Riešim cheláciu kovov tri roky a ak to niekto naozaj myslí vážne s cheláciou a chce dosiahnuť reálne výsledky, tak treba ísť na to trochu inak.
Môžete zabudnúť na všetky tie bylinkové chelátory - je to veľmi slabé, používam tinktúru z medvedieho cesnaku, ale len ako podporu, nič viac. Ostatné ako koriandrová tinktúra je riziko brať - môže ortuť rozvíriť, ale nenaviaže ju na seba a nevynesie von z tela.
Enterosgel, Sanogel, Chlorela.... primárne fungujú len ako črevný absorbent a používam ich čisto len ako doplnok na vyčistenie čreva od ortute.
Bez chémie to jednoducho nejde. Napr. na detox mozgu potrebujete tukorozpustnú látku, ktorá dokáže preniknúť cez mozgovo-cievnu bariéru, na tento účel sa používa napr. ALA a čiastočne DMSA.
Vyskúšala som všetky protokoly, ktoré sú dnes známe a dostupné - modifikované pektíny, nanonizovanú chlorelu, chlorelu vo vysokých dávkach + koriander, modifikované algináty, DMPS injekcie.... chelácia ma stála doteraz tisíce eúr.
Jediný protokol, ktorý môžem na základe svojich skúseností doporučiť je Cutlerov protokol, kde sa chelačná látka - DMSA, DMPS berie v pravidelných hodinových intervaloch niekoľko dní za sebou - účelom je udržiavať stálu hladinu chelačnej látky v krvi, aby sa eliminovali negatívne účinky rozvírenej ortuti a hlavne jej redistribúcie v tele (zoberiem chelačnú látku, tá ortuť rozvíri a môže sa následne ukladať v rôznych častiach organizmu). Pri chronickej, pozor nie akútnej otrave je práve problém, že ortuť je už pevne naviazaná na rôzne tkanivá a stála hladina chelátoru v krvi zabezpečí, že ortuť v malých dávkach neustále rozvirujem, časť sa naviaže na chelátory, časť sa žiaľ redistribuje. Vedľajšie účinky chelácie regulujem dávkami chelátorov, ak mi je moc zle, znížim dávky.
To len, aby niekto nebol v ilúzii ako sa super chelátoval z ťažkých kovov po užívaní enterosgelu a nejakých bylinkových a homeopatických doplnkov.
Toto fórum sa zaoberá rôznymi očistami a je super, ale táto téma tu moc nie je dobre dotiahnutá a žiaľ v dnešnej dobe je vysoko aktuálna. Považujem práve cheláciu ťažkých kovov sa jednu z primárnych očíst. Môžem totiž robíť výplachy žalúdka, pôsty, urinové črevné nálevy koľko chcem, ale ak mám čo len trocha ortute v mozgu, nebudem nikdy fungovať plnohodnotne. Ani samotná surová strava nestačí organizmus očistiť od ťakých kovov, práve tým, čo som popísala hore, že na detox mozgu už potrebujem špeciálny protokol. Príroda nás nevybavila detoxikačnými mechanizmami na ten sajrat, čo dnes do seba dostávame, kedy sa malým niekoľkodňovým bábätkám, ktoré ešte majú priepustnú mozgovo-cievnu bariéru, piche očkovacia látka s obsahom ortute, hliníka.
Jedny z najlepších stránok zaoberajúcich sa Cutlerovým protokolom v dnešnej dobe:
http://livingnetwork.co.za/chelationnet ... -protocol/http://livingnetwork.co.za/chelationnet ... es_cutler/Je faktem, že příroda nepočítala s ledasčíms, co vymyslel ve své nabubřelosti pán tvorstva. Je třeba se o to více o své tělo starat již na úrovni vzdělávání a odmítat jak očkování dětí, tak spravování zubů, používání zářivek, mořeného obilí a mnoha dalších vymožeností moderního =polorozloženého člověka.