Zdraví-AZ https://forum.zdravi-az.com:443/ |
|
Jablečný ocet, cholesterol https://forum.zdravi-az.com:443/viewtopic.php?f=3&t=3118 |
Stránka 1 z 1 |
Autor: | Avena1 [ stř lis 21, 2012 10:06 am ] |
Předmět příspěvku: | Jablečný ocet, cholesterol |
Dobrý den, vyrobila jsem domácí jablečný ocet - dle návodu: jablka nastrouhat, zalít vodou, dát do láhve, 2x denně míchat, po deseti dnech přecedit a nechat dalších 20 dní kvasit. Dnes by měl být hotový, ale nevím, jestli není něco špatně - vůbec není čirý, je kyselý, má úplně jinou chuť než kupovaný. Po prvním přecezení po 10 dnech jsem asi 2 dny tekutinu míchala (1x denně)- nemohla jsem to zkazit? Teď nevím, jestli jej mohu používat, zda není nějaký zkažený. Barvu má zlatavou, asi jako med. Má být čirý nebo kalný? Dále prosím o radu, jak snížit cholesterol, potřebovala bych něco, co skutečně funguje, prášky nechci. |
Autor: | OndraN [ stř lis 21, 2012 2:43 pm ] |
Předmět příspěvku: | Re: jablečný ocet, cholesterol |
Přírodní jablečný ocet je vždycky kalný. Kal po pár dnech sedimentuje na dně. Barva jak popisujete je v pořádku. A pokud je kyselý, tak je to opravdu ocet Ten kupovaný ještě dlouho zraje v dubových sudech, odtud zřejmě jiná chuť, Ta se ale liší od výrobce. Kupuji od různých výrobcu, nejvíc mi šmakuje ten od Alnatury. Cholesterolu se bezpečně zbavíte zdravou stravou s cca 80% podílem syrové stravy a alespoň hodinou intenzivního pohybu venku, na vzduchu. Můžete to urychlit užíváním Golden Yucca, která rozpouští usazený cholesterelol na povrchu žil, ale je to pěkně drahá sranda. |
Autor: | Postrach [ pon lis 26, 2012 3:48 pm ] |
Předmět příspěvku: | Re: jablečný ocet, cholesterol |
Dobrý den, nedalo mi to zde napsat takové upozornění.. Jako většina zvás jsem byl nadšený z jablečného octa a jeho účinku. Všobecně získané informace na netu hovoří že jeto zcela bezpečná alternativní medicína, známá číňany atd.. při prohledání zkušeností lidí, seto potvrzuje, všichni říkají že zde nehrozí žádné nebezpečí max najdete že si máte dát bacha na zuby.. Potom můžete najít část informací které odrazují od octa varují před jeho škodlivostí, ovšem tosem třeba ja považoval za desinformace a snahu o to udržet lidi v nevědomosti... Po přečtení informací tady o zkušenostech a rady pana jardy mě ujistili v nežkodnosti. Ovšem pozor !!! TENTO A VEŠKERÉ OCTY ROZHODNĚ NEMŮŽETE PÍT DLOUHODOBĚ A NEBO PŘÍLIŠ MNOHO... A TAKY SI MUSÍTE DÁT POZOR NA PŘÍJEM MINERÁLŮ SPOLU S PITÍM OCTA.. NĚJAK NA SEBE VZÁJEMĚ PŮSOBÍ.. MOJE ZKUŠENOST BYLA TAKOVÁ ŽE PO CCA TÝDNU PITÍ VODY Z OCTEM JSEM SE NEJSPÍŠ ODVÁPNIL... PROTOŽE SEMI UDROLILO KUS OSMIČKY... A CELKOVĚ STAV UKAZOVAL NA DOST EXTRÉMNÍ ODVÁPNĚNÍ! TAKÉ PŘI UŽÍVÁNÍ OCTU BY JSTE NEMĚLI UŽÍVAT ZÁSADITÉ MINERÁLY. JEDNOU SEMI POTVRDILO ŽE ZÁASADNÍ MINERÁLY A KYSELINY SE MAJÍ TENDENCI SRÁŽET A VYTVÁŘEK VODNÍ KÁMEN VŠEHO DRUHU KDEKOLI NA TĚLE.. TZN ŽE PITÍ OCTA S ROZUMEM JE NUTNÉ A TAKY BYCH TO STŘÍDAL S UŽÍVÁNÍM MINERÁLŮ.. TZN Nebezpečí jablečného octa tkví v jeho vlivu na ph organismu, může ho rozhodit, potom ve vlivu na minerály v těle. Jo a jinač 100% doporučuji z jablek né z obchodu udělat si ocet svůj, nedá se srovnat z žádným octem kupným. |
Autor: | Jarda [ sob pro 01, 2012 10:49 pm ] |
Předmět příspěvku: | Re: jablečný ocet, cholesterol |
Avena1 píše: Dobrý den, vyrobila jsem domácí jablečný ocet - dle návodu: jablka nastrouhat, zalít vodou, dát do láhve, 2x denně míchat, po deseti dnech přecedit a nechat dalších 20 dní kvasit. Dnes by měl být hotový, ale nevím, jestli není něco špatně - vůbec není čirý, je kyselý, má úplně jinou chuť než kupovaný. Po prvním přecezení po 10 dnech jsem asi 2 dny tekutinu míchala (1x denně)- nemohla jsem to zkazit? Teď nevím, jestli jej mohu používat, zda není nějaký zkažený. Barvu má zlatavou, asi jako med. Má být čirý nebo kalný? Dále prosím o radu, jak snížit cholesterol, potřebovala bych něco, co skutečně funguje, prášky nechci. Tak správně vám to píše člen OndraN, na tom octu nemáte patrně nic špatně, stačí chvilku vyčkat až si sedne. Nicméně ani kal není na závadu a dá se to tak používat. Cholesterol je hodně o pohybu a omega 3 mastných kyselinách a také se nenervovat. |
