[quote="PietroB":1yornqis]Děkuji moc za odpověď. Dal jste mi novou naději, já na tu operaci opravdu nechci. Měl bych ještě dva dotazy.
1) Rozpuštění hořčíkem je myšlena Epsomská sůl a to rozpuštění proběhne v rámci postupu očisty jater, tak jak jste to popsal v návodu? Nebo se jedná ještě o nějaký jiný postup pomalého rozpouštění a teprve potom provést očistu jater?
2) Můžete mi prosím poradit časový postup? Chci si provést napřed očistu tlustého střeva metodou Sankhapraksalana a poté očistu jater. Myslím, že mám tlusté střevo pěkně zaneřáděné a určitě to potřebuji. Mám zažívací potíže, trpím nadýmáním, atd ... Jaký zvolit časový odstup (myslím tím ve dnech) mezi očistou střev a jater. Nebo zaměnit pořadí a napřed játra?
Ještě jednou moc děkuji. Petr[/quote:1yornqis]
1)Je vhodné si nechat udělat vlasovou analýzu, která patrně potvrdí nedostatek hořčíku, případně i jiných látek a dodávat celkem dlouhodobě hraniční dávku hořčíku, ideálně v pití, třeba rozpuštěný chlorid hořečnatý, který uvolní vápník, ale je vhodné k tom u brát i B6, což jsem zde již popisoval. Dorovnání hladin trvá tak 2-4 měsíce a kvaltovat není nutné, pokud vám nic neschází.
2)Střeva začněte čistit až po 14 denní pravidelné očistě žaludku a začněte klystýry, to je mnohem šetrnější, než šankaprakšalána, tu bych zahájil tak po minimálně 14 denním čištění pomocí klystýrů. Další bod je omezení kvasinek, čili si načtěte vlákno kandida a chlamidióza