Zdraví-AZ
https://forum.zdravi-az.com:443/

Zdravá sladidla, bonbóny a žvýkačky
https://forum.zdravi-az.com:443/viewtopic.php?f=26&t=1708
Stránka 11

Autor:  Jarda [ pát zář 16, 2011 8:14 pm ]
Předmět příspěvku:  Zdravá sladidla, bonbóny a žvýkačky

Sladík 100% extrakt stévie sladké

\":arrow:\" Zde nyní najdete pouze potřebné informace o vlastnostech a výhodách produktů. Produkty stránek pro-zdravi-az \":wink:\" pohodlně nakoupíte v nově spuštěném e-shopu s větším komfortem než byl zde.

Sladík je 100% extrakt Stévie sladké, přírodní ústní voda. Sladký zázrak z Paraguaye!

Stévie sladká je trvalka pocházející z Paraguaye a přilehlých končin, kde byla tamnějšími indiány používána jako významná léčivka a přírodní sladidlo do tradičního čaje Yerba maté. Pro své léčivé účinky se ze své domoviny rozšířila do celého světa. Mnohem později se zjistilo, že paraguayští indiáni téměř netrpí kazivostí zubů. Překvapením bylo, že tuto zázračnou vlastnost, snižovat v ústní dutině bakterie způsobující zubní kaz, plak a paradentózu, má sladivá látka obsažená ve stévii – steviosid.

Extrakt Sladík obsahuje 90% steviosidu, jenž je látka 250x sladší než-li řepný cukr a působící silně antimikrobiálně. Sladík po použití zanechává příjemně sladkou chuť v ústech a svěží dech.

Použití:
Zarovnanou odměrku, která je přiložena ke každému balení Sladíku original, nasypeme do vlažné vody a zamícháme. Vyplachujeme ústní dutinu po dobu 1 minuty. Používáme 2x denně po vyčištění zubů.

Složení:
100% Extrakt z rostliny Stevia rebaudiana Bertoni s obsahem 90,23% steviosidu.
Bez alkoholu, barviv, vůní, příchutí a konzervačních látek

Stevie sladká obsahuje řadu glykosidů, z nichž je v rostlině nejpočetněji zastoupen steviosid, dále pak rebaudiosid A,B,C,D, dulkosid B a steviolbiosid. Krom toho je stevie bohatá na vitamíny ( A,C ) a celou řadu minerálních látek ( Ca, Mg, Na, K, Zn ). Sladík originál není komplexní výtažek, sladík original je čištěný 90% steviosid, > 5% rebaudiosid A, zbytek tvoří ostatní glykosidy, vitamíny a minerály. Steviosid ve Sladíku je senzoricky 250x sladší než-li řepný cukr. Unikátním způsobem šlechtění, selekce rostlin určených na zpracování a následnému čištění extraktu byl, při doporučeném užití, steviosid ve sladíku zbaven své typické nahořklé chuti. Jelikož rebaudiosid A mnoha lidem chuťově připomíná umělé sladidlo, dělá tento unikátní proces zpracování ze steviosidu chuťově nejlepší látku obsaženou ve Stevii sladké.

Celosvětově je Stévie sladká užívána pro své léčivé učinky a to zejména: Pomáhá udržovat v rovnováze cukr v krvi a játrech. Prokazatelně snižuje únavu a únavový syndromom. Podporuje dobré trávení. Pomáhá bojovat proti obezitě svým nulovým glykemickým index a nulovou kalorickou hodnotou, přičemž ukájí chuť na sladké. Napomáhá buněčnému metabolismu. Zhutňuje svalstvo. Zvyšuje energetické hladiny a mentální aktivitu. Snižuje touhu po tabáku a alkoholických nápojích.

