Zdraví-AZ https://forum.zdravi-az.com:443/ |
|
Nezdrava hydina z polskeho trhu https://forum.zdravi-az.com:443/viewtopic.php?f=3&t=1679 |
Stránka 1 z 1 |
Autor: | milo1 [ úte srp 30, 2011 8:50 pm ] |
Předmět příspěvku: | Nezdrava hydina z polskeho trhu |
V sucasnej dobe zachitila slovenska insekcia viac podvodov. O co tu ide: na slovensko sa dovaza hydina s vysokym podielom vody, voda bola napichovana do kuracich prs z polska a nasledne dodavatelom na slovensku balene. Takisto vajcia su z polska dovazane po zaruke, je neskutocne na co vsetko este prijdeme? Podvody nemaju konca. Co vsetko mi obcania musime jest. Rozne geneticky upravovane potraviny. Potom sa cudujeme kolko mame alergikov, deti, kolko ludi umrie na rakovinu. Takze dost. Europa spametaj sa. |
Autor: | Sybilla [ stř srp 31, 2011 1:26 pm ] |
Předmět příspěvku: | Re: Nezdrava hydina z polskeho trhu |
milo1 píše: V sucasnej dobe zachitila slovenska insekcia viac podvodov. O co tu ide: na slovensko sa dovaza hydina s vysokym podielom vody, voda bola napichovana do kuracich prs z polska a nasledne dodavatelom na slovensku balene. Takisto vajcia su z polska dovazane po zaruke, je neskutocne na co vsetko este prijdeme? Podvody nemaju konca. Co vsetko mi obcania musime jest. Rozne geneticky upravovane potraviny. Potom sa cudujeme kolko mame alergikov, deti, kolko ludi umrie na rakovinu. Takze dost. Europa spametaj sa. Problém je v tom, že sa obyčajne povie "Co vsetko my obcania musime ... " a máš jedno či jesť, alebo čokoľvek iné. Ľudia sú raz takí, nielenže nepovedia nemusím to jesť ale ani to nespravia. Pokiaľ sa nebude hovoriť presne, ľudia sa z miesta nepohnú. Aj na minulosť sa spomína ako na : oni nám robili, málokto povie my sme si nechali robiť. A medzi tým je kardinálny rozdiel. Rozdiel asi ako medzi vysr...ť sa a posr...ť sa. Tá prvá možnosť je komfortnejšia. (hrubku som opravila ) |
Autor: | Jarda [ čtv zář 01, 2011 7:59 am ] |
Předmět příspěvku: | Re: Nezdrava hydina z polskeho trhu |
milo1 píše: V sucasnej dobe zachitila slovenska insekcia viac podvodov. O co tu ide: na slovensko sa dovaza hydina s vysokym podielom vody, voda bola napichovana do kuracich prs z polska a nasledne dodavatelom na slovensku balene. Takisto vajcia su z polska dovazane po zaruke, je neskutocne na co vsetko este prijdeme? Podvody nemaju konca. Co vsetko mi obcania musime jest. Rozne geneticky upravovane potraviny. Potom sa cudujeme kolko mame alergikov, deti, kolko ludi umrie na rakovinu. Takze dost. Europa spametaj sa. Jak správně píše členka Sybilla , každý si za to může sám, buď svojí leností, nebo blbostí a oboje se dá celkem snadno odstranit. Pokud nikdo nebude ty sajrajty kupovat, tak je zde nenažrané řetězce nebudou prodávat, to snad logiku má. |
Autor: | Don Alejo [ čtv zář 01, 2011 10:11 pm ] |
Předmět příspěvku: | Re: Nezdrava hydina z polskeho trhu |
Ono nejde jen o kuřata z Polska. Do Evropy se vozí třeba kuřata z Brazílie. Tam nalodí malá kuřátka a než dojedou do Evropy tak je dokrmí, zabijí, vykuchají, zamrazí a třeba v Polsku na to dají etiketu "Made in EU". Biznis kvete jedna radost, Češi a Slováci si mnou ruce jak skvěle levně nakoupili pro celou rodinu zdravé drůbeží masíčko. Pak se třeba někdo diví, že kůstky pro pejska mu ve tmě fosforeskovali (leta dozadu to někdo dal v ČR do nějakých TV zpráv). Prý i nejlepší restaurace takovéto brazilské maso používají. (o děsivém emailu, který před časem koloval i z fotkami jak se v Číně někteří lidé živí tím, že sbírají každé ráno zdechlá kuřata po různých chovech, potom to v nějaké nuzné boudě kuchají a máčejí v jakýchsi roztocích aby získalo maso lepší barvu......o tom ani psát nebudu, ale myslím, že toto maso k nám zatím asi nevozí). Dále se vozí třeba podřadná kuřata z Francie, vykrmená zřejmě byli stejně jako všechny ostatní co se prodávají i tam ale jde většinou o nejnižší třídu kvality nestandardní