Veverka píše:
Dobrý den, scháním Epsomskou sůl pod všemi dostupnými názvy včetně chemického vzorce a musím potvrdit, že mladší lékárnice nevědí nic. Starší zašátrají v paměti a daly by mi správně, ale takovéto zboží neobjednávají. Navštívila jsem takto 32 lékáren. Tak už docela dlouho lovím po netu, až jsem narazila na Vás. Pročetla jsem si přízpěvky a ráda bych Vás požádala, zda-li by bylo možné poslat i k nám balíček. Žlučník mám vyoperovaný už 9 let, ale žlučové cesty se mi zanášejí stále. / mám tedy velice nízký tlak a miluji kávu, byť překapanou, ale vím, že na žlučník to není ideál, alkohol nesnesu a nic jiného mne na nohy nepostaví / Už to má mé tělo jako koníčka. Přitom žijeme na vsi a snažím se o zdravou výživu pro celou rodinu. Baštíme převážně vše z domácích zdrojů a minimum kupuji. A to chodím nakupovat s papírkem, kde mám vypsána všechna ,,E", abych náhodou nekoupila i základní potravinu špatně. A i tak kupuji vše čerstvé a ne pytliky a škatulky. Dietku držím poctivě celé roky. Sbírám a suším si tu i bylinky a také nám už hodně pomohly - nedám na ně dopustit a přitom je to jen trocha práce na čerstvém vzduchu a i radost. A to jsem se rozpovídala. Budu se těšit na Vaši odpověď. Pokud by jste měl prima nápad pro naše zdraví, budu jen ráda. Děkuji. Veverka
Tak jsem to tu celé pročetla a budu ráda, pokud mi poradíte.
Chováme doma slepice, perličky, krůty, husy, králíky, kozy. Vše je živené čistě přírodně a produkty mám pocit že jsou kvalitní a zdravé. Mrazák nemám. Pokud něco chci k obědu, je to čerstvé.
Vypěstujeme si tu zeleninu i ovoce a bez chemie.
To co kupujeme k jídlu je fakt minimum a snažím se aby bylo zas bez chemie, konzervantů a éček. S váhou jsme na tom dobře - žádná obezita. Cukr nepoužíváme vůbec. Pěstujeme si sladkou trávu a ta mi jej dobře nahrazuje.
Doma mi říkají chroupalka, že se živím převážně zeleninou a ovocem a nejlépe jak to utrnu.
Zbytek rodiny má rád vše přírodní , ale máme dva členy, kteří bez masa ani ránu a aspoň jednou v týdnu jej chtějí na stole. Mám doma i kombuchu a Tibetskou houbu - zalévám ji kozím mlikem. Je to prima studený lahodný kefírek.
Přesto všechno dělám někde chybu a to mé zdraví se ozývá.
Podle mě tam vidím dva nedostatky, jednak pravděpodobný deficit omega 3 mastné kyseliny a pak nedostatečnou údržbu jater a možná i střeva. Zkuste konzumovat sirnou patlanici, ale na to musíte koupit mrazák a vygruntovat několikrát játra.