V Japonsku je stévie uznána jako oficiální sladidlo již 30 let, kvůli schopnosti očisťovat organismus od zbytků radiace, přičemž dnes je díky svým chuťovým vlastnostem nejzastoupenější alternativní sladidlo na trhu a jeho obliba každý rok stoupá. V USA kde je Sladík vyroben, je pro svoji nulovou kalorickou hodnotu schválen jako dietní potravinový doplněk.V Eu je stevie brána jako "Potravina nového typu" a je ve fázi schvalování. V Eu zatím nesmí být stévie užita jako potravina ani jako potravinový doplněk. I přesto je možné využít alespoň její blahodárné působení na chrup a ústní dutinu. Sladík je schválen a v SZU testován jako ustní voda.

Každé balení obsahuje 0,1 ml dávkovací lžičku.
Pokud chcete Sladík pouze vyzkoušet, doporučuji 10g balení extraktu.

Přílohy:
Sladík malý.JPG
Sladík malý.JPG [ 45.52 KiB | Zobrazeno 32482 krát ]

Autor:  Jarda [ sob říj 29, 2011 1:00 pm ]
Předmět příspěvku:  Xylitol

Xylitol - přírodní sladidlo.

\":arrow:\" Zde nyní najdete pouze potřebné informace o vlastnostech a výhodách produktů. Produkty stránek pro-zdravi-az \":wink:\" pohodlně nakoupíte v nově spuštěném e-shopu s větším komfortem než byl zde.

\":arrow:\" Upozornění: V novém e-shopu je tento produkt uveden jako surovina pod CAS kódem.

Xylitol je nízkokalorické, naprosto přírodní sladidlo prakticky stejné struktury jako řepný cukr a je vyrobené z geneticky nemodifikované kukuřice.
Xylitol je přírodní nízkokalorické sladidlo nacházející se v mnoha druzích ovoce, zeleniny, ale například i v březové kůře. Nabízený xylitol je vyráběný z geneticky nemodifikované kukuřice a má čistotu 99,9%. Xylitol je o 40% méně kalorický než řepný cukr a nemá naprosto žádné vedlejší pachutě. Ve všech směrech dokáže nahradit řepný cukr. Je vhodný pro diabetiky, při dietních plánech a jako prevence zubního kazu a osteoporózy. Žít zdravě, hubnout a zbavit se problémů se zubním kazem je s xylitolem mnohem jednodušší.
Pozitivních účinků xylitolu je hned několik. Obsahuje o 40% kalorií méně než řepný cukr a stejně jako cukr, lze xylitol použít ve studené i teplé kuchyni - při pečení, vaření, či slazení nápojů. Xylitol je vhodný pro diabetiky. Má velmi nízký glykemický index a je tělem metabolizován bez inzulínu. Je uváděno, že jako součást diabetické diety se dá použít až 50g xylitolu denně. Kdo nahrazuje cukr xylitolem, snižuje riziko vzniku diabetu 2. (stařecká cukrovka).
Xylitol je vynikající prostředek pro boj se zubním kazem. Mnoho studií prokázalo, že xylitol remineralizuje zubní sklovinu a dokonce i kosti samotné. Zubní kaz je důsledkem reakce mezi bakteriemi a cukry z potravy. Díky tomu vznikají kyseliny odvápňující zubní sklovinu - zubní kaz. V případě nahrazení cukru xylitolem se tento mechanismus zastavuje a je dokonce nahrazen remineralizačním procesem a zubní tkáň se "hojí". Pokud chceme využít tohoto blahodárného účinku na zubní sklovinu, stačí lžičku (cca 3g) rozpustit na jazyku a uchovávat v ústech asi minutu. Můžeme si xylitol dát například do zubní pasty, nicméně nejjednodušší způsob je úplně nahradit xylitolem řepný cukr a sladit s ním teplé i studené nápoje. Díky tomu jsou zuby s xylitolem v neustálém kontaktu a bakterie způsobující zubní kaz a povlak bez cukrů hynou.
S xylitolem je vhodné začít opatrně. Berte na vědomí, že se s ním vaše tělo doposud setkalo pouze v omezeném množství. Xylitol je sice bezpečný pro dospělé i děti ve velkém množství, nicméně pokud si vezmete v počátcích více jak např. 15 -20g denně, může to mít projímavý účinek. Tělo si na xylitol během několika dnů zvykne a pak je možné brát xylitol dle potřeby až do výše 100g denně (děti do 12 let ne více jak 50g za den). Pro děti do 12měsíců není xylitol vhodný. Takto malé děti ještě nedokáží plně xylitol dobře metabolizovat.
Pozor u domácích zvířat!
Pro domácí zvířata (psy,králíky,kozy) je xylitol nebezpečný, jelikož vyvolává inzulínovou odpověď a dochází u nich k extrémnímu poklesu hladiny glukózy v krvi. Pokud toto zjistíme stačí podat zvířeti běžný cukr a hladina se normalizuje.

