Dobrý večer,
Dostala som sa na vašu stránku, je tu mnoho užitočných informácií, ktoré som si prečítala. Je ich však toľko, že chorý človek predsa len je radšej keď dostane odpoved jenu šitú na mieru aby sa vedel zorientovať. Už skoro rok ma trápi neustála nádcha, soplenie, praskanie v ušiach, svrbenie v nose. Hlien je priesvitný a často kýcham, miniem toľko vreckoviek, že by som sa mohla zamestnať vo výrobni aby mi stačili.
Absolvovala som dlhší pobyt pri mori a ked ani to nepomohlo tak som si povedala dosť a išla som na ORL. Výter z hrdla negatívny - bez patologického nálezu, alergologia negatívna - pele, roztoče, prach, morské prasa, atd...nič sa nepotvrdilo. Ked som sa pýtala doktorky na ORL že čo teda so mnou, skoro na mna nakričala, že ,,sople má dnes každý,, čo z toho robím takú vedu, napísala mi kortikoidový spej do nosa a poslala na domov. Sprej putoval do koša lebo vnutorne citim, že to nie je riešenie začať maskovať priznaky. Podľa tu spomínaných rád som vynechala biele pečivo a chleba, nepijem mlieko, užívam vitamín C, kvapky citrovital (vyťažok z jadier grepu). Verím, že to chce aj trpezlivosť a čas kým príde zlepšenie len neviem či na to idem správne. Pred týždňom som sa liečila na angínu penicilínom (mám ju len raz ročne) a nádcha mi v tom čase výrazne ustala. Len čo som dobrala ATB do 12 hodín som mala nádchu a znova ten kolotoč. Chcela by som sa opýtať či by mi pomohlo koloidne striebro užívať vnutorne a kvapkať do nosa? Prečítala som si na Vašej stránke aj spojitosť ,,soplenia,, s črevom, pomohla by aj očista pitím slanej vody, ktoru uvadzate? môže to byť aj morská soľ? prípadne čo by ste odporučil, nejaký postup na zlepšenie stavu. Ďakujem Vám za Váš čas!
s úctou
smolinka