Moja očista prebiehala takto :
Štvrtok :
09:00 ...Stolica
10:00 ...Urinový klystír
11:00 ...zjedol som 5 veľkých nakrájaných jabĺk s trochou škoricového prášku z cejlónskej škorice
15:00 ....7dcl mrkvovo-zelerovej šťavy
18:00 ... vo vode varené jačmenné krúpy s trochou himalájskej soli
Piatok :
09:00 ... Stolica
10:00... Urinový klystír
11:00 - 14:00 .... 1,5L čerstvej, doma urobenej jablkovej šťavy
14:00 - 17:00 ..... 1,8L vody s citrónom (lebo z úplne čistej vody v takom množstve by mne osobne bolo nedobre na žalúdok a uspávalo by ma to)
18:20 .... 180ml "epsomského nápoja" (žiadna reakcia)
20:20 .... 180ml "epsomského nápoja" (opäť žiadna reakcia)
21:00-22:00 .... dychové cvičenia na pečeň (óóóóóóóó), úklony bedrami (nie trupom) dopredu, dozadu, vľavo, vpravo (5+5m), úklony po sediačky v pravo (aby sa dotkli spodné rebrá bedrovej kosti), tlačenie kolien k hrudníku doprevádzané s výdychom (po ležiačky na chrbte)
23:00.... vypitie zmesy 180ml citrónovej šťavy spolu s 120ml olivového oleja
23:00-23:35.... Ležal som na chrbte s vystretými nohami, 1,5L fľašu plnú horúcej vody som držal v oblasti žlčníka. Necítil som takmer nič, možno dokopy 10 sekúnd som niečo v tej oblasti zaznamenal (počúval som totiž potichu R.E.M.
)
23:35 - 00:30.... Ležal som na bruchu na posteli, a čítal fórum zdravi-az.cz, vlákno "očista jater"
O 00:25 som zacítil tlak v žlčovode (alebo žlčníku ? Nemôžem si byť istý... tie pocity som doteraz možno nepoznal), cítil som kameň, aspoň som o tom presvedčený.
00:35 - 06:00 ......... šiel som spať, zaspal som možno o 02:00. Budík som mal nastavený na 07:00, ale spontánne som sa možno na minútu presne zobudil o 06:00.
06:15 .... 3. dávka (180ml) "epsomského nápoja" (žiadna reakcia) -
06:40..... 8dcl čistej vody (bez citróna) .... reakcia - asi 1dlc tekutiny z hrubého čreva, s trochou stolice - o veľkosti asi 5-6 ovsenných vločiek (určite to bola stolica)
08:15 .... 4. dávka (180ml) "epsomského nápoja" (reakcia žiadna, akurát pracujúce orgány zaškvŕkali, ako po každej dávke espomského nápoja, to ale za reakciu nepovažujem)
08:45 .... vypitie 1,5L vody s citrónom .... reakcia (09:00) - šiel som na WC, trochu tlačil, aby som pomohol lenivému črevu... vychádzala zo mňa tmavohnedá (vyslovene tmavohnedá) hmota skupenstva "kondenzovaného mlieka" Tatra či Salko.... možno tak odhadom 130ml
10:20 .... urinový klystír - 1-2L ......... vyšla zo mňa po 15 minútach asi polka........... druhý klystír som si neurobil - nenašiel som v urobení druhého klystíru v mojom prípade zmysel, zostal som rozčarovaný.... Čo sa klystíru týka, akoby v čreve nič nebolo, vyšla zo mňa trochu mútna tekutina farby silného čierneho čaju......... páchlo to síce po nejakej starej podlahovej gume, ale to je jediná zmena, ktorú som si všimol v porovnaní s bežnými klystírmi (a ešte to, že teraz tam nebola stolica, lebo som toho veľa nezjedol za posledné dva dni...).
Viem ale, že v pečeni mi to "popracovalo", a ešte aj teraz cítim, že sa tam niečo hýbe - resp. cítim tam nejaký malý tlak (nie je to nepríjemné).
Nerozumiem ako je možné, že mám lenivé črevo... veď ja zápchami netrpím niekoľko rokov... a "plastické žrádlo" nejem minimálne 4 roky... mám za sebou 30 urinových klystírov, z toho 12 každý deň za sebou... v lete som si urobil 3 dňovú urinovú hladovku s 3 dňovou návratovkou. Mám za sebou (dva roky do zadu) dva mesiace každý deň robenú derivačnú kúpeľ..
Ostáva mi jediné vysvetlenie : hrozná psychika (nie negativizmus, ale smútok, alebo ešte presnejšie - nenaplnenie, silný pocit nedostatku všetkého ľudského, nevyriešená práca, vzťah s rodinou, vzťahy s ľuďmi - pocit môjho silného nenaplnenia zo strany ľudí, s ktorými prichádzam/alebo môžem prichádzať do fyzického kontaktu - stretnutie). Môžu byť tieto veci tak zaťažujúce pre hrubé črevo ?
Ďakujem za odpoveď.
edit : nakoniec som si chcel (po vypití mrkvovo-jablkovej šťavy) urobiť ešte jeden klystír.... ale práve doznieval ten prvý, a tak ma pálil konečník, že mi skoro vyšli slzy. Takže to nechám na zajtra ráno. Poučenie : nestačí konečník umývať pri očistách, kde z neho vychádzajú veci von.... treba ho aj krémovať, najlepšie olejom... Mám ale dojem, že mňa to páli asi takých 5mm vnútri....
A prečo som si chcel nakoniec urobiť ešte jeden klystír ? "Dozvuk" prvého klystíru ma prekvapil - vyšlo von niečo čierne, môžem typnúť, že to vyzeralo ako plochý obdlžník, trochu zakrútený, o rozmeroch možno 2 x 1cm.... chcel so ho vyloviť z mútnej vody vo WC (viete si predstaviť), ale už zašiel tam, kde moja ruka nedočiahla... Uvidím zajtra, či mi niečo také z hrubého čreva ešte vyjde...... V každom prípade to určite nebolo z pečene.... aspoň si to myslím.
dieta