Autor: | Jarda [ sob pro 01, 2012 10:51 pm ] |
Předmět příspěvku: | Re: jablečný ocet, cholesterol |
Postrach píše: Dobrý den, nedalo mi to zde napsat takové upozornění.. Jako většina zvás jsem byl nadšený z jablečného octa a jeho účinku. Všobecně získané informace na netu hovoří že jeto zcela bezpečná alternativní medicína, známá číňany atd.. při prohledání zkušeností lidí, seto potvrzuje, všichni říkají že zde nehrozí žádné nebezpečí max najdete že si máte dát bacha na zuby.. Potom můžete najít část informací které odrazují od octa varují před jeho škodlivostí, ovšem tosem třeba ja považoval za desinformace a snahu o to udržet lidi v nevědomosti... Po přečtení informací tady o zkušenostech a rady pana jardy mě ujistili v nežkodnosti. Ovšem pozor !!! TENTO A VEŠKERÉ OCTY ROZHODNĚ NEMŮŽETE PÍT DLOUHODOBĚ A NEBO PŘÍLIŠ MNOHO... A TAKY SI MUSÍTE DÁT POZOR NA PŘÍJEM MINERÁLŮ SPOLU S PITÍM OCTA.. NĚJAK NA SEBE VZÁJEMĚ PŮSOBÍ.. MOJE ZKUŠENOST BYLA TAKOVÁ ŽE PO CCA TÝDNU PITÍ VODY Z OCTEM JSEM SE NEJSPÍŠ ODVÁPNIL... PROTOŽE SEMI UDROLILO KUS OSMIČKY... A CELKOVĚ STAV UKAZOVAL NA DOST EXTRÉMNÍ ODVÁPNĚNÍ! TAKÉ PŘI UŽÍVÁNÍ OCTU BY JSTE NEMĚLI UŽÍVAT ZÁSADITÉ MINERÁLY. JEDNOU SEMI POTVRDILO ŽE ZÁASADNÍ MINERÁLY A KYSELINY SE MAJÍ TENDENCI SRÁŽET A VYTVÁŘEK VODNÍ KÁMEN VŠEHO DRUHU KDEKOLI NA TĚLE.. TZN ŽE PITÍ OCTA S ROZUMEM JE NUTNÉ A TAKY BYCH TO STŘÍDAL S UŽÍVÁNÍM MINERÁLŮ.. TZN Nebezpečí jablečného octa tkví v jeho vlivu na ph organismu, může ho rozhodit, potom ve vlivu na minerály v těle. Jo a jinač 100% doporučuji z jablek né z obchodu udělat si ocet svůj, nedá se srovnat z žádným octem kupným. No nevím, docela dost pochybuji, že by vám jablečný ocet sežral zuby za pár dní, to bych už musel mít hubu zcela bez zubů a zatím nemám jediný zub zkažený. Sice to co píšete logicky zní, ale nikdy jsem se s takovou reakcí lidského těla na jablečný ocet nesetkal. |
Autor: | Petra2 [ sob led 12, 2013 4:49 pm ] |
Předmět příspěvku: | Re: jablečný ocet, cholesterol |
Také hlásím drolení zubů. Upadly mi 2 bílé plomby. Zpočátku jsem si s tím nelámala hlavu, ta první plomba byla čerstvá, měla jsem ji sotva měsíc. Ale pak druhá, která normálně držela 8 let. K tomu se mi po dalších 14 dnech ještě udrolil kousek šestky. To už mi normální nepřijde. Mým zubům evidentně cosi je. Co zde kolega píše o jablečném octu mi zní celkem logicky, nebo aspoň je to podle mě v souladu se středoškolskou chemií. Nicméně, u mě to nemusí souviset zrovna s jablečným octem, nebo ne pouze (nemám vpořádku štítnou žlázu, Lugol jsem vůbec nesehnala), kromě toho octa jsem totiž provozovala cca dvouměsíční pitnou a saunovací kůru, která mi teda perfektně pročistila pleť. Pitná kůra po celý den postupné popíjení tekutin (co se do mě vešlo) ve složení: 1.) voda s citronem nebo jablečným octem 2.) Leros natur detox: EAN 8594740104163 http://leros.cz/caje/leros-natur-detox- ... vilcacorou 3.) Dr. Popov křemíková bomba: http://www.docsimon.cz/zbozi/dr-popov-k ... ba-caj-50g 4.) Aronie šťáva: http://www.aroniaoriginal.cz/aronia/esh ... va-3-litry k tomu 2-3x týdně cca 80 min saunování (klasická suchá sauna) Tak nevím...., že by ten ocet měl třeba na to nějaký vliv ? |
Autor: | ovekyska [ sob led 12, 2013 9:04 pm ] |
Předmět příspěvku: | Re: jablečný ocet, cholesterol |
