vlasta-110 píše:
Dobrý den pane Jardo, dnes chci poprosit o radu pro moji dceru, která je v pátém měsíci těhotenství. Začínají jí už nyní otékat kotníky a kolem očí /hlavně víčka a koutky/má tmavé kruhy. Poradíte prosím, co může být příčinou, případně jaké testy si má nechat udělat, jaké užívat doplňky stravy. Ona se domnívá, že se stravuje správně, jí hodně ovoce a zeleniny, ale také maso, sýry a pečivo, i když celozrnné a tmavé. Podle mne to moc zdravé není, sama se již měsíc řídím Vašimi radami a i v této krátké době jsem se zbavila několika potíží. Jenže ona říká, že po počátečních nevolnostech a zvracení se může konečně trochu najíst a nějak zásadně měnit způsob stravování se snad dle informací které získala v těhotenské poradně ani nedoporučuje ......... poradíte prosím?
Omlouvám se, jestli jsem to napsala do špatného vlákna, ale vhodnější jsem nenašla.
V těhotenství bych čištění jater nezkoušel, to by mohlo být problematické, ale to co popisujete vypadá na přetížená játra a nadledvinky, při současném špatném stavu draslíku. Rozhodně bych se zabýval hlavně defekací, která musí být špičková minimálně jednou denně a stolice formovaná, nelepivá a nepáchnoucí. Silně pochybuji, že na uvedené stravě takovýto produkt vyrábí a pokud ne, je třeba stravu změnit. Musí si uvědomit, že v těch odpadních látkách koupe své dítě a tím riskuje jeho špatné zdraví, nebo i vážné poškození plodu. Rady z poradny ohledně výživy, mají minimální význam, to si lehko může překontrolovat na stavu těch dětí, které matky dle těch doporučení živí.