martina72 píše:
Pan Dušek to nemyslí zle, ale přecjen by se měl krotit. Každý, kdo jest známý a dokonce leze na podium a přijdou lidi, má jistou zodpovědnost, jako učitel. Bláboly o kosmické harmonii jsou mišunk tezí o subjektivní a objektivní realitě a o jejich antagonistickém vztahu. Ten ale, zcela materialisticky vzato a poznáno, neexistuje. Svět jest jen jeden a jest subjektivní a objektivní zároveň a nelze to odlišit. Je to i vědecky dokázáno v tom slova smyslu, že od té doby, co tento model vzniknul, nebylo nalezeno jediné, co by ho popřelo, naproti tomu všechny vychytralé experimenty, léčky, ho jen svými výsledky potvrdily. Kosmická harmonie značí jen jedno, Svět jest stvořen, nevíme jak a kým a kdy a kde, ale jest a jest jedinný a stále se vyvíjí, myšleno tak, že nikoliv v čase a místě (obojí jest fikcí), anobrž pořád a zároveň všude a to na základě všeho, co se děje, včetně myšlenek nebo takovéhoto psaní. Čímž se nemyslí, že by se změnil, když se změní. Tak svět funguje. Kdo něco, co má fungovat, konstruuje, musí s tím počítat. A ty věci pak fungují.
Jde o to, že když vy napíšete slova typu "slyšet tak pravdivé vyprávění, je až bolestné ...".jste strašlivánsky zahleděná do subjektivního smýšlení o světě ve smyslu manipulovatelnosti světa a myslíte si, že to, co on říká, jest echtovní ...
Ano, jest, ale počítají se jen a jen přírodní zákony, tedy to stvořené a neměné.
Materialisté si myslí, že svět je složen a tvořen myšlenkami a chtěním a egem a výtrysky energie kdejaké duše. To jest. Ale vše to naráží na zcela tvrdé a jednoduché (a dle poznání techniků a fysiků a matematiků) neměnné zákony. Těm jest potřebí se podvolit. Tak uvažuje idealista - člověk věrný idei, pokorný vůči ní.
J.Dušek mi potvrzuje většinu mých vlastních názorů z prožitků a pak tato pravda, ...je má bolestná realita. Filozofovat je zbytečné.
Včera jsem si byl zaběhat podél toku Moravy a srdce se mi svíralo nad NECITLIVOSTÍ a NEOHLEDUPLNOSTÍ člověka.
Zas nové odpadky cyklistů,turistů a rybářů, výjezdy čtyřkol mimo pol.cestu, navážky sutin, drastické pozemní práce a zemědělství. Všechno z toho šlo a mohlo by být šetrnější.
- "JEN... ,VÍC CÍTIT."
Matka - Země, dítě - člověk.
Jakákoli matka strpí škrábance, kousance a kudlení... svého milujícího dítěte.