fotof píše:
Zdravím všechny čtenáře,
o letních prázdninách 2014 jsem si udělala úraz - namožení, natažení kotníku - obrovský otok - 3týdny ortéza a berle.
Před vánocemi vyšlo najevo, že se mi na spodní straně vazu u kotníku udělal ganglion dle UTZ cca 3 x 8mm.Mám pod kostkou kotníku
pořád jakoby takový "polštářek" někdy mírný otok, kotník pořád cítím. Zaléží jak moc chodím, jaké boty atd...MUDr. naznal, že už nikdy nezmizí a nabídl mi v celkové narkoze odstranění s nejasným výsledkem, že prý je tak na blbém místě a muselo by se říznout přes vaz.Nemáte prosím někdo zkušenosti jak ganglion aspoň zmenšit? Nemohu nic vyčíst.Měli by efekt např. urinové oblady přes noc na kotník, nebo alhoholové obklady nebo obklady s MMS?
Nebo pojídat glukosamin s collagenem a sírou? Doporučil mi mi někdo nějaké mazání bez chemikálií proti bolesti nebo otoku na kotník?
Za případné názory děkuji a srdečně zdravím.
Ahoj Fotof,
Tak MUDr. ti naznacil, ze to uz nikdy nezmizi? A jakto, ze to memu manzelovi odeslo uplne samo? On si na to daval kazdy den led si pamatuju a bral turmeric a bromelain. Ale jestli toto melo skutecne nejaky ucinek, to ja nevim. Proste se to pak ztratilo. Rezat si rozhodne nic nedavej, to by se dokturkovi tak libilo, ale urcite ne tvemu organismu, nacpal by te pak po operaci jeste ke vsemu lekama. Da se to odsat injekcni strikackou, zeptej se na to sveho MUDrce, vzdyt to jsou takove cysty nebo co to je, jakoby s zelatinou uvnitr. Nejsou rakovinotvorne, nemej strach. Nekdy to i praskne samo a vytece, tak jako treba nejaky puchyr. Je to blbe, ze je tedka zima, chtelo by to chodit v nejakych pantoflich, aby te to nebolelo. Kup si nejake pohodlne boty, s mekkym vypolstrovanim. Urinovyma obkladama jiste nic nepokazis, klidne to vyzkousej a dej nam pak vedet jak na tom jsi. Drzim ti palce. M.