Nečasová píše:
Myslím, že jeden z velmi opomíjených problémů dnešní doby je kalcifikace měkkých tkání. Zjednodušeně řečeno, vápník se kromě ukládání do kostí a zubů může ukládat i do měkkých tkání, což způsobuje velmi vážné problémy. V případě kalcifikace mozku může vznikat Alzeimerova choroba, v případě kalcifikace prostaty může vniknout rakovina prostaty a pokud dojde ke kalcifikaci mléčné žlázy, může vniknout rakovina prsu. A jsou tu i drobné problémy, jako například kalcifikace skalpu, která má za následek plešatění.
Příčina kalcifikace je užívání mléčných výrobků a nedostatek vitamínu K2 ve stravě. Je vysledované, že v Asii, kde se mléčné výrobky téměř vůbec nejsou součástí stravy, prakticky neexistují choroby jako rakovina prostaty nebo rakovina prsu.
V tom máte plnou pravdu, ovšem ono to ani moc není o vysokém příjmu vápníku, ale o oponentních minerálech a některých vitamínech. Hlavně o nízkém příjmu hořčíku a deficitu D3 a K2, což v konečném důsledku opravdu umožní ukládat vápník v místech zánětů a způsobit tak vážné nemoce. Kupodivu za tím vším lze vysledovat civilizaci a nesmyslné chování a stravování, kdy lidé slunce vidí pouze v televizi, listovou zeleninu jedí jenom přepasírovanou přes prase a stres se jim zdá normální, bohužel. Mléko tam sice určitý vliv má, ale nedomnívám se že je to základ problému, mléko zde bylo daleko dříve než uváděný problém, ale nebyla zde tak zblblá doba s šílenou stresovou zátěží, která spotřebovává až 16x větší množství hořčíku, který byl navíc ze stravy cíleně vytlačen a suplementuje ho cíleně pouze malé procento informovaných osob.