Po 30 letech výzkumu tohoto přírodního cukru nebyl zaznamenán jediný negativní vliv xylitolu na zdraví člověka. Xylitol je zcela přírodní produkt bez přidaných látek.

Přílohy:
Xylitol.JPG
Xylitol.JPG [ 33.83 KiB | Zobrazeno 32482 krát ]

Autor:  Jarda [ sob čer 16, 2012 8:56 am ]
Předmět příspěvku:  Xylitolové bonbóny s vitamínem C

Xylitolové bonbóny s vitamínem C

\":arrow:\" Zde nyní najdete pouze potřebné informace o vlastnostech a výhodách produktů. Produkty stránek pro-zdravi-az \":wink:\" pohodlně nakoupíte v nově spuštěném e-shopu s větším komfortem než byl zde.

Nabízené varianty:

Banán
Čokoláda
Jahoda
Kokos
Vanilka
Směs všech druhů


Nabízené xylitolové bonbóny jsem vymyslel a vyrobil pro pravidelné mlsání a mají výborné vlastnosti na rozdíl od normálních bonbónů s cukrem. Mimo xylitolu, který je hlavní součástí, obsahují poměrně slušné množství vitamínu C, konkrétně 3000 mg na 100 g, což vám umožní zdravě mlsat a ještě si vylepšovat imunitu. Použité komponenty a barviva, mimo příchutí, jsou zcela přírodní, například kakao, kurkuma, červená řepa, což zaručuje velice dobrý vliv na zdraví člověka. Uvedené vlastnosti jsou výhodné zvláště u dětí, které nic zdravého nesní, ale sladké šmejdy je přitahují jako magnet. Obsažený xylitol má totiž prakticky opačné vlastnosti než cukr a na rozdíl od cukru se velice dobře stará o ústní dutinu. Xylitol má 5-uhlíkovou strukturu, která zabraňuje vytváření zubního povlaku v období mezi čistěním zubů a tím výrazně omezuje kazivost zubů. Bakterie v ústní dutině totiž xylitol nedokáží metabolizovat a vytvořit tak kyselinu způsobující kažení zubů.

Xylitol jednoznačně snižuje vytváření zubního povlaku, který je výsledkem činnosti bakterií v ústní dutině a pokud se neodstraňuje může vytvářet zubní kaz. Xylitol má dokonce schopnost vracet minerální látky zubní sklovině, tedy remineralizovat zuby, zejména při malých kazech, které se prakticky stále vyvíjejí v zubní sklovině. Neschopnost baktérií vytvářet kyselinu v přítomnosti xylitolu znamená, že hladina pH v ústech neklesá, což zabraňuje ztrátě minerálních látek ze zubů.

Je tedy velice vhodné xylitol používat například ve formě bonbónů, aby se v průběhu dne stabilizoval stav kyselosti v ústní dutině. Pokud tedy použijete například xylitolový bonbón několikrát denně udržíte ústní dutinu v zásaditém stavu a zuby zdravé. Obsažený vitamín C navíc dokáže odstraňovat skorbut, na jehož základě ustupují a krvácejí dásně a vzniká paradentóza.

Přílohy:
Xylitolové bonbóny s vitamínem C.jpg
Xylitolové bonbóny s vitamínem C.jpg [ 46.11 KiB | Zobrazeno 47979 krát ]

Autor:  Jarda [ sob čer 16, 2012 9:00 am ]
Předmět příspěvku:  Xylitolové žvýkačky

Xylitolové žvýkačky

\":arrow:\" Zde nyní najdete pouze potřebné informace o vlastnostech a výhodách produktů. Produkty stránek pro-zdravi-az \":wink:\" pohodlně nakoupíte v nově spuštěném e-shopu s větším komfortem než byl zde.