velikosti a s různými chybami. Se zlomeninami, podlitinami, chybějícími částmi (třeba chybí krídlo), špatně vykuchané (např. se zbytky dýchací trubice), zasáhnuté žlučí a podobně. O mase z končící zárukou nebo falšovanými datumy spotřeby dovezeném z EU ani nemluvím. Další kapitolou je tzv. "křehčené" maso. To není nic jiného než maso, kterému zvýšili hmotnost nastříknutím vody. Je zdánlivě levné a láká spotřebitele i tím blábolem "křehčené" - človék má dojem že dostává néco lepšího než standard. Ale když zteče všechna voda nebo lák (s aditivy pochopitelně) efekt se ztrácí. Takovéto maso je kuchyňsky zteží použitelné jako jídlo pro lidi. Podle mně je to čirý podvod. http://www.ceskatelevize.cz/ct24/ekonom ... eni-masem/ A ještě k Polskému kuřecímu: Poláci dostali výjimku z pravidel EU na zavedení chladicí technologie pro drůbeží jatka. (Proboha proč jen oni? Pravidlo rovného metru na všechny zase dostalo na frak.) Takže nemuseli investovat do velmi drahé výměny technologií a tím pádem taky proto mají levnější kuřata. Poláci si mohli nechat starší systémy na chlazení kuřat vodou, kdežto v ČR a SR jsem museli investovat (nebo provoz zavřít) do moderního způsobu chlazení vzduchem. Starší chlazení vodou má ještě tu nevýhodu, že je u něho daleko vyšší možnost kontaminace masa salmonelou. PS: jeden kamarád měl před časem velké zdravotní problémy. Všechny detaily nevím ale otékali mu různé části těla a bylo mu špatně. Zjistil (vylučovací metodou), že když nejí maso tak se stav za pár dní upraví. Když sní maso (jakékoliv kromě ryb) tak v tom za několik hodin zase lítá. Tipoval, že by mohlo jít o přemíru kuřecího masa, které konzumoval ve velkém v dobré víře, že je to dietní a zdravé maso. Jedl najvíce čisté prsíčka. Konkrétně obvinil za své problémy zbytky antibiotik a hlavně růstové hormony. V EU jsou růstové hormony, myslím, zakázány a antibiotika budou mít taky přísný limit ale já bych na to moc nespoléhal. O kuřatech mimo EU (např. ty brazilské) si nedélám ani nejmenší iluze. Když v USA jsou růstové hormony legální, tak jaká má být situace v rozvojových zemích. Když už kuře z obchodu tak domácí ČR/SR provenience, třeba trochu dražší. (V našich zemích máme i jedny z nejpřísnějších veterinárních a potravinových předpisů). Ale nejlepší buď z ověřeného bio chovu, tak že znáte chovatele a víte čím a jak krmí. Nebo to vůbec nejíst. Já si např. v restauraci kuřecí už asi jen tak nedám.... |
Autor: | Jarda [ ned zář 04, 2011 8:39 am ] |
Předmět příspěvku: | Re: Nezdrava hydina z polskeho trhu |
Don Alejo píše: Ono nejde jen o kuřata z Polska. Do Evropy se vozí třeba kuřata z Brazílie. Tam nalodí malá kuřátka a než dojedou do Evropy tak je dokrmí, zabijí, vykuchají, zamrazí a třeba v Polsku na to dají etiketu "Made in EU". Biznis kvete jedna radost, Češi a Slováci si mnou ruce jak skvěle levně nakoupili pro celou rodinu zdravé drůbeží masíčko. Pak se třeba někdo diví, že kůstky pro pejska mu ve tmě fosforeskovali (leta dozadu to někdo dal v ČR do nějakých TV zpráv). Prý i nejlepší restaurace takovéto brazilské maso používají. (o děsivém emailu, který před časem koloval i z fotkami jak se v Číně někteří lidé živí tím, že sbírají každé ráno zdechlá kuřata po různých chovech, potom to v nějaké nuzné boudě kuchají a máčejí v jakýchsi roztocích aby získalo maso lepší barvu......o tom ani psát nebudu, ale myslím, že toto maso k nám zatím asi nevozí). Dále se vozí třeba podřadná kuřata z Francie, vykrmená zřejmě byli stejně jako všechny ostatní co se prodávají i tam ale jde většinou o nejnižší třídu kvality nestandardní velikosti a s různými chybami. Se zlomeninami, podlitinami, chybějícími částmi (třeba chybí krídlo), špatně vykuchané (např. se zbytky dýchací trubice), zasáhnuté žlučí a podobně. O mase z končící zárukou nebo falšovanými datumy spotřeby dovezeném z EU ani nemluvím. Další kapitolou je tzv. "křehčené" maso. To není