Elíz píše:
Vidím hluboký smysl jaterní očisty, ale mám z ní respekt. Všichni tu uvádějí hladký průběh a euforii z vyloučených kamenů ve větším, či menším množství. Já jsem prodělala očistu přesně před 2 rokmi. Bylo to s Glauberovou solí a 2 dcl oleje + 2 dcl grep. šťávy. Postup jsem dodržela na chlup přesně. Po vypití dávek G. soli jsem měla silný průjem, šla ze mě jen voda. Ve 22 hod grep-olej, ulehnutí. V 0130 hod strašně zle od žaludku, na blití. Na Wc kolotoč zadek - hlava v míse, vyvrátila jsem 1/3 oleje, stolicí vyšla spousta hráškově, trávově i olivově zbarvených hrudek, také něco jako požvýkaná suchá tráva slepená voskem. Všechno plavalo na hladině. Stále mě bylo strašně zle, zahučelo mě v hlavě a omdlela jsem. Probrala jsem se na zemi se studeným potem na celém těle a prochladlá. V posteli jsem se do rána nedokázala zahřát, ale s odporem jsem vypila ještě zbývající 2 dávky soli a s patřičným průjmem se vyprázdnila s dalším humusem. Bylo toho dost, pro nevolnost jsem nic nezachytila do síta. Další průběh už v pohodě, nic mě nebolelo. Mimochodem vzpomněla jsem si, že náhodou před 7 rokmi mi na sono našli žluč. kámen vel. fazole - bližší nic nevím, jen že mi žádné potíže nedělal, tak jsem na to zapomněla.Myslela jsem si, že to asi byla kolika, ale žádné bolesti, tak co to bylo?
Chtěla bych najet na další očistu s E. solí, nechala si raději udělat sono - ejhle kámen 20 mm solitér. Takže co teď? Rozpustit to chloridem hořečnatým? Doktor , který operuje žlučníky mi řekl, že skifi - nic takého nefunguje, maximálně si rozhodím biochémii v těle. A že žlučovod je široký 7 - 9 mm, takže ani 1 cm kámen neprojde, maximálně se zašprajcuje a mám potom velký problém /asi ten cholesterový projde, vápenný ne/. Tak nevím jak se zařídit, v tom horším případě se nemusím v nemocnici zavčas dostat na sál. Proto chci vyzvat tých , kteří se pokusili více, či méně úspěšně rozpustit žluč. kameny, aby to tu zveŕejnili. / Jeden případ je tu popsaný/
Nechci tím nikoho postrašit, proto jsem otálela s příspěvkem.
Pokud se uvolní větší množství toxického sajrajtu z jater, tak se vlastně přiotrávíte a není se tedy čemu divit, že to s váma seklo. Kámen bych tak tři měsíce mordoval hořčíkem a vitamínem B6 a uvidíte zda je to z říše pohádek. Součastně bych játrům dopřál ostropestřcovou kašičku, což je solidně regeneruje a vám to uleví. Žlučovod je docela pružná trubka a dovede se solidně roztáhnout, nicméně tvrdý kámen by se opravdu zašprajcovat mohl.