Zakládám nové téma, jelikož jsem našla odpovědi na toto téma tady "tak různě" a mohlo by to být přehlednější.
Píšu ohledně moji dcery (15 měs., 80 cm, 10 kg). Je už asi 14 dní nachlazená a stále se to stupńuje. Bohužel jsem jí ještě donedávna dávala sunar, ale už jsem odhodlána jí ho vůbec nedávat a dělám mandlové mléko.
Před 4 dny začal i kašel, který sice není častý (zakašle 2x za hodinu), ale i tak mě to trápí. Problém je v tom, že už nevím co jí dávat, abych ji odhlenila. Její jídelníček:
ráno 9:00 ji dám tak půlku rohlíka (jinak by nejedla samotnou zeleninu) a spoustu zeleniny. Hlavně rajčata miluje a okurky.
svačina 12:00 přesnídávka jabková,hrušková nebo banán apod. (vyrábím vše doma, snažím se to už ani to ovoce nevařit, jenom rozmixovat)
pak jde spát, 16:00 oběd masozelenina, maso jí dávám tak 3x do týdne, jinak jí vše brambory, červ.řepa, špenát, celer, petržel, mrkev...prostě co mě napadne, samozřejmě ji to ale vařím....na syrovou stravu jsme teda ještě nepřešli
19:00 večeře buď zase zelenina nebo jí udělám rýžovou kaši s přesnídávkou.
Do jídla jí dávám mladý ječmen. Ještě bych chtěla zařadit sirnou patlanici, ale zatím nemám lněný olej. Nedávám nic koupeného, jenom když fakt nestíhám..
Na pití pije mošt s vodou (dělali jsme mošt vařený), pak jí dávám 2x denně ten C askorbát, ten jí jede nejvíce (je pro ní vhodný??). Před spaním vždy pije kozí mléko a jak je nachlazená, tak jí dělám na lisu na citrusy šťávu z citrónu a grepu (to má též ráda). Odšťavnovač bohužel ještě nemáme, ale možná brzo bude.
Mám dojem, že se zahlenila ještě podáváním sunaru, který jsem vysadila, ale pořád jí nemohu odhlenit. Klystýr ji provést nemohu, to je prostě nemožné. Te´d když je nemocná, ještě jí dávám cibuli s medem (tak 3 lžičky za den), ale taky jí to nepomáhá. Takže nevím co jí tak dávat. Ještě jsme četla, že v případě zahlenění žádné sacharidy, ale nedokážu si představit jí dávám celý den jen zeleninu...bez ovoce. Jinak stolice 3x denně (formovaná, nezapáchá).
Prosím o Vaši odpověď, protože už nevím, jak to z ní dostat. Dospělému bych věděla možná nějak pomoct (ať už srovnáním Ph nebo česnek a víno, křen.kašička), ale u toho dítěte člověk prostě neví, aby to spíše nepokazil....