nic jiného než maso, kterému zvýšili hmotnost nastříknutím vody. Je zdánlivě levné a láká spotřebitele i tím blábolem "křehčené" - človék má dojem že dostává néco lepšího než standard. Ale když zteče všechna voda nebo lák (s aditivy pochopitelně) efekt se ztrácí. Takovéto maso je kuchyňsky zteží použitelné jako jídlo pro lidi. Podle mně je to čirý podvod. http://www.ceskatelevize.cz/ct24/ekonom ... eni-masem/ A ještě k Polskému kuřecímu: Poláci dostali výjimku z pravidel EU na zavedení chladicí technologie pro drůbeží jatka. (Proboha proč jen oni? Pravidlo rovného metru na všechny zase dostalo na frak.) Takže nemuseli investovat do velmi drahé výměny technologií a tím pádem taky proto mají levnější kuřata. Poláci si mohli nechat starší systémy na chlazení kuřat vodou, kdežto v ČR a SR jsem museli investovat (nebo provoz zavřít) do moderního způsobu chlazení vzduchem. Starší chlazení vodou má ještě tu nevýhodu, že je u něho daleko vyšší možnost kontaminace masa salmonelou. PS: jeden kamarád měl před časem velké zdravotní problémy. Všechny detaily nevím ale otékali mu různé části těla a bylo mu špatně. Zjistil (vylučovací metodou), že když nejí maso tak se stav za pár dní upraví. Když sní maso (jakékoliv kromě ryb) tak v tom za několik hodin zase lítá. Tipoval, že by mohlo jít o přemíru kuřecího masa, které konzumoval ve velkém v dobré víře, že je to dietní a zdravé maso. Jedl najvíce čisté prsíčka. Konkrétně obvinil za své problémy zbytky antibiotik a hlavně růstové hormony. V EU jsou růstové hormony, myslím, zakázány a antibiotika budou mít taky přísný limit ale já bych na to moc nespoléhal. O kuřatech mimo EU (např. ty brazilské) si nedélám ani nejmenší iluze. Když v USA jsou růstové hormony legální, tak jaká má být situace v rozvojových zemích. Když už kuře z obchodu tak domácí ČR/SR provenience, třeba trochu dražší. (V našich zemích máme i jedny z nejpřísnějších veterinárních a potravinových předpisů). Ale nejlepší buď z ověřeného bio chovu, tak že znáte chovatele a víte čím a jak krmí. Nebo to vůbec nejíst. Já si např. v restauraci kuřecí už asi jen tak nedám.... Tak, jaký sajrajt se zde cpe do lidí, to je opravdu otřesné a pokud si člověk ještě uvědomí, že jatečné kuře z velkochovu roste rychleji než rakovinný nádor, tak by mělo normálnímu člověku docvaknout, že jíst něco takového je vlastně dobrovolné páchání pomalé sebevraždy a to už si musí rozhodnout každý sám. Něco jiného je kuše pěstované na dvoře, nebo kachna z rybníku, ale doba růstu je mnohonásobně delší a maso de dost tuhé, čili to ani lidem moc nechutná. |
Autor: | milo1 [ pát lis 04, 2011 6:31 pm ] |
Předmět příspěvku: | Re: Nezdrava hydina z polskeho trhu |
Prv musi clovek začat od seba, opytať sa sám seba chci pre svoje zdravie kvalitnu stravu ? Ak ano ideme dalej. Osveta je doležita tak ako tu sa dozvedame otrasne veci, maso napichane vodou, kurcata z brazilie ktovie čim ich tam kŕmia, a myslím že ak ludia sa postavia proti tomu a najjednoduchšie je prestať kupovat tie potraviny. Ja som našiel riešenie vajcia chodim kupovat na ekofarmu, mlieko kupujem priamoz farmy a tiez maso od doverihodneho predajcu priamo z dvora. Kačacie, husacie maso, hus. Pecen nosim z madarska z trhu kde predavaju domaci farmary a urcitie nedavaju žrať prasatam len suche seno, nezabijaju hydinu elektrickym nabojom, ako iste viete aj chut takeho masa je uplne ina, proste vykašlat sa na hyper obchody ale kupovat u poctivych chovatelov. Ono k tym kurčatam slovenska inspekcia uz zastavila dovoz kurciat z polska. |
Autor: | Jarda [ sob lis 05, 2011 9:45 am ] |
Předmět příspěvku: | Re: Nezdrava hydina z polskeho trhu |
