dříve, má zhoršenou náladu, bolí ho svaly, klouby apod. něco jako když ubývá s věkem testosteron, akorát tohle prý funguje na buněčné úrovni a je to hlavní důsledek proč lidé stárnou a mají různá onemocnění, jelikož evolučně ve starším věku tělo již nemělo potřebu si tuto látku vyrábět a začlo chátrat. Načetla si o tom nějaké studie a rozhodla se koupit doplněk, který toto(jmenuje se to NAD+),právě doplňuje a říká že se cítí skvěle jak za mlada
. Já mám tu smůlu že nejsem v americe, ale našla jsem to i v ČR a před měsícem jsem to začala brát a začínám pociťovat rozdíly. Jestli umíte anglicky tak si o tom něco počtěte na internetu, já to kupuji zde:
www.medelahealth.cz