prokera píše:
Že se k tomu ještě vracím - nic ve zlém Petře, ale myslím si, že ve své práci dělám i docela dost dobrého a řekla bych, že pěkná řádka lidí mi může děkovat za to, že jim nebyly udělány zbytečné snímky. Tím se ale i zároveň pochopitelně připravuji sama o peníze. To je podstatný "detail", nad kterým by ne každý mávl rukou. Kdyby takto postupoval každý z mých kolegů, byla by statistika někde úplně jinde. Problém ale je, že spousta lidí RTG vyšetření na lékařích sama vyžaduje (a věř, že jich není málo - zřejmě si myslí, že je rentgen spasí. Někdo si dá říct, někdo vůbec!). Je to jako ve všem jiném - lidé se nechtějí informovat . Maximálně jsou zblblí z přeposílaných mailů, které zřejmě vytváří někdo, kdo nemá o věci šajn
. Takovým často nemohu v jejich požadavcích vyhovět a oni se pak cítí dotčeni. Je to ale opět o neznalosti (což jim nemám za zlé,je to dost specifická oblast ale kdyby si aspoň nechali říct, vysvětlit...)
Máš pocit, že bych teď - po 20ti letech co dělám tuhle práci měla někde vylézt a tvrdit, že jsem objevila Ameriku
? To po mě nechtěj. Vím, že by to ABSOLUTNĚ nemělo smysl! Vyběhli by se mnou velice rychle jak v práci tak jinde - na takové "hrdiny" není nikdo zvědavý. To raději budu dál dělat svou práci s nejlepším vědomím a svědomím (tzn. tak aby se nedělala vyšetření duplicitně nebo úplně zbytečně), protože nic není černé nebo bílé a ono i to RTG vyšetření má v mnoha směrech své opodstatnění a může být velmi nápomocné. Jak se zjištěnou diagnózou každý naloží poté je věc další, ale všichni máme občanku a tedy i možnost rozhodnout si, co ještě podstoupíme a co ne a hlavně, jak se budeme dál ke svému zdraví chovat.
za druhe svetove valky take lide meli obcanku, pak take byli lide co museli nosit hvezdu na rameni a pak take byli lide co byli v koncetracich jako pokusni kralici pro samozvane spasitele, ti ale jen konali svoji praci s nejlepsim svedomim a vedomim tak jak to po nich doba vyzadovala, resp autorita a predevsim ti kdo drzeli status quo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nerikam ze je nutno lamat prehrady a otacet penezotoky o 180°, pominu-li lekarskou prisahu, je to neeticke a nelidske, ikdyz ted si uvedomuju ze, prave tohle dela z cloveka cloveka, nikdy nebyl o moc lepsi, proste musi sem tam vykoristovat a skodit, minimalne z toho duvodu aby sam sebe zajistil.
Doporucuji filmy: Planeta opic, 12 rozzlobených muzu, knihu Vyhodme ho z kola ven, knihu od J. Virapena Vedlejsi ucinek smrt, a dalsi v mem podpisu nize. Mam se tu i vykakat nebo je to jasne? Smenny obchod by mel lidem v dlouhodobme horizontu pomahat ale nejsem si jisty estli to plati pro tento. Odkaz svoji vuli svuj rozum jinym samozvanym odbornikum protoze cesta do pekla je dlazdena dobrymi umysly ze?!!!
Vis vzdycky mne rozesmeje to jak dnesni historici podavaji valecne zlociny jako neco neuveritelneho v soudobych ocich, protoze to melo velkou reklamu ve sve dobe, ale muj nazor je ze za 50-100 let se budem divat na dnesni zlocinne spolceni mozna podobne.
Problem je ten ze lekari dnesni doby jak rika trochu jinymi slovy Mudr. Jan Hnizdil, pristupuji k lidskemu telu jako k primitivnimu automobilu. Ze se da po par testech v odbornem servisu lehce opravit, pricina se vzdy najde. Mame uzke specializace, ten rozumi tomuhle a ten tomuhle, ma na to know how a dela rychle a zodpovedne podle svych predpisu, jak to po nem vyzadujeme nakonec i mi zakaznici, kteri chteji mit co nejrychlejsi a nejlevnejsi servis, jenze lidske telo neni automobil nelze k nemu stejne pristupovat...neni prevence jako prevence, a nekde skodi. Bohuzel i matematika a statistika podleha subjektivni i davove psychoze (paradigmatu) a ma vicerofunkci, nekde pomaha a nekde skodi.
http://www.csfd.cz/zebricky/nejlepsi-filmy/