milo1 píše: Prv musi clovek začat od seba, opytať sa sám seba chci pre svoje zdravie kvalitnu stravu ? Ak ano ideme dalej. Osveta je doležita tak ako tu sa dozvedame otrasne veci, maso napichane vodou, kurcata z brazilie ktovie čim ich tam kŕmia, a myslím že ak ludia sa postavia proti tomu a najjednoduchšie je prestať kupovat tie potraviny. Ja som našiel riešenie vajcia chodim kupovat na ekofarmu, mlieko kupujem priamoz farmy a tiez maso od doverihodneho predajcu priamo z dvora. Kačacie, husacie maso, hus. Pecen nosim z madarska z trhu kde predavaju domaci farmary a urcitie nedavaju žrať prasatam len suche seno, nezabijaju hydinu elektrickym nabojom, ako iste viete aj chut takeho masa je uplne ina, proste vykašlat sa na hyper obchody ale kupovat u poctivych chovatelov. Ono k tym kurčatam slovenska inspekcia uz zastavila dovoz kurciat z polska. Ano, opustit superhypermarkety a kupovat od Lojzy, to jediné je řešením toho nestoudného okrádání a tělesného i duševního mrzačení lidí. |
Autor: | Mat11 [ stř lis 09, 2011 7:17 pm ] |
Předmět příspěvku: | Re: Nezdrava hydina z polskeho trhu |
No, jo polské trhy, fenomén východného Slovenska. To je neuveritelné, že tam može niekto nakupovat a to nie len maso, to je ten najsilnejší kaliber nekultúry predaja a o-ebávania zákazníka predajom doslova odpadu. A supermarkety, detto, až na to že to je skor ho--v-n-o v "pozlátku"(Billa,Tesco,Lidl,Kaufland apod.) |
Autor: | milo1 [ stř led 11, 2012 1:10 pm ] |
Předmět příspěvku: | Re: Nezdrava hydina z polskeho trhu |
Jarda píše: Ano, opustit superhypermarkety a kupovat od Lojzy, to jediné je řešením toho nestoudného okrádání a tělesného i duševního mrzačení lidí. áno som za farmárske trhy za to aby sme kupovali od farmarov ktorý chovajú zvierata a davju im jesť miesto hnileho sena, pripravkov na urychlenie rastu zdravu stravu ktorú sklízeli v lete zo svojich polí ktoré nehnoja umelymi pesticídami, ale ruku na srdce kolo ich je ? to mlieko ktoré kupujeme z automatov vieme tá krava čo spásala ? vieme či tá strava nebola kontaminovaná ? ano som za vytvorme ekologicke hospodarstvo prv v kraji a potom v celom štate. ale nebude to lahke, a hlavne treba začat v politike lebo tam sa všetko rozhoduje. |
Autor: | milo1 [ stř led 11, 2012 1:16 pm ] |
Předmět příspěvku: | Re: Nezdrava hydina z polskeho trhu |
Mat11 píše: No, jo polské trhy, fenomén východného Slovenska. To je neuveritelné, že tam može niekto nakupovat a to nie len maso, to je ten najsilnejší kaliber nekultúry predaja a o-ebávania zákazníka predajom doslova odpadu. A supermarkety, detto, až na to že to je skor ho--v-n-o v "pozlátku"(Billa,Tesco,Lidl,Kaufland apod.) No ale nedávaj všetkých do jedného koša, nebudem tu robiť reklamu ja chodím na mäso do miskolca do madarska, je tam velky trh okrem pondelka keby si jedol pečenu hus spravenu z ich mäsa viac by si mäso na slovensku nekupoval česť výnimkám, je vidieť je chutnejšie žltšie proste vidieť že nekrmia ich hnilým senom !!! zeleninu paradajky ktoru tam predavaju má tenku kôru nie ako tá v supermarkete ? tak o čom sa bavíme |
Autor: | Jarda [ čtv led 12, 2012 10:48 pm ] |
Předmět příspěvku: | Re: Nezdrava hydina z polskeho trhu |
milo1 píše: áno som za farmárske trhy za to aby sme kupovali od farmarov ktorý chovajú zvierata a davju im jesť miesto hnileho sena, pripravkov na urychlenie rastu zdravu stravu ktorú sklízeli v lete zo svojich polí ktoré nehnoja umelymi pesticídami, ale ruku na srdce kolo ich je ? to mlieko ktoré kupujeme z automatov vieme tá krava čo spásala ? vieme či tá strava nebola kontaminovaná ? ano som za vytvorme ekologicke hospodarstvo prv v kraji a potom v celom štate. ale nebude to lahke, a hlavne treba začat v politike lebo tam sa všetko rozhoduje. To jste na omylu, rozhoduje lid, akorát musí být pořádně nespokojený. Ostatně celé dějiny jsou toho plné, jak lidé vždy svrhnou vládu a vytvoří si novou a horší. Navíc zde to ani neplatí, protože pokud nikdo nebude kupovat šmejdy, nebudou se prodávat. |
Stránka 1 z 1 | Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ] |
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group https://www.phpbb.com/ |