sad píše:
Já jsem začal očisty prktikovat cca. od začátku 2010 . Dělal jsem je každých 14 dní - první půlrok / až lezlo minimum kamínků / - druhý půlrok už po měsíci . Před očistama jsem měl bolesti cca. 2x do týdně . Měl jsem 2 kameny a zánět žlučníku . Zánět odezněl s. patlaninou a koliky už po první očistě se neopakovaly / ale tlak v podžebří byl / . Od roku 2011 je dělám preventivně každých půlroku , cítím se OK bez bolestí a tlaku v podžebří . Poslouchejte doktory - nechte si vyoperovat žlučník - nedostatek žluči vede k zácpě / znám starší lidi , kteří ho nemají a trpí ukrutnou zácpou a bez projímadel se nevyprázdní / . Játra Vám ve stáří nebudou fungovat jako ve 20-ti . Prvotní příčina kamenů ve žlučníku - pocit viny , sebeobviňování !!! Proč neustále hledáte vysvětlení , na světě jsou věcí , co věda nikdy nepochopí ani nevysvětlí . Hledej te příčinu hlavně v sobě !!! Nemoc vždy začíná na psychické úrovni .
Zácpa je většinou způsobena:
nesprávnou výživou
nedostatečným přísunem tekutin
nedostatkem vlákniny
nedostatkem pohybu
stresem, nepravidelným režimem
vyhasnutým vyprazdňovacím reflexem - zadržování stolice při spěchu, ze společenských důvodů, při vynechávání snídaně, které podporují činnost střev a vyprazdňování, ochabnutím střevní peristaltiky
Potraviny, které mohou zadržovat stolici ve střevech. (Hodí se při průjmech).
Bílá loupaná rýže a vše, co se z ní připravuje
Brambory
Mrkev pasírovaná nebo ve formě polévky či šťávy
Jalovec a rybízová šťáva
Přezrálé banány, jemně nastrouhaná jablka. Jablka nastrouhaná nahrubo, nakrájená nebo celá mají neutrální účinky
Mléko a sýry (ne však zakysané mléčné výrobky)
Vejce, zejména natvrdo
Maso
Bílé pečivo a výrobky z bílé mouky
Kakao a výrobky z kakaa, čokoláda
Černý čaj, slazené nápoje