Ahoj,
ten odpor som meral len preto ci som vobec uzemneny cez nit v topanke. Netreba my ho vediet, len pre zaujimavost pre clena Neti- ho.
Da sa zistit aky vodivy je beton, asfalt, trava sucha, mokra, lahnuta, jesenna, jarna, sneh, blato atd...
200K to nie je odpor tela- ved sa pozri jeden bol pichnuty v zemi , druhy v ruke. Dolezity je len ten opor koža - nit - pôda.
[i:hky077f7]ALE..... o akej "špinavej elektrike" sa tu vlastne bavíme?.... Keď pripevníš kábel z uzemňovacej podložky na stúpačku, klesne napätie tvojho tela 60-70 násobne (v porovnaní s napätím NA TOM ISTOM MIESTE v byte, pokiaľ nie si uzemnený) ? Ak áno, tak je to dôkaz, že stúpačka riadne uzemňuje. Ak použiješ kábel BEZ ochranného rezistoru (odkaz na to kde sa dá kúpiť som už postol, a presne pasuje na podložku), zníži ti to telesné napätie 600-700 násobne, čiže efekt uzemňovania bude ešte silnejší a o to liečivejší.
[/i:hky077f7]
To ti beriem ,ano znizi napatie tela- kolik ma cca. 10 Ohm oproti uzemeneniu bleskozvodu ( cize pôda vedla bytovky) - co je vlastne nic, zaokruhlim na 0. (Ako som pisal, v suterene je vsetko pospajane). Cize elektrony zo zeme sa dostanu do tela, tak ako v lese.
!!!Ale mna zaujima co sa okrem tychto potrebnych elektronov dostane do !! tela - a dostane sa toho dost - rusenia:
NF
VF
Sumy - biely, farebny, impulzny,....
Spinava elektrina -
[i:hky077f7]"Špinavá elektrika"... ale veď ty sa nezapájaš do elektriny, keď sa napojíš či už na samotný uzemňovací kolík v zásuvke, alebo na WC stúpačku. Uzemnený pomocou týchto spôsobov máš napätie v tele 60-700 krát menšie, než neuzemnený.[/i:hky077f7]
Bohuzial je tiez na koliku. Lebo mam sustavu TN - C cize nulak a zem spojeny. A to sa ti prenesie aj na neutral a kolik, dnesne spinane zdroje su svinstvo.
Po slovensky:
https://elektrosmog-info.voxo.eu/spinava-elektrinaTie filtre na spinavu elektriku su rozne:
Naposledy upravil vladdo dne čtv led 01, 1970 2:00 am, celkově upraveno 0 |
1 |