Tak celulitida je prevít. I když od mládí žiji aktivně, váha OK, přesto se po čtyřicítce objevila. Masáže, přístroje, zaručené přípravky - všechno k ničemu. Od pětačtyřiceti dlouhodobý velký stres, váha šla hodně dolů, ale celulitida zůstala. Pouze přišly zdravotní problémy. Před dvěma lety jsem narazila na tyto stránky a vyzkoušela i přísnou veganskou stravu. Na ní jsem vydržela půl roku a musím říct, že mi hodně pomohla. Ale protože jsem od mala masožravec, tak jsem si ji upravila k obrazu svému.
Hodně ovocných (každé ráno šťáva ze dvou grepů) a zeleninových šťáv. Každý den minimálně 1,5 litru.
Zeleninové saláty s konopným, lněným nebo olivovým olejem, avokádo, namočené semínka (slunečnice, dýně, pár mandlí, meruňkové jádra,goja....), naklíčené mungo, pohanka, čočka a v zimě i alfaal. Nejím mléčné výrobky(občas kousek másla nebo kvalitního tvrdého sýru) a pečivo opravdu minimálně. Kromě domácí bokoviny nejím žádné uzeniny ani paštiky.
Občas je i hovězí ptáček, nebo pečené žebírka s plzeňskou dvanáctkou.
Ale musím říct, že se můj jídelníček změnil o 85%.
Občas šanka nebo klystýr, nějaké doplňky.
A světe div se - celulitida je vidět pouze když pořádně zatnu půlky
.
Takže můj poznatek - cvičením (pohyb mám ale pořád), dietama ani masážema se celulitidy trvale nezbavíte. Mají ji i některé vrcholové sportovkyně i modelky. Mně pomohla změna stravy. I když jsem ji neměnila kvůli celulitidě, tak to byl takový příjemný bonus po roce a půl zjistit, že není téměř vidět. Dokonce přestaly zlobit žíly a večer nebolí nohy