Môj prvý podarený HHG orgonit v skle, z cukruDnes som si robil môj druhý orgonit z cukru, pretože prvý sa mi nepodaril...
Dokázal som to bez teplomeru na meranie teploty počas varenia, a preto sa mi zdá vhodné vám (čo taký teplomer nevlastníte) napísať, ako sa mi to
podarilo.
Varil som cukor s vodou a octom (v mojom prípade v pomere 500g + 250ml + 23ml) v nerezovom hrnci o rozmeroch 25cm (priemer) x 14cm výška hrnca.
Pol hodinu pred zapnutím stredne veľkého horáka na maximum (počas celého varenia je plyn na maxime), som si túto zmes pripravil a sem-tam premiešal drevenou vareškou už priamo v hrnci.
K samotnému vareniu : Počas varenia zmes
nemiešame. Dobra vrenia vody je 8 minút, vrenie sa počíta od vtedy, keď sú bublinky nie len na jednom okraji hrnca, ale keď sa už "rozrastú" v podstate na celý hrniec (to som nemeral koľko to trvá, ale myslím, že takých 60 sekúnd, neviem, zistite). Od tohto momentu som stlačil stopky s tým, že sám neviem, kedy ich vypnem (spolu s plynom). Rozhodol som sa na čísle 8:00. Potom som počkal 1 minútu, nech to trochu vychladne, nalial rozpustenú cukrovú zmes asi do 40% výšky sklenej nádobky od Tesco Tradičná masť (kedysi som kupoval, teraz mám domácu), doplnil
hliníkové triesky asi polovicu pripraveného množstva (asi 50% objemu fľašky má tvoriť množstvo hliníkových triesok), dobre zamiešal, a pridal 2 malé kryštály (viem, málo...nabudúce napravím) a asi 10-15 kúskov šungitu zo šungitovej drte. Potom som dolial zbytok rozpustenej cukrovej zmesy ktorá už začínala pomaly tuhnúť, doplnil ostávajúcimi hliníkovými trieskami (neboli až tak malé ako by mohli, ale NEVADÍ), znova premiešal, dal na stôl utierku, a položil to na ňu nech to chladne... O dve hodiny bude orgonit vychladnutý, a pripravený na používanie. Čo je dôležité -
PEKNE TUHNE (prakticky od momentu keď boli v sklenenej nádobke rozpustený pomaly tuhnúci cukor a hliníkové triesky + kryštáľ a šungitové kamene, sa už žiaden predmet nepohol, neklesal na dno, teda triesky rozhodne nie, a myslím, že ani kamene), a to aj bez toho, aby sa z toho stal KARAMEL, ktorý vraj nie je až tak vhodný na orgonit...
Takže, recept som vám dal, ale ešte dopním možno dôležité : Použil som na výrobu toho rozpusteného cukru odmrazenú vodu, ktorú som ešte spinoval a pár hodín nabil na Slnku.
Foto orgonitu (áno, komerčné sú krajšie, ale aj podstatne DRAHŠIE) tu dám do tohto príspevku formou editácie ešte dnes. Pre zaujímavosť, dá sa používať aj potravinárske farbivo, a tak sa dá docieliť akákoľvek farba orgonitu, samozrejme bez vplyvu na jeho funkčnosť....