Jarda píše: No nevím, docela dost pochybuji, že by vám jablečný ocet sežral zuby za pár dní, to bych už musel mít hubu zcela bez zubů a zatím nemám jediný zub zkažený. Sice to co píšete logicky zní, ale nikdy jsem se s takovou reakcí lidského těla na jablečný ocet nesetkal. mne sa po par dni uzivania octu extremne zvysila citlivost zubov, a to som ho po zamiesani s vodou vypila velmi rychlo a okamzite si vyplachovala pusu a este aj chvilku neutralizovala usta troskou sody. ked som s octom prestala, za par dni to preslo. |
Autor: | Jarda [ ned led 13, 2013 12:38 pm ] |
Předmět příspěvku: | Re: jablečný ocet, cholesterol |
Petra2 píše: Také hlásím drolení zubů. Upadly mi 2 bílé plomby. Zpočátku jsem si s tím nelámala hlavu, ta první plomba byla čerstvá, měla jsem ji sotva měsíc. Ale pak druhá, která normálně držela 8 let. K tomu se mi po dalších 14 dnech ještě udrolil kousek šestky. To už mi normální nepřijde. Mým zubům evidentně cosi je. Co zde kolega píše o jablečném octu mi zní celkem logicky, nebo aspoň je to podle mě v souladu se středoškolskou chemií. Nicméně, u mě to nemusí souviset zrovna s jablečným octem, nebo ne pouze (nemám vpořádku štítnou žlázu, Lugol jsem vůbec nesehnala), kromě toho octa jsem totiž provozovala cca dvouměsíční pitnou a saunovací kůru, která mi teda perfektně pročistila pleť. Pitná kůra po celý den postupné popíjení tekutin (co se do mě vešlo) ve složení: 1.) voda s citronem nebo jablečným octem 2.) Leros natur detox: EAN 8594740104163 http://leros.cz/caje/leros-natur-detox- ... vilcacorou 3.) Dr. Popov křemíková bomba: http://www.docsimon.cz/zbozi/dr-popov-k ... ba-caj-50g 4.) Aronie šťáva: http://www.aroniaoriginal.cz/aronia/esh ... va-3-litry k tomu 2-3x týdně cca 80 min saunování (klasická suchá sauna) Tak nevím...., že by ten ocet měl třeba na to nějaký vliv ? Na to vám asi nikdo neodpoví, ale vyloučil bych určitě jiné limitující deficity, které mají na stav zubů zcela zásadní vliv a to je nedostatek vitamínu D3 a molybdenu. První položku celkem bez obtíží zjistíte laboratorním rozborem a molybden sice objektivně vyšetřit nelze, ale ten bych nasadil preventivně při jakékoliv problematice zubů. |
Autor: | _Ja [ pon kvě 06, 2013 6:59 pm ] |
Předmět příspěvku: | Re: Jablečný ocet, cholesterol |
Jablečný ocet používám do salátů tak 5x týdně a nezaznamenal jsem žádné problémy jak s citlivostí tak drolením zubů. Problém se projevil až když jsem si nasadil citronovou kůru k pročištění těla od kys. močové. Po 4 dnech (to jsem byl na 20 citrónech denně) propukla vysoká citlivost obnažených krčků. Od této doby jsem si napříště okamžitě po vypití vymačkané šťávy několikrát vypláchl pusu silným roztokem jedlé sody a zuby čistil 2x denně pastou SENSODYNE REPAIR. Po 3 dnech bylo po problémech. Takže při pití většího množství jab. octa může k něčemu podobnému také docházet. |
Autor: | Jarda [ sob kvě 18, 2013 10:28 am ] |
Předmět příspěvku: | Re: Jablečný ocet, cholesterol |
_Ja píše: Jablečný ocet používám do salátů tak 5x týdně a nezaznamenal jsem žádné problémy jak s citlivostí tak drolením zubů. Problém se projevil až když jsem si nasadil citronovou kůru k pročištění těla od kys. močové. Po 4 dnech (to jsem byl na 20 citrónech denně) propukla vysoká citlivost obnažených krčků. Od této doby jsem si napříště okamžitě po vypití vymačkané šťávy několikrát vypláchl pusu silným roztokem jedlé sody a zuby čistil 2x denně pastou SENSODYNE REPAIR. Po 3 dnech bylo po problémech. Takže při pití většího množství jab. octa může k něčemu podobnému také docházet. Každá i organická kyselina pochopitelně škodit může, ale u zdravého člověka moc ne, tomu se rozhozené pH v ústech srovná velice rychle. |
Stránka 1 z 1 | Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ] |
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group https://www.phpbb.com/ |