misaxxx píše:
Pane Jardo máte pravdu a miram díky moc za typ! Můj postup aplikace DMSO je trošku odlišný ale funguje to.
1. nejdříve jsem 2x stříknul na kloub CDS2 a na to mocné 3x stříknutí DMSO. Hned v rukách vás to začne hřát a na noze za chvíli. To jsem celé vmasíroval do kolene. přičemž ještě za mokra....
2. vše jsem přikryl ortézou Genumedi. Ta vám koleno v oblasti burzy stáhne. Ortéza má prázdné kolečko okolo gelové vložky tak tu jsem vyplnil gelovou vystřihlou vložkou z cyklo vložky na sedlo a překryl obinadlem a zašil. Obinadlo se mi tak trochu nasákne DMSO.
3. Ortéza vám stálým tlakem vytlačí tekutinu z burzy ( do týdne) a společně s působením CDS2 a hlavně DMSO vás burza začne hřát i trošku bolet. Voda se mi vrací po pár aplikacích čím dál méně. Spíš vůbec. Každé ráno mám burzu již zcela tvrdou (na ohmat se mi kůže nijak neproboří do polštáře s vodou) jako druhou zdravou nohu. viz foto. Věřím že to bude již otázka týdne kdy sundám ortézu a bude po 4měsících po problému.
4. Ortezu jsem před těmito kroky nosil asi týden 24hodin denně. Udělal si též punkci DIY. Jelikož mě začala otékat noha pod kolenem oblékl jsem si kompresní lyžařské podkolenky. Bylo mě docela v noci vedro:-). Ale za to nepohodlí ta psychická úleva že jsem na dobré cestě k nezaplacení.
5. Jarda uvádí příklady s koňma. Ano veškeré mé studování burzitidy se po časem přeorientovali na to jak to řeší koňaři. U člověka máte vesměs jistotu že léčebné postupy jsou poznamenány dochtorama alias typu operace, odstraňování tíhových váčků a podobně. Toho jsem se chtěl vyvarovat. Byl bych docela špatný že vlastní silou jsem nebyl schopný si poradit s tímto problémem. Jinak pokud burza u koňů zatvrdne mají ji natrvalo. Člověk je zase vyjímečný. Ovšem pokud by kůň měl mozek a nechal si v klidu aplikovat podobné léčebné postupy myslím že by léčba dopadla podobně. Co myslíte?
Já myslím, že kůň se ve své podstatě od člověka moc neliší a v oblasti kloubů a vazů určitě minimálně, nebo skoro vůbec, tedy si mnohdy jde brát příklad raději u veterináře. Určitě by se klidný kůň léčil snadněji než nějaký magor, ale to je u lidí stejné. Již dříve jsem zde o tom psal, tak to pouze zopakuji. Obávám se, že zde není pochopeno plně komerční fungování farmaceutického průmyslu a osobně si dovolím tvrdit, že do lidí se pere mnohem horší sajrajt, než do dobytka. Navíc naprostá většina lékařů má neuvěřitelně nízké znalosti toho rozsáhlého jedového sortimentu a to ani nemluvím, že mnohdy vůbec netuší co a proč do toho chudáka vlastně ládují. Ono totiž pokud vám za podivných okolností natáhne brka babička a nemá v sobě čirou náhodou zašitý po operaci nějaký vercajk, tak to lékařská komora vždy nějak zaplácne "věcnou" argumentací, ale pokud veterinář omylem zabije koně za milión, tak mu majitel patrně narve vidle do pajšlu, což je docela dobrá motivace k tomu se snažit mnohem více než normální doktor a totéž platí i o veterinárních lécích, kterých bych se bál mnohem méně, než těch co považujete za kontrolované. Nakonec dříve na vesnicích nebyl humánní a veterinární doktor, byl prostě doktor a léčil jak lidi, tak jejich dobytek k naprosté spokojenosti.