Purist : "Problém" je ten, že aby bol človek kvalitne uzemnený pri uzemňovaní sa pomôckami zapájanými cez uzemňovací kolík do zeme (napr. káblik cez okno až do zeme), tak ten uzemňovací kolík musí byť....dlhý a hrubý... Zober si, aké dlhé uzemňovacie koly má napríklad panelák/vežiak.... Idú do zeme aj 3 metre....a sú hrubé.... Takže aspoň meter a pol dlhý kolík odporúčam zapichnúť do zeme..... Ten "uzemňovací kolík" z uzemnise.cz funguje, ale nie až tak dobre, ako keď sa použije dlhý a mohutný kolík. S drôtom to dobre nechápeš, pretože keby si si omotal okolo ruky drôt, bola by to PRÍLIŠ MALÁ styčná plocha, a tu ide o to, aby sa čo najväčšia časť tvojej pokožky dotýkala uzemneného materiálu (vodivý povrch/voda v prírode, na dvore, uzemňovacie pomôcky). Napísané inak - kebyže máš uzemnenú uzemňovaciu podložku, ale dával by si si na ňu len jedno chodidlo, tak sa do tvojho tela za jednotku času (napr. 1 minúta) dostane dvojnásobne menej voľných elektrónov zo zeme (ich obojstranné prúdenie medzi zemou a telom), než keby si mal na podložke položené obe bosé chodidlá. Keby si mal nohy ponorené do uzemnenej vody (ideálne slanej) vo vedre, tak styčná plocha bude omnoho väčšia, než v prípade dotyku len spodnej strany chodidiel s uzemnenou podložkou. Na druhej strane aj keby si denne bol celý po krk ponorený v slanej vode dve hodiny (obrovská plocha tela uzemnená zároveň veľmi silno uzemňovacou látkou - uzemnenou silno vodivou slanou vodou), tak nemôžeš očakávať nesmrteľnosť, a ani to, že sa dožiješ 110 rokov, a nikde nie je napísané, že sa budeš musieť dožiť napríklad 90-tky. Uzemňovanie je super procedúra (totálne nenamáhavá), ale na zdravie vplýva viac faktorov (viem že to vieš), napríklad pohyb, strava, spánok, EMÓCIE, EMOČNÉ STAVY....... Dokonca som videl krátky dokument o tom (a rovnako o tom čítal), že keď sa človek usmieva KĽUDNE bezdôvodne, a to aj niekoľko hodín denne (tiež ako u uzemňovania - čím dlhšie, tým lepšie), proste "úsmev ťuťmáka" (pretože "bezdôvodne") a je pri tom ideálne aj vystretý (nie je to zas podmienka), tak to vraj veľmi výzamne pozitívne vplýva na zdravie. Myslel som si, že to robí len smiech (do neho je oveľa ťažšie sa "prinútiť", keď nie je vyvolaný niečim naozaj smiešnym, a aj to trvá krátko...), ale robí to aj úsmev... ÚSMEV CELKOVO JE TÁ NAJSILNEJŠIA (mimo slov) BIELA MÁGIA......POZITÍVNA...........Keď sa budeš usmievať čo najdlhšie počas dňa, začne sa ti zlepšovať zdravie (každému).... Úsmev na inú osobu je zas o niečom inom, je to ešte intenzívnejšie.... Lebo keby si sa začal usmievať na ľudí, napr. na ženy (a aby si to "odľahčil", tak by si k tomu mohol povedať aspoň pozdrav, alebo nejaký krátky kompliment), robil by si to polku dňa (sobota, nedeľa) a dostal by si kvalitnú spätnú väzbu, mohlo by sa jednať o najsilnejší zážitok, aký si kedy v živote mal.............A ZADARMO.............. .... Ale ja som srab, nerobím to.....
_________________ Je čas odtiaľ odísť, posunúť sa z virtuálnej virtuality (internet) do virtuálnej reality (život mimo obrazovku). Vyhrávam tým, že odtiaľ odchádzam. NIČ PROTI TOMUTO FÓRU. Ale nie je vhodné, aby som sem prispieval a ukrajoval si z drahocenného času.
|