ixi píše:
Dvakrát jsem absolvovala shankhapraksalanu a očistu jater. Vše proběhlo dle popisu v návodu, bez problémů a subjektivní pocity z těchto očist byly pozitivní. Pod tímto vlivem se rozhodl vyzkoušet tyto očisty i můj muž. Je středního věku, sportovec, nekuřák, nemá nadváhu ani chronické zdravotní problémy, stravuje se celý život velmi rozumně. V mládí přišel o ledvinu, trápí ho silnější akné a poslední dobou má sníženou obranyschopnost organismu. Kůry provedl přesně podle popisu, vše jsem mu připravovala, takže postup, časy a množství všeho dodržel, ale výsledek byl v obou případech špatný. U shankhapraksalany jsem vycházela z toho, že rychlost pití, množství a následné reakce si organismus určí sám - tak to funguje u mne a celkový čas procedury mám necelé dvě hodiny. Muž pil velmi pomalu, z vody mu bylo na zvracení, sifón se spustil také za dlouho, celkový čas procedury byl asi šest hodin. Silné bolesti hlavy, zimnice, únava, dva dny velká bolest v ledvině. Při proceduře prý hodně močil, zatímco mě odešla slaná voda téměř komplet pouze stolicí. Při jaterní očistě měl silné bolesti hlavy ještě před pitím prvního roztoku. Celou noc nespal, stejně jako při první očistě se mu z žaludku vracelo hodně vzduchu, první stolice šla až po třetím roztoku ráno, průjem až po poslední dávce. Žádné kameny ani usazeniny nepozoroval. Jen mu bylo velmi zle, prakticky shodně s první očistou.
Čím to je, že jsou při stejném postupu ( a obdobných životních návycích) tak velmi odlišné výsledky? Může na to mít vliv, že má jen jednu ledvinu? Jsou pro takového člověka očistné kůry a půsty vhodné? Předem díky za odpověď.
To, co u manžela popisujete, značí velice zanesené střevo a potom se vše tlačí ven přes ledviny a kůži o čemž svědčí akné. V tomto případě zde na stránkách doporučuji nepouštět se do razantních očist, ale pomalu vygruntovat střevo pomocí klystýrů a teprve až po delší době gruntování dělat šankaprakšalánu. Také očista jater dělaná do neprůchodného střeva je blbost a není se tedy čemu divit, že mu bylo blbě. Ta jedna ledvina na to nemá vliv, ledviny jsou tak předimenzované, že jedna bohatě stačí, ale dráždit ji takto opravdu nemusí. Pokud se na klystýry necítí, ať si dojde na hydrocolon a spraví to tak 4-5 procedur. Je to sice dost drahé, ale minimálně to akné to odstraní.