Xylitolové žvýkačky mají několik různých příchutí, jak je patrno z přiloženého obrázku a výborné vlastnosti na rozdíl od normálních žvýkaček. Obsažený xylitol totiž má prakticky opačné vlastnosti než cukr a na rozdíl od cukru se velice dobře stará o vaši ústní dutinu. Xylitol má 5-uhlíkovou strukturu, která zabraňuje vytváření zubního povlaku v období mezi čistěním zubů a tím výrazně omezuje kazivost zubů. Bakterie v ústní dutině totiž xylitol nedokáží metabolizovat a vytvořit tak kyselinu způsobující kažení zubů.

Xylitol jednoznačně snižuje vytváření zubního povlaku, který je výsledkem činnosti bakterií v ústní dutině a pokud se neodstraňuje může vytvářet zubní kaz. Xylitol má dokonce schopnost vracet minerální látky zubní sklovině, tedy remineralizovat zuby, zejména při malých kazech, které se prakticky stále vyvíjejí v zubní sklovině. Neschopnost baktérií vytvářet kyselinu v přítomnosti xylitolu znamená, že hladina pH v ústech neklesá, což zabraňuje ztrátě minerálních látek ze zubů.

Je tedy velice vhodné xylitol používat například ve formě žvýkaček, aby se v průběhu dne stabilizoval stav kyselosti v ústní dutině. Používat například xylitolovou žvýkačku několikrát denně udrží ústní dutinu v zásaditém stavu a zuby zdravé.

Přílohy:
Xylitolové žvýkačky.jpg
Xylitolové žvýkačky.jpg [ 52.35 KiB | Zobrazeno 47979 krát ]

Autor:  Jarda [ sob čer 16, 2012 9:02 am ]
Předmět příspěvku:  Xylitolové ovocné bonbóny - Ksylitolky

Xylitolové ovocné bonbóny - Ksylitolky

\":arrow:\" Zde nyní najdete pouze potřebné informace o vlastnostech a výhodách produktů. Produkty stránek pro-zdravi-az \":wink:\" pohodlně nakoupíte v nově spuštěném e-shopu s větším komfortem než byl zde.

Xylitolové ovocné bonbóny mají výborné vlastnosti na rozdíl od normálních bonbónů s cukrem. Obsažený xylitol totiž má prakticky opačné vlastnosti než cukr a na rozdíl od cukru se velice dobře stará o vaši ústní dutinu. Xylitol má 5-uhlíkovou strukturu, která zabraňuje vytváření zubního povlaku v období mezi čistěním zubů a tím výrazně omezuje kazivost zubů. Bakterie v ústní dutině totiž xylitol nedokáží metabolizovat a vytvořit tak kyselinu způsobující kažení zubů.

Xylitol jednoznačně snižuje vytváření zubního povlaku, který je výsledkem činnosti bakterií v ústní dutině a pokud se neodstraňuje může vytvářet zubní kaz. Xylitol má dokonce schopnost vracet minerální látky zubní sklovině, tedy remineralizovat zuby, zejména při malých kazech, které se prakticky stále vyvíjejí v zubní sklovině. Neschopnost baktérií vytvářet kyselinu v přítomnosti xylitolu znamená, že hladina pH v ústech neklesá, což zabraňuje ztrátě minerálních látek ze zubů.

Je tedy velice vhodné xylitol používat například ve formě bonbónů, aby se v průběhu dne stabilizoval stav kyselosti v ústní dutině. Pokud tedy použijete například xylitolový bonbón několikrát denně udržíte ústní dutinu v zásaditém stavu a zuby zdravé.

Přílohy:
Xylitolové ovocné bonbóny - Ksylitolky.jpg
Xylitolové ovocné bonbóny - Ksylitolky.jpg [ 65.36 KiB | Zobrazeno 47979 krát ]

Stránka 11 Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/