Poulis píše:
Zdravím všechny,
mám poměrně "jednoduchý" dotaz. Vše začalo Grand Mal epileptickým záchatem před rokem (nasadili mi silné antiepileptika, která stále užívám), poté se zjistilo, že mám nádor na mozku stupně 3, který byl zřejmě spouštěčem toho záchvatu. Po ozařování a krátké chemo terapii (na které bych už nešel) se mi tam vytvořila 4cm cysta, která tlačí na pohybové centrum pro pravou stranu těla, tzn. kulhal jsem jak de Pejrak a ruka mi visela u těla. Začal jsem sám rehabilitovat a taky jsem bez vědomí doktorů nasadil různou alternativní léčbu. Klasickým onkologům jsem přestal věřit - no jak jinak že jo.
Ted užívám preparáty ze jmelí (v ČR neoficiální), nasadil jsem dietu - ječmen, chorella + jedno jídlo denně, chodím k psychosomatické "lékařce", pokud možno medituju. Poslední Magnetická Rezonance ukázala zmenšení cysty huraaa + už lépe chodím a ruka nevisí:). A ted ten dotaz:
Myslíte, že mi očista jater nezpůsobí epileptický záchvat?
Epileptik má totiž v krvi stálou hladinu léků a domnívám se, že očista jater by to mohla změnit - narušit.
Díky moc za odpověď, Jardo?
Zdeněk
Tak myslím že dobrých rad se vám od členů fóra dostalo docela dost, nicméně k té epilepsii. Jedna věc je útlak určitého místa mozku nádorem, takovou epilepsii pak bez odstranění nádoru patrně neodstraníte, nebo dost těžko, ale pokud se nádor ozářením odstranil, nebo alespoň výrazně zmenšil, dovolil bych si tvrdit, že běžná epilepsie je vyloženě o špatné funkci střeva a de facto o otravě mozku toxiny, které ve střevě produkují špatné bakterie. Pak by bylo stěžejně důležité nasadit konkrétní stravovací režim a specifické kmeny bakterií, které naprostá většina civilizovaných lidí bohužel nemá, nebo jich má málo. V tom druhém případě nevidím problém, dokonce ani v krátkodobém nedostatku antiepileptik, protože bordel ze střeva při kůře vypláchnete a problém by asi nastat neměl.