Damila píše:
Dobrý den pane Jardo,
ráda bych věděla, co jsem udělala špatně, ev. jak to napravit. Protože mám trošku problém s vrzajícími koleny, rozhodla jsem se provést očistu kloubů. První očistu jsem absolvovala na podzim. Po přečtení tématu a na základě dobrých rad jsem použila jen 3 gramy bobkového listu na nálev a pila jej tři dny (první, třetí a desátý den). Tuto očistu jsem podstoupila až po očistách střev a jater. Po kůře jsem nepociťovala žádné detoxikační příznaky, nic mi nebylo, ale nepociťovala jsem ani žádné příznivé účinky na klouby.
Očistu jsem se rozhodla zopakovat nyní již v plné dávce 5 gramů na nálev. Mezi druhou a třetí dávkou se mi na nohou a bohužel i na tváři objevily červené pupínky, spíš pupeny, vypadá to jako silnější kopřivka, některé se jakoby slévají. Nejvíce jsou rozesety na holeních od kolen dolů a na vnější straně stehen. Trošku to svědí, ale ne nijak závratně, dá se to vydržet. Na tváři to má spíše ráz zarudlých fleků. zítra to bude týden a vyrážka nemizí, spíše se mi zdá, že občas něco přibude. Jinak se cítím dobře, normálně funguju.
Jídelníček se asi rok snažím udržovat zdravý, jím ovoce (ráno), zeleninu, patlanici, piju hodně šťáv, kefír, pečivo výjimečně, maso minimálně, provádím klystýry (cca 1x týdně), chytám se na pátou očistu jater, mám za sebou i nějaké šanky. Jsem přiměřeně fyzicky aktivní. Ph moče po ránu nižší, během dopoledne vystoupá k 7,5, ale pak jde razatně dolů i při zeleninových jídlech a šťávách. BMI 21.
Zajímalo by mne, jestli výše popisovaný akutní problém může být reakce na vavřínovou kůru nebo je to jiná záležitost? Nikdy jsem netrpěla na žádnou potravinovou alergii. Jak se můžu nepěkných boláků co nejdříve zbavit? Předem děkuji za dobré rady.
No nevím zda na toto mám dobré rady, patrně jste opravdu uvolnila velké množství toxinů, které nepobírá střevo a játra, čili by to chtělo denní klystýry, na vyčištění střeva a ostropestřec a schizandru čínskou na podporu jater a hodně pít nějaké krev čistící čaje. Nic jiného mě nyní nenapadá, ale je možná i souvislost s nějakým parazitem, kterého jste poškádlila a pokud to nezmizí v nějaké dohledné době po doporučených opatřeních, tak bych nasadil antiparazitární opatření, třeba trojčátko, nebo antihelmintika.