Jednorazovy_Nick píše:
NEEXISTUJE opticky jav, ktory by umoznil nieco take vidiet, ak by Zem bola gulata.
Ooo, ale je.
https://en.wikipedia.org/wiki/Bedford_Level_experiment len treba studovat. Je to realny opticky jav, ktory umoznuje vidiet aj na zakrivenej Zemi vidiet dalej. To je ta fyzika, z ktorej sa tak tesis, ze si ju nemal v skole.
A k rieke, co tecie "do kopca", ci ako si to nazval - gravitacia. Pocul si uz o nej? Aha vlastne hej, ty na gravitaciu neveris, gratulujem k primitivizmu.
K testom rovnej vodnej hladiny, skus niekedy sa ZAMYSLIET nad argumentami inej strany. Na netflixe bezala show nejakych Flateartistov a oni sa rozhodli testovat, ci je Zem plocha na vodnej hladine. Predpokladali, ze ak je Zem rovna, tak pri vztyceni dvoch dosiek s dierou v rovnakej vyske ich dokazes presvietit jednym lucom lasera. To ma zatial zmysel pre teba, dufam. Dve diery za sebou, jeden luc, to by dokazalo, ze Zem je plocha a luc bezi v jednej urovni nad rovnym povrchom.
Lenze...
Pocas experimentu flateartisti zistili, ze svetlo neprechadza cez druhu dieru. Ked svetlo nadvihli, zrazu prechadzalo obomi otvormi. Vies, co to znamena? Skus si domysliet. Samotni flateartisti robili pokus na vodnej hladine, ktory dokazal, ze Zem je zakrivena, tu mas o tom clanok:
https://metro.co.uk/2019/02/27/flat-ear ... y-8772206/Takze, vodna hladina - klames. Opticky jav - klames. Rieka tecuca do kopca - klames.
Co sa tyka tvaru Zeme, zas si vedla, pretoze netusis, o com hovoris:
https://www.quora.com/If-the-shape-of-t ... ASA-photosCistujem z clanku: Geoid means “form of Earth”. Saying Earth is a geoid, means Earth has the form of Earth. Preklad, lebo neverim, ze vladnes anglickym jazykom: Geoid znamena tvar Zeme. Ked tvrdis, ze Zem je geoid, tvrdis, ze Zem ma tvar Zeme. V clanku sa tiez hovori, ze elipsa, na ktoru sa odvolavas ty, naozaj existuje, ale jej tvar je natolko jemny, ze v podstate z fotky nevies urcit rozdiel oproti presnemu kruhu.
Naletel si hoaxom, fejkovym spravam a pavedeckym "experimentom" a este mas tu drzost tu vyhlasit dutu Zem za blud

Samozrejme, Zem nie je duta, ale nie je ani plocha. Ako som uz viackrat spominal, ty tak hrozne chces byt vynimocny a nepatrit medzi "ovce", az si naletel podvodom a zaradil si sa ku konspiratorskym ovciam bez kritickeho myslenia. Ludia ako ty su idealni pre Jehovistov a dalsie sekty, pretoze sa pre nieco nadchnes a nie si schopny pochopit iny nazor (nez zacnes z toho isteho vinit mna, prestudoval som si argumenty flat eartistov a snazil som sa najst vedecke vysvetlenie veci, o ktorych pises, jednoducho som pripustil aj moznost, ze mas pravdu a s tym som pracoval. To ty nedokazes), coho dokazom su desiatky topicov, ktore si zalozil na tomto fore. Bola to nizkosacharidova dieta, na ktoru si nedal dopustit, jedno jedlo denne, na ktore si nedal dopustit, pitie mocu, na ktory si nedal dopustit, dalej to bola svizna prechadzka, na ktoru si nedal dopustit, teraz je to plocha Zem a uzemnovanie. Si jednoducho chlapec, ktory sa podvedome trapi tym, ze nie je vynimocny, jeho zivot nema smer, ktory by si prial, okolie ho nechape a tak sa snazi stat sa vynimocnym a zaujimavym takymito sposobmi. To je uplne bezna vec, cize ani v tom nie si vynimocny, zaroven je to poznavaci znak skoro vsetkych obeti siekt, konspiracnych teorii a samovrazednych atentatnikov