mrazlu píše:
Dobrý večer, nevím, zda-li toto diskusní fórum ještě funguje. Na vaše stránky jsem narazila relativně nedavno a časově nestíhám nastudovat všechna ta témata. Ale uvádím moje problémy:
Akné v pubertě, brala jsem to jako genetickou zátěž po mé matce a dědovi, ty trápilo akné ještě ve vysokém věku. Dnes je mi přes 33 let a stav je takový, že s pubertou se to nedá srovnat, jen jizvy mě trápí a pokud se nějaké objeví, tak příčinu vidím ve špatné stravě. Dále mě léta trápí chronická letitá nespavost, ale to je kv. prodělaným traumatům v průběhu dětství a dopsívání. Několik let mi otýkají kotníky a lýtka, jako příčinu jsem viděla v žilní nedostatečnosti, ale HA už několik let neužívám, pocit těžkých a bolavých nohou už odezněl, ale nohy mám stále zavodněné. Několikrát jsem prodělala "žlučníkovou koliku" a poslední dobou a v těhotenství se to objevilo vůbec poprvé, mě píchá v pravém podbřeží, nevim, zda-li to nějak souvisí s játry. Mám zažívací problémy. Nestravuju se správně plus stres a nárazovité přejídání. Nikdy mě netrápily ženské problémy, ale bohužel se mi prvně dostavila MS předčasně, bolavá, silná, nepřetržitě mě bolí podbřišek a v souvislosti s tím prodělám nějaká vyšetření. Tyto ženské bolesti začaly současně s bolestmi v pravém podžebří a křečemi v břiše a zažívacími problémy.
Ptám se, zda-li toto všechno může být důsledem špatné životosprávy a překyselení organismu? Prosím potřebuju stručnou radu, jak a kde začít, zda-li s nějakou očistou a případně i konkrétní odkaz. Pokud mi ženské problémy odezní, mohu ihned začít s klystýrem a očistou tlustého střeva a poté třeba očistou jater? Pokud si něco přečtu, půlku informací hned zapomenu. Ale co znamená se správně stravovat, zbavit se kyselinotvorných potravin a jíst převážně zásaditě...? Kde najdu jednoduchý návod, co znamená správně se od rána do večera stravovat? Musím se řídit i jídelníčkem své dcery, nejsem schopna časově a technicky připravit 2 různá jídla během dne pro ni a mě. A tak nějak se řídím tím, že co je doporučováno u dětí - je správné a pokud malá snídá pečivo s rostlinným tukem a marmeládou či pomazánkou, ke svačině ovoce, oběd +zelenina, svačina mléčný výrobek, v průběhu pečivo, večeře rýže, brambory + zelenina, vidím to jako, že je to v pořádku. Samoz. neuvádím, že takto jako dcera se po celý den stravuju i já... A co se týče mléčných výrobků, zejména pak těch s probiotickou kulturou, beru je jako součást zdravého jídelníčkuí? Setkala jsem se, že u článků o očistách a klistýrech se často doporučuje i dělená strava, ale nejsem zastáncem, neumím si představit přípravu takových jídel apod.. Ale pokud člověk jí střídmě, k zažívcím problémům by docházet nemělo. Prosím, poraďte mi k mým problémům, kde a jak začít a zda souvislosti chápu správně? Děkuji Amálie
Ahoj Amalie....ano spatne Ph je vo väcsine pricinou vela zdravotnych problemov...ako si uz naznacila, je potrebne zacat s ocistou a to najprv klystyry, ocistu pecene (to je to pobolievanie v pravom podrebri) a dalsich ocist...co sa tyka jedalnicku, tak tu je priklad
http://www.zdravi-az.cz/Potraviny_jako_ ... ...mliecne vyrobky nie su velmi vhodne, pretoze znacne zahlienuju... myslim si tiez ze mas asi premnozenu kvasinku,ktora sposobuje vyssie uvedene problemy...viem, ze precitat vsetky temy je casovo velmi narocne, ale daj si do vyhladavaca (v pravo hore - hledat) to co ta najviac zaujima a studuj... vela trpezlivosti - nech sa dari.