děkuji za rady, dnes jsem nasadila česnek do salátu. není to problém, mám ho ráda. vlhká rýma již ustoupila, ale zdá se mi že ji tlačí zatuhnutá vzadu v nose (šudlá si ho, tře o mne atd.). kašel pouze v noci, ustupuje, vysušuje se.
podívala jsem se do vlákna o kvasinkách - jestli dobře chápu jedná se o kandidu. pravda je, že u malé převládají potraviny sladké. asi přehodnotím tu pomerančovou šťávu, pomeranče totiž míváme sladké. bohužel zatím nemám odšťavňovač, pouze lis na citrusy, takže zatím jiné šťávy připravovat nemohu. kefírovou houbu teprve sháním takže kefír také nasadím až tak za týden, dva...
trápí mne, že dnes je to zase už druhý den co malá neměla stolici... čím bych ji tak mohla prohnat? ráda bych aby jedla více, ale opravdu pouze uzobává: pár kuliček hrozna, pár kukuřičných lupínků, pár lžic zeleninové polévky, osminka jablka... to je celá denní strava + kojení
mám tyčový mixér, dělám si mléko z konopných semínek, ale malá ho nechce pít, jen když smíchám se šťávou z pomerančů. já sama si mixuji malým el. mlýnkem na kávu např sezam, len. ostatní: slunečnici, mandle, dýňová semena, vlašáky... jím pouze namočené samostatně nebo v salátu. mám i tyčový mixér, ale někde tady jsem četla, že např mixovat jablka (jako třeba na šťávu) není dobré.
a ještě jedna věc: trápí mne má vlastní nepříjemná detoxikace, která se objevila po přechodu na zdravou stravu podle vašeho návodu. projevuje se jako silná chřípka, s bolestmi svalů, kloubů, krku, mírnou teplotou, slabostí... dnes jsem to nevydržela (musím nějak fungovat
a dala si kávu (byla jsem zvyklá pít 1-2 denně) a cottage... detox se zastavil... co s tím? zařadit více vařené zeleniny? pohanku? kukuřici? bojím se hlavně aby stav mojí malé nebyl odrazem změny mé životosprávy - tedy: jestli ona teď nebojuje s mnou vyplavovanými toxiny?