Obsidián píše:
Zdravím.
Kdysi jsem tu narazila na zkušenost jednoho pána, kterému díky propolisové tinktuře zarostla díra ve vyvrtaném zubu, myslím že to byla docela i větší díra. Bohužel to tady nikde nemohu najít, tak zakládám nové vlákno - mimojiné i proto, že tento postup chci vyzkoušet. Před pár lety jsem si zuby odrovnala (věřte-nevěřte) grepovým džusem, který jsem si oblíbila a pila ho každý den. Začaly se mi dělat kazy i eroze na sklovině. Eroze je už v pohodě.
Takže - jaký máte názor na regeneraci zubů pomocí té propolisové tinktury? Zkoušel jste někdo? S jakými výsledky? Já začala asi před 14ti dny. Tinkturu mám vlastní, propolis byl snad kvalitní a alkohol 80%. Ale je to dost silné, občas se mi z toho alkáče až svraští ústa, takže by mě zajímalo, jestli ten alkohol takhle při dlouhodobém užívání nemůže poškodit sklovinu?? Abych si ty zuby ještě více nezničila. Jinak mám to i nafocené, takže po několika měsících uvidím, jak to funguje nebo nefunguje. Spoléhám alespoň na to, že ta tinktura dobře dezinfikuje, tak snad se mi tam žádný další kaz udělat ani nemůže ... nevím.
Co jsem se tu v diskuzích dočetla, regeneraci lze podpořit i jinými způsoby. Kostival jsem jeden čas zkoušela, ale asi je to běh na delší trať a tak dlouho jsem nevydržela, takže účinek jsem žádný nezpozorovala. Vaječné skořápky v citronové šťávě ... uvidím. Hořčík beru, ale jen málo, zvýším tedy dávku. Molybden jsem nikdy nebrala - kolik se denně má brát?
Za případné odpovědi, názory a zkušenosti moc děkuji.
Tak o těch grepech jsem zde myslím také někde psal že na zuby nic moc a jinak propolis určitě má velice silné desinfekční schopnosti o tom není sporu a šmejdy v ústní dutině likviduje dosti spolehlivě tedy by to mohlo fungovat.